hoofdstuk 6

177 11 1
                                    

stem 1: ze willen dat zij de  inwijding gaat doen, dit is geen goed nieuws lor.

lorenzo: ik weet het, ze mag het niet te weten komen. dat is een gevaar voor ons allemaal.

stem 2: wanneer is haar eerste training?

lorenzo: vanavond denk ik, dat was bij mij ook.

stem 2: ze is je zusje, haar mag niet hetzelfde overkomen als ons. we weten allemaal dat het verschrikkelijk is als je de inwijding niet haalt.

stem 1: je mag haar niet waarschuwen. ze mag NOOIT te weten komen dat je ook de inwijding hebt gedaan. en je weet hoe Jack zal reageren als hij hoort dat haar achternaam Blue is.

lorenzo: je hebt gelijk, ik zie jullie later en uhm... gebruik het raam. Debby kan ieder moment thuis komen.

toen ik binnen kwam deed mijn broer (zoals ik al verwacht had) alsof er niks aan de hand was. rond 4 uur ga ik naar de woonkamer om een koekje en een glas cola te halen. er ligt een pakketje op de tafel. boven het pakketje ligt een zwart kaartje met witte letters, best cool. ik lees het kaartje

Debby,

vanavond 11 uur bij de metro. tijd voor de ontgroening, ben je er klaar voor? het is de bedoeling dat je de zwart outfit vanavond draagt. de blauwe is alleen voor wedstrijden.

PS; als je dit iemand laat lezen of er met iemand over praat, mag je geen inwijding meer doen.

ik krijg de rillingen bij het woord ontgroening. help, wat gaan ze met me doen. ik open het pakketje. er zitten 2 plastic zakken in en een schoenendoos. ik open als eerste het bovenste pakketje, er zit een zwarte strakke spijkerbroek in, ook een donker grijs hempje en een zwart leren jasje. precies zoals de andere hebben. ik voel kriebels in mijn buik, vanavond gaat het gebeuren. ik open het tweede pakketje. er zit een licht blauwe spijkerbroek in, ook zit er een kort spijkerblousje in. er zit een knoop onderin die net hoog genoeg zit om een stukje van mijn buik te laten zien. het kraagje zit vol met vierkanten goude studs. ik kijk goed, de zwarte outfit is dus om te trainen en de spijkerkleding voor de wedstrijden. ik open de schoenendoos, er zitten 2 paar schoenen in. een zijn zwart met roze nike's en een paar blauwe spijkerstof allstars. ik snap al dat de nike's voor vanavond zijn. ik pak de spullen op en loop richting mijn kamer en berg alles goed op zodat mijn broer het niet kan vinden. terwijl ik bezig ben hoor ik dat mijn broer thuiskomen. ik loop terug naar de woonkamer. "we eten vanavond pizza" zegt lor. "ik doe de pizza's in de oven, dek jij dan tafel?" zeg ik zo vrolijk mogelijk. maar als ik de woorden uitgesproken heb merk ik dat het erg nep klonk. lor knikt instemmend en begint de tafel te dekken. opeens stopt hij met wat hij aan het doen was. ik kijk hem verbaast aan. in zijn hand zie ik het zwarte kaartje. de witte letters zijn vanaf hier te lezen. hoe kon ik nou zo stom zijn om die te laten liggen. zijn ogen lezen de woorden een voor een. als hij helemaal beneden is stopt hij en kijkt mij aan. langzaam opent hij zijn mond en begint te praten: "je weet niet waar je aan begint."

streetfightersWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu