16. Poglavlje

3.9K 282 38
                                    

Da li je pravo rešenje ono koje mislimo da je najbolje za nas, ili ono koje srce odabere ?

Da li se trebamo voditi planovima koje smo smišljali dugo vremena, ili trebamo da pokleknemo kada srce kaže pusti to ?

Da li voljeti nekoga za koga u dubini duše vjerujemo da je mnogo bolji nego što nam dokazi ukazuju na to, ili se voditi isključivo razumom ?

Barbara više nije znala šta da misli. Plan joj je uspio ali ne na način na koji je vjerovala. Sada se borila sa osjećanjima za koja nije vjerovala da će uopšte da se pojave u njenom srcu, pa ipak jesu. Dante joj se dopadao mnogo, i zatekla je sebe kako bar deseti put njena drugarica pokušava da je vrati u realnost jer bi joj misli odlutale ka njemu.

-"Halo, zemlja zove Barbaru, jesi tu ?"- oglasila se njena prijateljica.

-"Tu sam, oprosti, misli su mi malo odlutale."

-"Ma nije valjda. Gledaš kroz mene, a ne u mene. Ti si se mila moja zatreskala da ušiju, tako da nemoj da me lažeš već karte na sto." - rekla je Martina gledajući je zainteresovano.

-"Plan mi je uspio. Rekao je da se zaljubljuje u mene, a ja nisam spremna na naredni korak mog plana."

-"Zato jer si se i ti zaljubila u njega."- dovršila je Martina umjesto nje.

-"Možda, ne znam, nisam sigurna."-odgovorila je zbunjeno.

-"O ne, sigurna si ti, samo ne želiš da priznaš sama sebi."

-"I šta sada da radim ?"

-"Možda da razgovaraš sa njim. Daj mu šansu da ti objasni. Onakvom parčetu bih oprostila sve na svijetu, a ti mu ne daš čak ni šansu da ti da objašnjenje na sve. Osjećam da to nije uradio tek tako, ono kratko što sam ga vidjela nije mi djelovao kao zloban tip."

-"To kažeš samo zato što nisi mogla da skineš oči sa njegovog tijela."- dodala je Barbara sarkastično.

-"Istina, - odgovorila je pomirljivo, slijegajući ramenima - " I dalje ne mogu da vjerujem da si mogla da zaspeš pored njega bez da ne iskoristiš priliku i otkriješ kakve još vještine krije sem što izvrsno kuva."

-"Rekla bih da nema toga što on ne radi odlično."

Martina je pogledala prodorno dok joj je licem prelazio nevaljali izraz pri pomisli na to, pa je odmahnula glavom i dodala

-"Prijateljice moja, rekla bih da si ti već reš pečena. Naredni vaš susret može da završi samo na jedan način, a to je u krevetu."

Barbara nije mogla da suzbije toplotu koja joj se razlila tijelom samo na tu pomisao, pa je dopustila mislima da malo odlutaju, razmišljajući o iznenađenju koje joj je spomenuo. 

Rekao je da je vodi na jedno mjesto, pitala se o čemu je riječ, neki romantični vikend ?

Ako je tako, mogla bi zaista da da sebi oduška i zaboravi na prepreke. Na kraju krajeva ovaj muškarac je privlačio do granica pucanja, nije na odmet ako malo spusti gard. Naposletku, šta je najgore što može da se desi ?

*****

Lidija je radila svoju smjenu pjevušeći neku melodiju u mislima, i razmišljajući o tome kako su se sve kockice posložile baš onako kako treba.

Da, možda su prebrzo ona i Luka uletili u romansu, ali privlačnost između njih je bila gotovo opipljiva. 

Od kada su se poljubili, imala je osjećaj da je dotakla zvijezde, i da sve što poželi zaista može i da ostvari. I mada su na poslu i dalje bili strogo profesionalni, pogledi koje su razmjenjivali su govorili više od riječi, oboje su mislili jedno o drugom.

Arogantno savršenstvo #2Where stories live. Discover now