#PrayForGaza

2.3K 60 4
                                    

Geçen gecelerden birinde yine geç yatmıştım. Yine koşuşturmalarla dolu bir gün. Baya yorgun yattım yani özeti bu. Tam uykuya dalacağım bir uçak sesi duydum. Bizim evin üzerinden hep geçer. Seslerini gece duyarım ama hiç bu kadar yüksek sesli gelmemişti. Saçmalama olm yat uyu gece sessizliğinde ses çok gibi geldi diye kendimi sakinleştiriyorum . Yok. Savaş uçağı sandım resmen. Çok gördüm, dinledim ya, neyse. Kendimi ne kadar sakinleştirmeye çalışsam da uyuyamadım ben o gece. Ben o gece şuan evime bir bomba düşse ne yapacağım telaşıyla uyuyamadım. 18 neredeyse bitiyor. Ama ortada hiçbir şey yokken. Ben.O.Gece.Uyuyamadım.

Ben bir uçak sesinden ürktüğüm için uyuyamazken, benden kaç yaş küçük insanlar okula gidip döndüklerinde evlerinin yerini molozların aldığı bir günü uyanıyorlar. Uyana-bilirlerse.

Ben burada elimden hiçbir şey gelmezken ve buna ağlarken benim Ülkem suskunlardan rol kapıp, “kınıyoruz desek mi acaba ya?” diye düşünüyor. Vahşetin kaynağı ülkede büyük yerlere gelmiş yüreği olmayan kadın “Biz bunları yapmalıyız, yoksa bunların bize yapıldığı bir Ülkeye dönüşürüz” diyor. Çünkü Gazze’deki çocuklar her gün seni öldürme planı yapıyor kadın. Çünkü sen uçak gördüğünde gurur duyup, ukalaca gülümsüyorsun ve ben az buçuk vicdanını kaybetmemiş bir insan olarak gözlerim doluyor.

İnancın ne ise, nasıl  yakarıyorsan  bu dünyada canın yandığında, Gazze için öyle yakar. 

- plutondan.tumblr.com 

Kıvırcık ve Turuncu (ZEYKER)Where stories live. Discover now