4.

269 15 0
                                    

Ráno som sa zobudila ešte pred budíkom svieža a s úsmevom na tvári že ho znova uvidím.
Neviem prečo som sa tesila prave naňho ale bolo to tak pretože som sa usmiavala odkedy som vstala.

Ako každé ráno nás mama zaviezla do školy dnes sme Andyho nestretly tak sme ho nezobraly. V škole to bolo ako vždy no Andy tu nebol. Bolo mi.... smutno mi za nim bolo. Že ho nevidím že sa nerozprávame. Bol to pre mňa nový pocit a nechapala som prečo sa takto cítim ale neriešim to.

........................................................................

Andy neprišiel do školy celý týždeň asi je chorý ale nevídala som ho ani v jeho okne v izbe.

Dnes je piatok a je po škole.
Ross aj z jej bandou mi dali pokoj cely týždeň čo som sa čudovala ale na moje šťastie boli hneď za rohom budovy kadiaľ chodím domov.
Keď som šla okolo nich dufala som že sa mi nikto neozve lenže ja s mojím šťastíčkom asi moc dobre nevychádzame...
"ty jedna mala suka nabudúce sa ma neopovažuj strápňovať.." len čo to povedala mi jednu vrazila tak silnu že som to neustála a ako som bola na zemi tak som schytala ešte pár kopancov kým odyšly. Prečo ja? Čo som komu spravila. Bolo mi do plaču ale nemohla som sa tam rozlakať. Čo najrýchlejšie som sa postavila a utekala domov. Behom som bola doma za 10 minut cca ale tak odhady mi moc nejdu...

Pred domom som sa rozplakala a spomalyla som. Odomkla som si dvere a bola som sama doma. Chvala bohu nemusím sa už nikam ponáhľať. Vošla som do svojej izby a zhodila tašku na zem a vyhrnula som si tričko a a v zrkadle som si obzerala si farbamy zasiate brucho. A trochu aj ľavé líce.

Periférne som zazrela u Andyho v izbe pohyb. Keď som sa tam pozrela uvidela som Andyho ako s otvorenými ústami na mňa pozerá. Hneď som si stiahla tričko vytiahla papier a fyxku a napisala aby prišiel ku mne ak môže. Andy len prikývol a a už ho nebolo.

Hneď na to zazvonil zvonček na hlavných dverách. Šla som mu otvoriť čo najrýchlejšie a ako mi to modriny dovoľovaly.

Otvorila som mu Andy nič nepovedal anibja nie. Pozvala som ho dnu a šli sme ku mne do izby.

Andy si sadol na moju postel a vyložil si nohu tak aby mi bol otočený tvárou. Stále nič nepovedal tak som mu to začala vysvetľovať. Pozeral na mňa s ľútosťou v očiach a keď som mu to dopovedala len ma objal. Tak toto je jedna z tých chvíľ keď situácia nepotrebuje slová ale objatie s pochopením.

"nechápem že ich to baví ti ubližovať. No ja verim v to že ty im to vrátiš ale nie bitkou ale tým ako silná budeš psychycky a nebudeš už to hanlivé dievča ktoré som spoznal v môj prvý školský deň a kvôli ktorému ma bavilo byť v škole. Verím v teba a verím že im sa to vráti tvojimi činmi. Onemejú z toho ako sa ty posunieš v živote ďalej a oni zostanú taky úbohý aký sú aj teraz. " keď Andy prehovoril zahrialo ma to pri srdci a objala som ho" ďakujem že vo mňa veríš ďakujem za podporu a za to že si tuna pri mne" objímali sme sa a nič neriešili už.

"som rada že som ťa spoznala" usmiala som sa na Andyho "aj ja som rád že som ťa spoznal" tiež sa na mňa usmial. Pomály sa začal ku mne približovať nevedela som čo robiť tak som len som skamenela a nič nerobila. Celý čas sa mi pozeral na pery a ja jemu tiež.

