hoofdstuk 21

146 6 1
                                    

we lopen richting de rand van de stad. de straat wordt alleen verlicht door een paar lantaars en de lichten vanuit huizen. we lopen al zon 10 minuten hand in hand en ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoelt. ik geniet van het moment, de maan en de sterren en de blauwe hemel. we lopen richting een oude fabriek. ik hoor veel muziek en zie door kleine gaten in het beton rood licht komen. Jorden zwaait naar de bewakingscamera die boven de ingang hangt en de deur gaat open. Jorden hand rust op mijn rug en hij geeft me een duwtje zodat ik naar binnen moet stappen. ik ben helemaal van de werelt, zoveel indrukken schreeuwende mensen en.... woww. we lopen naar een plek met blauwe stoelen en gaan op de eerste rij zitten, tussen Jorden en een meisje. ik bekijk haar goed en zie dat het meisje Demi is. de gehelen eerste rij bestaat uit streetfighters. ik scan de ruimte waar ik me bevind. het is een grote ronde ruimte met een verhoogt vierkant in het midden. het is een soort van boksring, deze hele ruimte lijkt op zon boksring van de Amerikaanse tv. er staan 7 groepen met gekleurde stoelen. bij iedere groep stoelen zitten mensen in dezelfde kleur als de stoelen gekleed. iedereen schreeuwt tegen elkaar om boven de muziek uit te komen. het geluid dreunt in mijn oren en bonkt in mijn hoofd. Demi tikt op mijn schouder en wijst naar een dikke kale man vol tattoos en piercings. "LET GOED OP!" krijst ze in mijn oor. geschrokken breng ik mijn hand naar mijn oor. ze lacht hardt en wijst weer naar de man. hij loopt de ring in en gaat in het midden staan. met een beweging gooit hij zijn hand in de lucht, de hele zaal is in een seconde stil. het geluid verdwijnt werkelijk als sneeuw voor de zon. de man begint zijn verhaal:

welkom bij de seizoensfinale van seizoen 98. de finale gaat tussen the brave man en the red devils. en volgend jaar doen alle 7 de bendes weer mee aan seizoen 99. maar eerst deze finale, veel plezier. moge de beste winnen!

de man lijkt best enthousiast en het publiek schreeuwt als een gek. Demi en ik schreeuwen en klappen gewoon mee. de schermen boven de ring ( die me nog niet opgevallen waren. ) springen aan en op ieder scherm staat een score bord. de man vervolgt zijn verhaal:

the red devils staan het hoogst dus zij mogen beginnen met uitdagen, er mag 3 keer geweigerd worden en niet 2 keer dezelfde uitdagen.

aan de linkse en rechtse kant van de ring staan rood met goude lounge banken waar de teams op zitten. ze tikken wat op een schermpje dat voor hun hangt en op de schermen boven de ring zie je wat ze aantikken. eerst kiezen ze een een jongen met zwart haar uit het andere team en een meisje met blond haar uit hun team. het andere team neemt de uitdaging aan en de 2 stappen in de ring.  Jorden begint zijn verhaal "iedereen heeft zijn eigen vechtstijl, je komt er later wel achter welke bij jou past. je  kunt energiek vechten, dan sla je zoveel mogelijk en beweeg je zoveel dat je je tegenstander helemaal gek maakt. ook kun je specifiek vechten, daarbij ontwijk en verdedig je veel en deel je maar een paar klappen uit maar dan wel goede raken. als je dat niet goed bij beide pas ben je gevarieerd, maar dar komt bijna niet voor. hierbij pak je de andere vechtstijl als je tegenstander, tenzij je allebij gevarieerd bent dan pak je gewoon de vechtstijl die op dat moment het best aanvoelt. het symbool achter de naam van de speler staat voor de vechtstijl"

energiek: sterretje

specifiek: blaadje

gevarieerd: vlammetje

" er zijn  egtmaar heel weinig mensen met een vlammetje." zegt hij om zijn verhaal te sluiten, want het eerste gevecht begint. op het scherm boven de ring staat een foto van de jongen en van het meisje verschijnen met hun namen eronder Leonie en Jason achter hun namen staat een blaadje. er klinkt een toeter en ze lopen uitdagend op elkaar af. Jason deelt meteen een paar raken klappen uit. maar Leonie staat al snel op en geeft er meteen een paar terug. toch ligt ze na 2 minuten op de grond. ze beweegt niet meer en Jason geeft haar toch nog een trap in haar buik na. ik krijg een pijnlijk gevoel in mijn buik. Demi en ik zijn super fanatiek aan het juichen. na een half uurtje is het 3-3 en de laatste wedstrijd gaat zo beginnen. de enigen die nog over zijn is een grote gespierde jongen en een slank meisje over. de jongen heet Tom en het meisje Skyler, het meisje is de eerste met een vlammetje achter haar naam. volgens mij ziet het hele publiek al dat dit meisje het nooit gaat winnen. haar haar is zwart met roze plukken, ze heeft tatoos op haar armen hals en gezicht. de ringetjes in haar wenkbrouwen en lip weerkaatsen in het licht van de schijnwerpers. de toeter klinkt en de spanning stijgt, de jongen loopt grijnsend op het meisje af. maar voor hij iets kan doen haalt het meisje hem onderuit en begint woest op hem in te slaan. zo die heeft last van opgekropte woede, het hele publiek (inclusief ikzelf) staat op en begint te schreeuwen en klappen. het meisje wordt door mensen in een wit pak van de jongen afgesleurd en er staan al snel mensen om de jongen heen om hem te reanimeren. het publiek staat geschrokken te kijken. "dat meisje kan hard slaan!"  zegt Demi geschrokken, ik knik. helemaal in shock moet iedereen de ruimte verlaten als bekend is dat de jongen aan zijn verwondingen overleden is.

sorry mensen, heftig hoofdstuk en ook best lang. ik had denk ik heel veel inspiratie :) ik wil jullie nog eens bedanken voor het lezen van mijn boek, dat betekent veel voor me :)

xxx jenske

streetfightersTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang