14. Poglavlje

4.6K 351 83
                                    

Kažu da ljubav ulazi preko stomaka, i da je romantika uz večeru i svijeće neprevaziđena.
Ako je tako onda je ovaj muškarac još malo pa ima u šaci.

Barbara je posmatrala Dantea kako kuva, i mada ga je vidjela u tom procesu, i dalje je bila zapanjena kao prvi put. 

Išlo mu je od ruke sve čega bi se dotakao, i mada je to bila njena kuhinja i njen stan, on se tako dobro snalazio, da je izgledalo kao da napamet zna gdje se šta nalazi.
Da li se samo vodio logikom ili instinktom, ali samo dva do tri puta joj je postavio pitanje gdje je šta, i onda se prepustio čarima kuhanja i pustio svoje umjeće na slobodu.

Ona je sjedila i zadivljeno ga posmatrala, a svaki put kada bi vjerovala da malo fali da joj se otme uzdah, on bi se okrenuo i namignuo joj, pogoršavajući njeno stanje bar za dva do tri stepena.
Ne samo da je uzeo na sebe kuvanje već i postavljanje stola, a kao opravdanje rekao joj je da biranje filma i grickalica nakon toga je njen posao, kao da se tu imalo šta raditi.
Preuzeo je njen stan u nekoliko sekundi, i oživio ga na način da joj se činilo taj monotoni prostor mnogo simpatičnijim i dražim nego do tada.

On je toliko bio samouvjeren, jedan od onih muškaraca koji znaju koliko dobro izgledaju, i kakav uticaj imaju na žene, pa kad te pogledaju čak se i ne trude da im pogled bude seksi, jer svaki njihov pogled je takav. 

Zapravo, svaki njegov pogled ka njoj, bio on nevin ili grešan u njoj je budio raznorazne misli, i nije mogla da im se odupre.

Razmišljala je o tome kako bi voljela da ga ponovo vidi bez majice, i da još jednom samo za njene oči izvede striptiz, jer teško da bi posljedice mogle biti gore od onoga što joj je već napravio. Ako je cijena svakog njegovog nastupa za privatne djevojačke večeri raskid tog istog vjenčanja onda je ovaj muškarac spriječio ogroman broj brakova.

Ako je to bilo samo u njenom slučaju, onda bi zaista voljela da zna zašto je to tako. Došlo joj je da mu postavi to pitanje koje je mučilo od samog starta, ali sada nije bilo ni pravo vrijeme ni mjesto.

Okrenuo se, i objavio da je večera gotova, a onda joj je rekao da bi mogla da pređe za sto, kako bi mogla da testira njegovu verziju Jamie Oliverovog recepta, za koji je bila sigurna da će da je očara kao da je taj isti kuvar kuvao za nju lično.

A ako i ovaj put njeno kušanje njegove hrane prođe kao i prošli, završiće u krevetu, i prije nego treći put prinese kašiku ustima.

Na tu pomisao joj se zločesti osmjeh raširio licem, ali izgleda da je njen kuvar danas odlučio da igra igru teško osvojivog jer se nije čak ni našalio na njen račun, iako je samo zagonetno pogledao. 

Pažnju je usmjerio ponovo na hranu, sa kojom je upravo završavao aranžiranje i djelovalo je da nema u plani ništa više sem večere i filma.

Zar nisu muškarci ti koji prvi iniciraju ovo o čemu je ona upravo mislila. Šta se promjenilo?

A kada su konačno sjeli za sto i započeli sa jelom, otkrila je da on ovaj put zaista igra neku vrstu igre sa njom.

Čak ni nakon trećeg uzdaha, koji je ispustila, i koji je više zvučao kao da sa hranom vodi ljubav nego da jede, on nije pokazao nikakvu promjenu na licu, zapravo nije je čak ni udostojio pogleda.

Izgleda da je ovaj suzdržani Dante čak više dovodio do nervnog sloma nego onaj uobičajeni, pa je odlučila da uz uzdahe, ubaci i riječi,

-"Ovo je prosto savršeno, ova hrana dovodi do ludila."

Na njene riječi samo je podigao pogled na kratko, i gledajući je kao da govori o vremenu napolju rekao je 

-"Ako misliš da sam te mojim kuvanjem doveo do ludila, onda bi trebalo da vidiš kako je meni trenutno. Jer ispustiš li još samo jedan zvuk poput tih, ima da tim dam pravi razlog za takve uzdahe.

Arogantno savršenstvo #2Where stories live. Discover now