3. Kapitola - Stúpajúce napätie

2.9K 289 26
                                    

Čas plynul pomaly a zároveň rýchlo. Dni sa zdali nekonečné, no paradoxne ich uplynulo až príliš veľa. Nestrácala som nádej, to nie, ale čím dlhšie sme trávili zavretí v tom byte, tým dlhšie Axel trpel a už len pomyslenie na to mi zvieralo hrdlo.

Farrell mi našiel knihy, ako sľúbil. Žiadne zázračné odhalenie sa však nekonalo. Všetko to boli len všeobecné informácie, ktoré neboli k ničomu.

„Neviem, čo si očakávala. Patrí to medzi zakázané druhy mágie a to z dobrého dôvodu. Väčšina kníh sa zničila a tie čo ostali, no ako vidíš sama, obsahujú toho len veľmi málo," odpovedal mi, keď som sa ho na to raz opýtala.

Nevzdávala som sa.

S povzdychom som zavrela knihu a položila ju na vysokú kôpku napravo odo mňa a zobrala si ďalšiu. Vyzerala novšie ako ostatné a bola písaná ručne, akoby si niekto robil poznámky.

Krvná mágia, inak označovaná aj ako mágia krvi je pokladaná za zakázanú. Pri praktikovaní je potrebná krv, pri zložitejších kúzlach obyčajne ľudská. Množstvo záleží od požadovaného výsledku. Od obdobia Marivel (pozn. Čarodejnica vedúca kult, ktorý lovil a zabíjal ľudí) sa používanie trestá smrťou.

Nezaujato som sa vrátila k obsahu.

Kliatby... Lokalizačné kúzla... Rituály... Ovládanie humanoidných bytostí.

Ovládanie?

V spomienkach som sa preniesla k tomu rozhovoru s Farrellom, keď som si myslela, že je zradca.

„Viem o tej zbrani," povedala som mu. „Viem, že upíri chceli knihu, kde bolo kúzlo na výrobu zbrane, ktorá by im umožnila ovládať ľudí."

„Nie len ľudí, obávam sa. Našli spôsob, ako ho s malými úpravami použiť tak, aby ovládli aj vlkov.

So zatajeným dychom som si nalistovala danú stránku a rýchlo sa pustila do čítania.

Ovládacie kúzla majú rovnakú podstatu ako krotiteľské puto. Zasiahnutý je donútený poslúchať rozkazy, inak je mučený najhoršou bolesťou. Je zvykom viazať toto kúzlo s určitým predmetom, ktorý môže posilniť jeho efekt alebo preniesť schopnosť ovládania na inú osobu ako tú, ktorá dotyčné kúzlo zoslala.

Sila účinkov závisí od množstva krvi rovnako ako aj od jej darcu. V prípade vysokého magického potenciálu obete je možné kúzlo rozšíriť na celú rasu. Najvyššia rada podnikla určité opatrenie, aby takáto situácia nastala, no obávam sa, že je možné ich obísť.

Trvanie je neurčité, obyčajne sa uvádza čas medzi dvoma dňami až jedným rokom. Opakovanie kúzla na tej istej bytosti môže mať za následok šialenstvo až smrť.

Bolo mnoho experimentov, ktorých cieľom bolo predĺženie až dokonca trvanie do smrti objektu. Žiadny z nich nebol úspešný. Podľa mojich odhadov by to bolo možné len s neuveriteľnou magickou silou a krvou stvorenia noci. Moc krvi tejto bytosti by mohla byť spútaná do obsidiánu a zabezpečiť tak trvanlivosť kúzla.

Prekvapene som zažmurkala a otočila stránku, no nič viac tam nebolo. Prečítala som si to ešte raz. A potom znova a znova, no stále mi to nedávalo zmysel. To kúzlo nie je trvajúce? Prečo sa potom upíri tak namáhajú, aby toto kúzlo mohli využiť?

Ako do toho celého zapadá Axel? A ja?

Mala som v pláne prečítať si celú knihu pozornejšie, keď mi z ničoho nič skrútilo žalúdok a roztočila sa mi hlava. Môj rýchly útek do kúpeľne pravdepodobne upútal Elliotovu pozornosť, ktorý ma čoskoro našiel ako sa nakláňam nad záchodovou misou a zvraciam krv.

Stvorenie nociWhere stories live. Discover now