22. Poglavlje

2.9K 243 20
                                    

Lidiji je bubnjalo u glavi, i mada je željela da izbjegne svaki susret sa Lukom, zvuci koje je čula iz pravca vrata su je natjerali da ustane i provjeri šta se to dešava.

I ma šta da je očekivala ovaj prizor nije bio na njenoj listi.
Jer njen prijatelj i ugledni doktor su se krvnički udarali šakama ne birajući mjesto udarca, ni snagu kojom udaraju.

Tukli su se kao da žele da izbace sav svoj bijes i razočarenje u jednom, ali sa takvom žestinom i mržnjom da je djelovalo da ispod svega toga ima i nešto više.

Nije znala da se uopšte poznaju, ali udarci kojima su častili jedan drugog su bili toliko osvetoljubivi da se zapitala šta je to što zapravo pokušavaju da riješe ovom borbom.

Ali ovo nije bilo ni vrijeme ni mjesto kada bi željela trpiti njihovo muško nadmetanje i ispoljavanje hormona pa se ljutito oglasila:

"Da ste iste sekunde prestali sa tim !! Poslednje što mi treba je da vozim u hitnu dva idiota jer su zaboravili koliko imaju godina i kako se pristojno ponašati u tuđoj kući !"

Na zvuk njenog glasa su se obojica trgli, i uprkos ironiji cijele situacije Dante je uperio prst u doktora i optužujućim glasom rekao:

"On je prvi započeo."

Da joj život nije upravo sličio na špansku seriju sa elementima drame možda bi se i nasmijala na njihove izraze lica i povrede koje su u tako kratkom roku upjeli da nanesu jedan drugom.

Ali odmah zatim se
Luka ljutito okrenuo ka njemu i dodao :

" Ako ćemo o tome ko je započeo onda bi to bio ti dok si ljubio moju vjerenicu na moje oči nekoliko dana prije naše svadbe."

Na te riječi Dante nije ostao suzdržan, već je morao da odgovori doktoru

-"Briana je zakuvala sve ovo, ja sam te samo želio spasiti braka sa prevaranticom."

Luka nije ni sačekao da rečenicu izgovori do kraja već je šokirano pogledao u njega i upitao:

-"Kako to misliš Briana, kakve ona veze ima sa tim dođavola ?!"

A onda su obojica nastavili da gledaju zbunjeno jedan u drugoga kao da se vide po prvi put u životu i pitaju šta se tu zapravo dešava, i o čemu onaj drugi priča.

A onda je i samo zbunjena Lidija shvatila da joj ne preostaje ništa drugo sem da im kaže ono što je bilo sasvim očito

-"Mislim da je krajnje vrijeme da koristite riječi umjesto pesnica, i da svako ispriča svoju stranu priče.
Obojica znate priču samo iz jednog ugla, trebalo bi konačno da sve te dijelove spojite zajedno"

****

Dante je po drugi put pričao istu onu priču koju je Lidija već slušala na tom istom mjestu samo sada u društvu osobe čije joj prisustvo u ovom momentu i ovoj situaciji nije bilo potrebno.

I prvi put kada je pričao tu istu priču Lidija ga je gledala sa izrazom iznenađenja na licu, ali izraz čistog šoka na licu doktora ne bi niko mogao da opiše.

Slušao ga je napeto, i poptuno fokusiran na ono što je pričao dok mu se na licu odvijala bitka mnogobrojnih izraza lica.

Činilo se da pokušava da riješi najkomplikovaniju zagonetku na svijetu gdje kako god da okrene jedan plus jedan iznosi jedan.
Jer njih dvojica su postupke dvije osobe pripisali samo jednoj ne uzimajući u obzir da su u toj priči donijeli presudu bez da je optužena dobila čak i priliku da se brani.

Arogantno savršenstvo #2Where stories live. Discover now