Μέρος 9

334 43 3
                                    

Δεν άγγιξα το τεινόμενο το χέρι του και σηκώθηκα μόνη μου τρεκλίζοντας από τον πόνο. Το σώμα μου πονούσε ακόμα από την πτώση μου στο χαμηλό τραπέζι. Δοκίμασα ελαφρώς το βάρος μου με τα πόδια μου και βεβαιώθηκα πως δεν είχα σπάσει τίποτα. Πονούσε όμως, σαν χιλιάδες καρφιά.

«Σύμφωνοι.» μουρμούρισα πιεσμένα, χωρίς θέληση.

Εκείνος χαμογέλασε μυστήρια.

«Και να μην ξεχάσω.» είπε και στάθηκε εντελώς όρθιος. «Αυτό ειναι κάτι μεταξύ μας. Δεν μπορείς να εμπλέξεις κανέναν αλλο. Ούτε αστυνομία, ούτε φίλο, κανένα. Προφανές, για την έξυπνη Αμαλία, ε...;»

Ένιωσα ένα τσίμπημα στο στομάχι μου καθώς αυτή ακριβώς ήταν η πρόθεσή μου. Η παράλογη σκέψη ότι μόλις είχε διαβάσει το μυαλό μου τρύπωσε, όμως την απώθησα. Πήρα μια κοφτή ανάσα και καθησύχασα ξανά το μέσα μου. Ήταν προφανές ότι δεν ήθελε κάτι τέτοιο.

Δεν μπορεί να διαβάσει σκέψεις, Αμαλία. Ήρεμα. Παίξε το ρόλο σου λίγο ακόμα και θα φύγει. Μόλις φύγει, θα τον δώσεις. Θα φύγει...θα φύγει, το μυαλό μου έτρεχε φρενιασμενα σαν παλιά, σκουριασμένη, ετοιμόρροπη μηχανή που τραβούσε ολόκληρο τρένο, προσπαθώντας να ηρεμήσει τα νεύρα μου.

Ο άντρας διάβαζε προσεκτικά την κάθε μου απαντηση και έκφραση. Μια λάθος κίνηση ή μορφασμό και ήμουν χαμένη.

«Αν το κάνω;» ρώτησα, φοβούμενη την απάντηση, αλλά δεν είχα ιδέα για το τί πραγματικά με περίμενε.

«Τότε...» είπε σιγανά ανταποδίδοντας το βλέμμα χαιρεκακα και ξεκίνησε ένα άκρως παράλογο παραλήρημα:

«Μαίρη Παππά. Ηλικία, δεκαεφτα. Κατάσταση, μαθήτρια, τόπος διαμονής, Πειραιάς, οδός Μεραρχίας 4, τέταρτος όροφος. Άννα Χάλαρη. Ηλικία, πενήντα οκτώ.Κατάσταση, Χήρα. Τόπος διαμονής-»

«Σταμάτα!» φώναξα τρομοκρατημένη στο άκουσμα των γνωστών προσώπων στην παρανοϊκή του λίστα.

Η πρώτη ήταν η καλύτερη μου φίλη. Η δεύτερη ήταν η θεία Άννα, η αδερφή του πατέρα μου και ένας θεός ήξερε ποια άλλα ονόματα θα ακολουθούσαν.

Τα ήξερε όλα.

Όλα.

Διευθυνσεις, ονόματα μέχρι και ηλικίες.

Πώς ήταν δυνατόν;

«Μα δεν σου είπα το καλύτερο ακόμα...» συνέχισε ο απαίσιος ξένος και πέρασε τα δάχτυλά του μέσα από το λαιμό του φούτερ του.

(Υπό Διόρθωση) Το Παιχνίδι Του ΔολοφόνουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα