{49}

1.1K 134 223
                                    


•Δύο μέρες μετά •

"Να ζήσεις μαμά και χρόνια πολλά , μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλλιά παντού να σκορπίσεις την νιότης το φως και όλη να λένε να μια σοφός !!", ακούω τον Δημήτρη μαζί με τον Φίλιππο να μου τραγουδάνε πάνω από το κεφάλι μου .

Σηκώνομαι όρθια και βολεύομαι καλύτερα πάνω στο κρεβάτι . Βλέπω τον Φίλιππο να κρατάει μια τούρτα στα χέρια του και τον μικρό να έχει μια κάρτα και ένα σακουλάκι που λογικά μέσα θα έχει το δώρο μου .

Ωραίο ξύπνημα !! Να έχεις δύο  να σου τραγουδάνε . Ήταν γλυκό όμως μωρέ .

"Άντε μαμά σβήσε τα κεράκια!!" , μου λέει ο Δημήτρης και εγώ πάω να τα σβήσω αλλά με σταματάει ." Κάνε μια ευχή πρώτα όμως .", μου λέει .

Εύχομαι όχι άλλα βάσανα , όχι άλλο πόνο ...

Σβήνω τα κεράκια και τότε ο Δημήτρης έρχεται και με αγκαλιάζει καθώς μου εύχεται χρόνια πολλά. Μετά τον Δημήτρη , σειρά έχει ο Φίλιππος ο οποίος με μεγάλη προσοχή μη τυχόν του πέσει η τούρτα , μου εύχεται χρόνια πολλά και μου δίνει ένα φιλί στα χείλη .

"Αυτό μαμά είναι για σένα .", μου λέει ο μικρός και μου δίνει αυτά που κρατούσε στο χέρι του. " Αυτό το διαλέξαμε μαζί με τον μπαμπά χθες . Ελπίζουμε να σου αρέσει ." , προσθέτει εννοώντας το περιεχόμενο από το σακουλάκι .

Τους χαμογελάω καθώς παίρνω στα χέρια μου αυτά που μου δίνει ο μικρός . Πρώτα ανοίγω το σακουλάκι και από μέσα βγάζω ένα κολιέ που έχει κάποια γράμματα .

Αρχίζω να τα παρατηρώ . Υπάρχει ένα 'Μ' ..Μάγδα  , ένα 'Φ' ..Φίλιππος , ένα 'Δ' ..Δημήτρης και ένα 'Σ' .. από τι όμως ;

"Στέλλα. Το κοριτσάκι μας.", μου απαντάει λύνοντας μου την απορία που κυριαρχούσε στο κεφάλι μου .

"Σε ευχαριστώ .", του λέω και τον αγκαλιάζω πολύ σφιχτά .

Δέχτηκε ...τελικά δέχτηκε να βάλουμε αυτό το όνομα . Αυτό νομίζω ήταν το καλύτερο δώρο για μένα . 

"Σου αρέσει μαμά ;", με ρωτάει ο μικρός εννοώντας το κολιέ .

"Είναι πολύ ωραίο αγάπη μου . Θα το φορέσω μετά όμως γιατί τώρα είμαι με τις πιτζάμες.", του απαντάω χωρίς να βγάλω το χαμόγελο από τα χείλη μου .

Παίρνω και την κάρτα στα χέρια μου με σκοπό να την διαβάσω αλλά ο μικρός με σταμάτα .

"Να την διαβάσεις αργότερα . Όχι τώρα .", μου λέει και παραξενεύομαι . Δεν ρωτάω όμως τον λόγο που θέλει να την διαβάσω αργότερα . Απλώς θα κάνω αυτό που μου ζήτησε . "Πάμε κάτω να κόψουμε την τούρτα ;", μας ρωτάει .

"Our Child" #Wattys2019BCWhere stories live. Discover now