Глава 29

2.9K 119 6
                                    

Целунах Камерън! Той се изненада и не отвърна. Когато се отделих от него той ме гледаше учудено. Защо изобщо го направих? Толкова ли съм жалка?

-А-аз съжалявам! Извинявай, Кам. Не трябваше да го правя! Сигурно сега ти е неловко. Много съжа... - бях прекъсната от устните на Кам. Изненадах се, но му отвърнах.

Когато се отделихме, той се загледа в очите ми. Изглеждаше щастлив. Той се радва! Ами аз? Бих се зарадвала, че съм направила такава голяма крачка, но... Знам защо го направих. Причината за това отново беше той. Исках да забравя, за начина по който устните му бяха върху моите. И сега какво? Затварям очите си и виждам него.

-Бела? - Камерън ме изкара от мислите ми. - Всичко наред ли е? - кимнах. Той се приближи и ме прегърна. - Благодаря ти, Бел! Днес ме направи много щастлив..... Бел? Наистина ли си сигурна, че си го направила?

-Какво? - отделих се от него и го погледнах.

-Че си преодоляла човекът заради когото страда?.. - тежка въздишка се изплъзна през устните ми.

-Виж, Кам. Не съм сигурна в нищо. Само в едно... Искам да го забравя,а ти ми помагаш. Благодарна съм ти за всичко. - не знам дали лъжа, или казвам истината.

-Аз трябва да съм ти благодарен. Помагам ти да се чувстваш добре, но ти... Ти вече ме накара да забравя за Мая. Преди затворех ли очите си виждах нея. Усмивката ѝ, очите ѝ, а сега? Сега дори да не ги затворя в умът ми е само твоята усмивка... - усмихнах се при думите му. Наистина е много мило това как мисли за мен.

-Хайде да гледаме филм! - съгласих се и отидохме в хола. Седнах на дивана, а Кам пусна филма и седна до мен. Загледах се във филма докато не усетих нечия ръка ма раменете си. Погледнах към Камерън, а той ми се усмихна, изучавайки реакцията ми. Когато разбра, че нямам против ме придърпа по-близо до себе си. Така съм заспала.

ГТНХ

Аз съм глупак! Трябваше да я попитам, още в деня когато я видях, с онзи. Не мислех, че може да бъде брат ѝ. Надявах се да съм си въобразил, но не мислех трезво. Не бях пиян. Просто само мисълта, за Бела и някой друг заедно, ме прави пиян.

Мислех си какво ли не! През главата ми минаваха всякакви сценарии за случката, но нито един от тях не беше свързан със тезата, че може би ѝ е брат...

Аз съм виновен! Заради мен тя е страдала! И съм сигурен, че е със Камерън само за да не мисли за мен. Това е глупаво! Прави всичко толкова сложно. Иска да бъде с мен...до мен. Но вече всичко е толкова сложно и няма връщане.

Тя не би искала Камерън да страда. Загрижена е за всички и дори Кам да се беше отказал щеше да мисли за Камила. Защо всичко в този живот трябва да е толкова сложно?

Имаш чувства към човек който... Чакай малко! Току-що си казах, че имам чувства към нея? А наистина ли е така? Имам ли чувства към нея?

Толкова време се стараех да не мисля за нея,а дори не знам защо. Сега разбрах. Аз съм влюбен! Джейсън беше прав. Не мога да избягам от чувствата си. Трябваше да се сетя по-рано.

Всичко това! Мисленето за нея. Страхът да не бъде щастлива с друг. Чувството което изпитах след като я целунах. Сякаш всеки път когато съм покрай нея те стават по-силни и по-силни.

-Хари? - бях изкаран от мислите ми. Джейсън стоеше пред мен и щракаше с пръсти пред лицето ми.

-Какво? - попитах го след като се съвзех.

-За Бела ли мислиш? - кимнах. - Не го прави отново! - погледнах го объркано. За какво говори?

-Кое?

-Не я наранявай! Не знам какво е станало между вас и защо тя се е преместила, но мисля че не е заслужила всичко.

-Тя не е заслужила нищо, Джейсън! - разказах му всичко което се случи през последните три месеца. Той остана очуден и малко ядосан, че съм постъпил така с нея. Но ме разбра. - И след като разбрах, че е бил брат ѝ.. Всичко ми се нареди, а после...

-После?-подтикна ме да продължа..

-После я целунах. Не знам какво ми стана. Спомените от партито на което я целунах за пръв път. Те се върнаха в съзнанието ми. Тогава погледът ми попадна на устните ѝ.. И преди да се усетя я бях целунал. И не съжалявам! Нямаш си на представа от кога искам да го направя. Знаеш ли какво още ме изненада. Тя не е целувала никого след мен! Дори Камерън. Днес разбрах нещо, което е било очевидно. Аз съм влюбен в Бела, Джейсън.!

-Знам, че е малко нагло от моя страна, но... Може ли да кажа "нали ти казах"? - каза и се засмя. - Бих искал да разбра как стигна до този толкова незабележим извод?

-Постоянно мисля за нея.Мислъта, че може да е със други ме изкарва извън релси. А след като я целунах днес, исках още и още от нея. Когато Камерън се върна малко по-късно тя се забяга и го прегърна. Исках да съм на негово място. Той да не я докосва! Но.. Спомних си, че той е нейното гадже. Това ме ядоса. Едва не изпочупих всичко по пътя си. Когато видях Камила тя ме целуна, а аз не ѝ отвърнах. Сякаш устните ми бяха изтръпнали от допира на нейните. Цял ден мисля за това и още утре ще ѝ го призная. Ще кажа на Бела какво чувствам.

This is meWhere stories live. Discover now