Huszonhetedik fejezet

357 27 5
                                    

Ha egy szóval kellett volna jellemeznie az új időket, akkor a fejlődés jutott volna először eszébe.

Miután leverték az addig uralkodó arisztokráciát, rengeteg olyan technikai innovációt fedeztek fel, melyek segítségével sikerült feljavítaniuk a fegyverzetüket. Ráadásul olyan csillogó kövekre bukkantak a Reissek birtokán, amelyek nem fogyasztottak energiát, mégis korlátlan fényforrással szolgáltak.

Hanji folytatta a kísérleteit Erennel - ezek során egyre nagyobb területet volt képes befedni megkeményített titánbőrével, habár abban egyetértettek, még nem áll olyan szinten, hogy képes legyen a Maria falon keletkezett lyukat is betömni. Mégis, ha apránként is, de haladás mutatott, ráadásul új képességével még valamihez hozzájárult: egy új fegyverhez.

-Egy titán-guillotine - nézett le Cassie egyszerre csodálattal és elborzadva a Trost körzet falánál felállított szerkezetre. Eren "bőre" a fal rése között két, egymással szemben álló falat képezett, közöttük keskeny rés húzódott, felette pedig egy jókora fahasábot szereltek fel csigákkal. Azt a titánt, amelyik volt olyan merész, hogy bemerészkedett a két fal közé, a lezuhanó fadarab nemes egyszerűséggel lefejezte.

- Elképesztő! - lelkesedett Hanji. - Sikerült eltalálnunk a nyakszirtjét! Most már anélkül is képesek vagyunk titánt ölni, hogy a katonáink épségét kockáztatnák! Fel kell építenünk minden fal menti városnál...

Hanji még javában pörgött, amikor Levi-jal észrevették, hogy Eren nincs jól; az utóbbi időben minden erejével azon volt, hogy minél több és nagyobb eredményt mutasson fel, és közben ő maga is megfeledkezett arról, hogy még mindig csak egy 15 éves fiú, félig még gyerek. Hirtelen reszketni kezdett, majd térdre esett és egyre vadabbul zihált. A szájára tapasztott ujjai közül csorogni kezdett a vér.

- Eren! - Cassie beletúrt a zsebébe, hogy elővegye a zsebkendőjét, de Levi hamarabb megtalálta a sajátját, és odanyújtotta Erennek; a fiú egy biccentéssel megköszönte - beszélni még nem tudott volna -, és a szájához emelte.

- Eren?! - Végre Hanjinak is feltűnt, hogy valami nem stimmel és rémülten közelebb hajolt a fiúhoz.

- Túl sokat használta a titán erejét. Az elmúlt időszakban mást se csinált, csak egyre-másra újabb kísérletekben vett részt. Szép és jó dolog, amit elértetek, Hanji, de azért tarthatnátok egy kis szünetet, mielőtt teljesen kikészül - jegyezte meg Levi. Hanji bűnbánóan rábólintott.

- Sajnálom, Eren. Túlságosan elragadtak az ötleteim - mentegetőzött, de a fiú csak megrázta a fejét.

- Nem kell bocsánatot kérnie; lehet, kicsit kimerültem, de mit számít ez, ha egyszer ilyen hatalmas dolgokat sikerült elérnünk? Többé már nem kell életeket kockára tennünk, hogy végezzünk a titánokkal, és ha így haladunk, hamarosan képes leszek arra, hogy eltorlaszoljam a lyukat a Maria falon és... - magyarázta szenvedélyesen, vadul gesztikulálva, amikor Cassandra félbeszakította:

- Ez mind rendben van, de azért magadra is gondolj: semmi értelme egyet előre lépni, ha később kettőt hátrálni kell, mert belebetegszel a hajszába. Mára eleget tettél, menj és pihenj egyet! - szólította fel; mikor Eren tiltakozni akart, felhúzta a szemöldökét. - Szóljak a testőrödnek?

- Ne, nem kell! - állt fel rögtön. - Értettem, altábornok asszony!

.........

- Tehát egy titán-guillotine - összegezte Zackly egy megbeszélésen. - És hogy halad az éjszakai hadjárat terve Shiganshina körzetbe?

- A felét már sikerült megvalósítanunk az előkészületekből.Egy hónapon belül minden készen áll, ha ugyanilyen iramban haladunk - felelte Erwin.

I got no regretsTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon