Kapitel 69

2.1K 30 0
                                    

"Vad tror du?" frågar jag Erik när jag visar honom smset som Johannes skickade.

"Allvarligt Lina, du måste prata med honom och säga att du är tillsammans med Adrian nu, det låter som om han bara tror att du inte vill ha ett förhållande och att det är därför du inte vill träffa honom..."

"Jag trodde att jag var tydlig med att vi inte ska ses mer, fan också... jag vet inte om jag klarar av att träffa honom efter det här, det är ju värsta kärleksförklaringen."

"Men du måste, får han veta att du är med någon annan så lär han ju backa, eller hur?"

"Kanske det... kan inte du följa med då? Alltså bara hålla dig i bakgrunden typ?"

"Snälla gumman, du är inte tolv år, träffa honom bara och säg, jag förstår dina känslor men nu är det så att jag har ett förhållande."

"Herregud, det här är så mycket mer komplicerat än jag någonsin trodde att det skulle bli."

"Du är väl lätt att falla för antar jag." säger han och flinar när jag rynkar frågande på ögonbrynen.

"Lätt att falla för? Eller hur... men du har rätt, jag väl måste prata med honom."

"Mm, men du... vad sa Adrian egentligen när han läste smset? Jag kan tänka mig att han blev rätt förbannad."

"Åh, jösses, alltså först blev jag sur över att han läst det, jag vet inte varför men jag tycker mobilen är privat, men sedan när jag själv läste smset så förstod jag varför han blev så svartsjuk och arg... jag menar jag är hans flickvän och någon annan kille skriver att han älskar mig... något vi inte ens har sagt till varandra eftersom att det är alldeles för tidigt... Men herregud, jag hade blivit galet svartsjuk om det var han som fått ett sådant sms."

"Mm, men vad säger han nu då? Visst förstår han att du måste prata med Johannes?"

"Ingen aning, jag har inte sagt något om det. Jag har inte ens nämnt att jag har läst det, jag antar att han tror det men han sov när jag läste det och sedan gick jag och la mig...och han har inte heller nämnt det något mer..."

"Kom ihåg bara att vara ärlig, mot dom båda, säg till Adrian att du måste träffa Johannes så att det inte händer samma sak igen, det vill säga, att du träffar Johannes bara för att sedan då få ett nytt sms som Adrian ser och blir svartsjuk... det slutar aldrig bra att hålla saker hemliga i ett förhållande."

"Fan också, men ja... jag får göra det, Adrian är på jobbet nu så jag får väl gå dit först och prata med honom."

"Ja, dit hänger jag gärna med, jag är sugen på en match i biljard."

"Lina och Erik, vi har lektion här, hänger ni med är ni snälla? Det här kommer att komma på tentan i slutet av terminen." säger läraren och jag känner hur det hettar till om kinderna när jag vänder uppmärksamheten framåt igen och ser att alla har vänt sig om mot oss.

"Tack, då fortsätter vi!" säger läraren högt och jag känner hur jag skäms så jag sneglar på Erik som också vänt fokus framåt igen.

"Vi går dit efter lektionen." viskar jag utan att släppa blicken på läraren men jag ser i periferin att Erik nickar.

Resten av lektionen håller jag fullt fokus på ämnet och lyssnar uppmärksamt. Läraren har helt rätt, vi måste fokusera om vi ens ska klara tentan vilket är det viktigaste. Åter igen kommer det tillbaka varför jag inte ville involvera mig känslomässigt i någon relation, jag vill vara fokuserad och satsa allt på skolan, inte fara iväg bland andra tankar och problem...

Drömmar eller verklighetWhere stories live. Discover now