47.

4.2K 224 24
                                    

"Alex, 5" ustala sam i otišla kod profesorice po svoj test. Nevjerujem. Mislim nadala sam se petici al opet učila sam noć prije. I noć prije toga.

Za ovu godinu sam gotova sa školom, petica iz hrvatskog je zaključena. Zadaćnicu je rekala da nećemo pisat jer ne stignemo, al moje iskreno mišljenje je da joj se neda to čitat i ispravljat. Odgađa tu zadačnicu cijelo drugo polugodište. Jednostavno je lijena.

Profa je ostalima podjelila testove i taman je zvonilo. Među zadnjima sam izašla iz učionice i krenula prema učionici matematike. Uglavnom su profesori zaključivali ocjene. Ipak je zadnji tjedan škole.

U mislima, svi su već u praznicima. Još je u petak taj ples za koji mi je Jake kupio haljinu. Ne želi mi reć ništa u vezi nje, ali sam ga uspjela nagovorit i rekao mi je da je haljina dugačka do poda. To znači da mogu nosit starke.

...

"Ej Alex spremna za trening?" po ramenu me potapšao Will.

"Ma naravno" rekla sam sarkastično. Oči mi se sklapaju, jedva gledam, stalno mi se spava. Nije da do pola 4 ujutro gledam Teen wolf i The 100.

"Ma znao sam ja" hodao je uz mene dok nismo došli do svlačionica. On je skrenuo lijevo u mušku, a ja desno u žensku, jer na zidu je pisalo: Men to the left because women are always right.

Sviđao mi se taj natpis. Trener ga je postavio nedugo nakon što sam upala u tim.

Obukla sam klubski dres i kopačke te krenula prema terenu. Kad sam prošla kroz velika vrata i izašla na teren iznenadila me buka. Pogledala sam oko sebe kad ono pune tribine.

"Šta je ovo?" približila sam se Ryanu i šapnula na uho.

"Nemam pojma. Trener mi je nešto pričao al ga ništa nisam skužio. Na kraju je spomenuo da je u dobrotvorne svrhe." Dobrotvorne svrhe? Koje dobrotvorne svrhe? Ne sjećam se da nam je išta spominjao.

Skupili smo se oko trenera i on nam je objasnio o čemu je zapravo riječ i imao je više opcija.

Pošto su svi platili da nas gledaju, večinom cure, prva opcija je bila da zaigramo utakmicu. Zatim da odaberemo sretnike koji će igrat ili trenirat s nama. Treća opcija je, ne daj Bože da ju odaberu, kondicijski trening.

Na kondicijskom treningu nas ubije i najčešće dečki završe bez majice, a ja u sportskom grudnjaku. Znam da im je prije to smetalo i bilo teško i meni i njima odvuć pažnju, ipak nekako uspijevamo jer ove vrućine su nepodnošljive. Dogovorili smo se da ćemo rađe odvlačit pažnju nego se kuhat u dresu. Sad, svi znamo zašto to oni žele, nije da su tribine pune cura, i meni je više dosta tog njihovog pokazivanja i prepucavanja.

Znam dečki će uvijek biti dečki, al ovo je fakat pretjerano. Praktički postaju striperi jer su one platile da dođu na tribine.

Nakon pregovora dogovor je bio da sve spojimo iako je većina željela kondicijski trening. I znali su da sam protiv toga al neee, moraju oni. Pokušala sam milom, al ipak je išlo silom i to na kraju protiv mene. Ovako kad sve spojimo nadam se da nećemo ni stić do tog djela.

...

Prevarila sam se. Stigli smo i kondicijski napravit jer su dečki uspjeli trenera nagovorit da spoje utakmicu i odabiranje sretnika. Tako da su s nama igrale tri cure u haljinama i štiklama i na kraju završile bose i dva dečka koji se nisu prestajali zabijati u mene, premda je jedan bio u mom timu.

Utakmica je završila i tim u kojem sam ja je neslavno prvi put izgubio i sad mi to Dyl nabada na nos cijelo vrijeme. Krenula sam prema klupici na kojoj su nam torbe i uzela bocu vode. Ovo je već druga koju sam popila tijekom ovog treninga. Samo da znate igrali smo utakmicu 70 min.
Skratili su ju jer nebi mogli odradit kondicijski, za koji sam ja bila protiv i počela se na terenu svađat s Lucasom, Tonyjem i Jessom koji su inzistirali kondicijski.

Room full of boys  ☑️Where stories live. Discover now