"Bií ideš pros..." vrazila mi do izby Jess a zasekla sa uprostred vety keď nás zbadala. My sme okamžite od seba odskočili a všimla som si ako sa Andy červená no tak to radšej nechcem vidieť seba.
"ahoj Andy" "ahoj Jess" "prečo si mi vtrhla do izby bez zaklopania? Koľko krát som ti to hovorila aby si klopala?" "ja viem viem prepáčte že som vás prerušila vo vašej činnosti ale mama s ockom chcú s nami hovoriť aaa Andy ty môžeš počkať tu lebo neveie že si tuna a bolo by to divné no nie?" zasmiala sa a odyšla. "hneď sa vratim" snazila som sa čo najrýchlejšie odísť aby ma nevidel červenať sa. Usmialy sme sa na seba už to bolo divné stále sme sa len usmievali.

Zišla som dolu schodmi a už boli rodičia nastúpený pred krbom a Jess sedela oproti nim a čakalo sa na mňa. Samozrejme to najlepšie na koniec no nie?

"no takže s ockom musíme ísť na služobnú cestu na týždeň možno dva pola toho koľko by toho bolo a keďže Baraba má narodeniny až 27. Marca tak vás príde strážiť babka s dedkom z Londýna a budú tu na týždeň a na ďalší týždeň príde druhá babka z New Yourku. Odchádzame o tak o hodinu a pol. Babka s dedkom prídu zajtra pred obedom. Idem vám rýchlo pripraviť večeru najeme sa a pojdeme" posledné slova povedala skor otcovi ako nám.

Teším sa na babku s dedkom su to originálny moderný starý rodičia s ktorými je vždy veľa zábavy no bohužiaľ keď bývajú tak ďaleko od LA ta sa moc často nevídame. Ešte v LA neboli čiže viem čo zajtra budeme robiť aj s Jess.....sprievodkyne po LA.

Mama nás ohlásila na večeru. Prišla som do jedálne kde boli rozprestreté taniere s jedlom. Ja som ešte jeden vytiahla nabrala vzala lyžičku aj sebe som vzala. Ospravedlnila som sa že dnes nebudem s nimi večerať ale sa najem v izbe a keby som bola hladna si berem duplu. Rodičia len prikývli a Jess sa na mňa usmiala tým štýlom "ja viem komu to berieš mňa neoklameš ako rodičov" len som sa pousmiala a vyšla hore schodmi Andy si prezeral moje fotky na komóde. Mala som tam fotky keď som bola mala napríklad keď som sa učila chodiť keď som spala v tmavomodrom kočiariku ako bábo alebo keď mi vypadaly všetky predné zuby.

"prepáč ja... Nechcel som.." "v poriadku nesiem ti večeru" povedala som mu a on sa skoro až vrhol na mňa a prekotil ma horeznak. Zasmiala som sa na ňom. Na večeru sme mali bryndzové halušky s opečenou slaninkou a zakisaným mliekom.

"čo to je?" "nepoznáš to? To sú bryndzové halušky uvidíš zachutí ti to" ochutnal pár krát prežúl a

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"čo to je?" "nepoznáš to? To sú bryndzové halušky uvidíš zachutí ti to" ochutnal pár krát prežúl a.... Vyvalil na mňa oči "to je výborné" povedal s plnými ústami. "počkaj podlej si to tým to" naliala som mu tam zakysané mlieko. Ochutnal to aj s tým mliekom a začal sa napchávať. Keď sme dojedly tak sme sa vyvalily na poju postel na opačne strany postele tak aby sme si vydeli do tvári. "odkial to poznáš" "čo myslíš?" "tie hlušky či čo to bolo" zasmiala som sa. "boli to bryndzové halušky so zakysaným mliekom a ako bolo vidno chutilo ti to" povedala som so smiechom "ahaaaa a odkiaľ to teda poznáš?" "mama má rodinné korene na Slovensku moja pra pra stará mama tam žila a pra stara mama sa ako mlada presťahovala do Londýna kde si našla priatela bola svatba a dve deti a babku a jej brata babka mala mamu s ujom Ianom a mama mala mňa a Jess celý náš rodokmeň. Takže som z časti Slovenka. " Andy na mňa len blbo pozeral." nooo to je riadny rodokmeň... "

Ešte asi dve hodiny sme sa rozprávali naši medzi tým odyšly. S Andym sme sa rozlúčili pri dverách nášho domu. Keď už ból preč osprchovala som sa a ako som bola unavená tak som zaspala hneď ako som si ľahla do postele.

Angels Without Wings [BvB FF] DokončenéWhere stories live. Discover now