36. Kapitola - Koniec klamstiev

2.1K 248 41
                                    

Moja malá May,

Ani nevieš, ako som sa modlila, aby si si tento list nikdy nemusela prečítať. Hoci mi lámalo srdce, keď si nevedela o tom, kto som, aspoň to znamenalo, že si bola v bezpečí. Keď držíš teraz v rukách tento list a čítaš moje slová, niečo sa muselo pokaziť a osud ťa aj tak doviedol do môjho sveta, od ktorého som sa ťa snažila ochrániť.

Tak moc ma to mrzí. Keď sa dozvieš všetko, čo ti musím povedať, tvoj život sa nenávratne zmení a budeš v nebezpečenstve. Obávam sa však, že nemám na výber a musím ti to povedať.

Moje meno je Elizabeth z rodu Redwartovcov. Patrila som k najmocnejšej rodine vo vlčom sveta a mala sa stať budúcou kráľovnou. Čakala ma skvelá budúcnosť, keby som sa rozhodla inak, bola by si princeznou a nemusela by som ťa opustiť.

Mala som dvadsať rokov, keď som stretla tvojho otca. Bol iný ako ktokoľvek, koho som predtým stretla – očarujúci, tajomný a dych vyrážajúci. Poplietol mi hlavu a nedokázala som viac jasne uvažovať.

Náš vzťah by nikdy neschválili. Stretávali sme sa potajme. Uprostred noci som za ním utekala, aby sme mohli stráviť čo i len niekoľko minút spolu. Pomohla som mu utiecť, aby nemusel stráviť zvyšok života ako otrok vlkov.

Ani potom som na neho nedokázala prestať myslieť. Vedela som, že ho milujem a nedokázala som si vziať kráľa. Ušla som napriek presviedčaniu mojich priateľov. Odišla som za ním, aby som mu pomohla oslobodiť jeho druh z otroctva vlkov.

Asi to už nemôžem dlhšie obchádzať, však? Tvoj otec je upír. Zamilovala som sa do nepriateľa namiesto toho, aby som ho zabila.

Myslela som, že môžeme byť šťastní. Tvojho otca však zaslepila túžba po moci a ani láska ku mne a ku tebe nebola dosť silná, aby ho zastavila. Keď ťa chcel využiť pre svoj plán, vedela som, že to nemôžem dovoliť. Pobila by som sa aj s celým svetom, aby som ťa ochránila.

Počas jednej noci som sa s tebou vykradla preč a strávila na úteku takmer jeden rok. Spravila som si však nepriateľov z vlkov a aj upírov. Každú sekundu nášho spoločného času som sa bála, že ťa nájdu a zoberú mi ťa.

Vedela som, že sa ťa musím vzdať, keď som o teba skoro prišla len kvôli svojej sebeckej túžbe ostať s tebou. May, si to najdôležitejšie, čo mám a ver mi, že by som to neurobila, ak by som si myslela, že je tu iná cesta.

Vyhľadala som svoju kamarátku, ktorú vyhnali do ľudského sveta a nechala ťa u nej. Opustiť ťa bolo to najťažšie, čo som kedy musela urobiť. Takto si však mohla vyrásť ako normálne dievča, bez toho, aby si sa stále musela obzerať cez plece, či ťa niekto sleduje.

May, teraz je dôležité, aby si dávala pozor. Si potomkom dvoch nočných bytostí – stvorením noci. Bytosti ako ty, krížencov upírov a vlkov, zabíjali vždy skôr, ako sa stihli narodiť. Je neuveriteľne dôležité, aby sa to nikto nedozvedel.

Snažila som sa urobiť všetko pre to, aby som ťa ochránila od následkov tvojho pôvodu, no raz príde deň, keď ťa to všetko doženie. Mieša sa v tebe svetlá mágia čarodejníc a krv démonov. Budeš silnejšia a rýchlejšia, než ktokoľvek iný. Ak budeš trénovať, nebude nikto na svete, kto by ťa mohol poraziť. Zároveň to však nesie so sebou veľké nebezpečenstvo. Vďaka temnej mágii sa ťa budú démoni snažiť ovládnuť. Ani ja som nedokázala zistiť, aké to bude mať následky. Preto všetky bytosti ako ty vždy zabíjali. May, je neuveriteľne dôležité, aby si sa dokázala ovládať. Ak sa k tebe dostanú démoni, môžeš všetkých zabiť a nikto nebude schopný ťa zastaviť.

Stvorenie nociWhere stories live. Discover now