Huszonharmadik fejezet

380 28 4
                                    

- A Vörös Démon párja - motyogta Cassie; a csapatával, Levi-jal és Hanjival egy térkép felé görnyedtek Yarckel körzetről és próbálták kitalálni, mégis mire célozhatott Leon.

- Gondolom, egy fogadó vagy kocsma - kockáztatta meg Pérez.

- Ügyes fiú vagy, magamtól ez soha nem jutott volna eszembe - jegyezte meg csípősen.

- Jól van, na - fakadt ki a spanyol, majd jobb híján ceruzát és papírt ragadott, majd felírta a körzet összes vendéglátóját.

- Hát, van vagy tíz - vakarta meg a tarkóját Victorio, belepislantva a jegyzetfüzetbe, amiben a nevek sorakoztak. - Aranyfácán, Fehér Lúd, Bikavér, Márvány.....

- Remek - húzta el a száját Cassie. - Köze egyiknek sincs a démonhoz.

- Mi a démon párja? - tette fel a kérdést Hanji.

Kicsit elgondolkodtak.

- Nekem így hirtelen az ördög jutott eszembe - szólalt meg Kowalski -, de lehet, hogy hülyeség.

Ördög, ördög... Miközben a nevek listáját olvasgatta, szinte automatikusan mozdult a keze. Régi, rossz szokása volt, hogy ha nagyon elgondolkodott, akaratlanul is firkálgatni kezdett. Ő maga észre se vette, amíg valaki rá nem szólt. Mint most is.

- Mit művelsz, kölyök? Ne most firkálj!

- Mondjuk - hajolt közelebb a "műhöz" Victorio -, nem néz ki rosszul ez az ördög, vagy mi. Tetszenek a helyre kis patái..

Hm.

- Pata - motyogta maga elé. - Oké, megvan - pattant fel. - Tudom, mire gondolt.

- És felvilágosítanál minket is? - pislogtak rá a többiek okosan.

- A Bikavér lesz a befutó - bökött rá a papíron.

- Miért pont az? - tette fel a kérdést Levi.

- Ugye, a démon párja az ördög. Mije van az ördögnek és a bikának is? Patája. A vér ráadásul vörös színű.

- Ez eléggé nyakatekert - forgatta meg a szemét Kanada. - De valahol logikus.

- És mit ért azalatt, hogy "a megfelelő időben"? Gondolom, nem akarsz odamenni kora reggel és ott várni rá egész álló nap, mire eljön a szerinte "megfelelő idő"? - firtatta Vic.

- Hm - gondolkodott el ismét. Ám hamarosan felderült az arca. - Emlékszem, apa mindig azt mondogatta: az alkoholistának a nap bármely része megfelelő a kocsmázásra. Rendes ember azonban csak hat óra után megy, mikor már lejárt a munkaidő.

- És gondolod, hogy Leon erre akart célozni?

- Remélem - vont vállat. - Jobb ötletem nincs.

.............

A Bikavért, vonzó nevéhez híven, senki nem nevezhette éppen egy tip-top kis fogadónak, de legalább nem is volt dugig, így miután rendelt, majd behúzódott egy kis sarokba, nem háborgatták. Idegesen tekergette parókája egyik fekete tincsét - a vége majdnem a derekáig ért. A sapkája még menekülés közben elkeveredett, a fejébe húzott csuklya pedig cseppet feltűnő lett volna. Hajat festeni már nem volt idejük, Levi meg hirtelen ragaszkodást kezdett el mutatni a haja iránt, mikor kereken elutasította azt a felvetését, hogy leborotválja. Végül Hanji mentette meg a helyzetet, mikor az egyik éjjeli portya során elemelt egy parókát.

- Nem rossz - járta körül az egysége, miután felhelyezte. - Ha szembejönnél így az utcán, hirtelen meg se ismernélek - tette hozzá Pérez.

I got no regretsWhere stories live. Discover now