{40}

1.2K 137 247
                                    


Φτάνουμε μπροστά από την πόρτα του σπιτιού του και χτυπάω επανειλημμένα το κουδούνι .

Η πόρτα ανοίγει και εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος κύριος .

"Γεια σας . ", μας χαιρετάει με την γέρικη φωνή του ." Πλασιέ είστε ;", μας ρωτάει έπειτα .

"Όχι όχι .", του αρνούμαι αμέσως . "Ψάχνουμε τον κάτοχο αυτού του σπιτιού , τον Βασίλη .", συνεχίζω .

"Μήπως κάνετε κάποιο λάθος ; Αυτό το σπίτι είναι του γιού μου , του Μάκη . Το αγόρασε πριν δύο χρόνια. Μπορεί να ψάχνεται τον παλιό κάτοχο .", μας λέει ο γεράκος.

Σκατά!! Τελικά το σπίτι πουλήθηκε , όπως είχε πει ο Πέτρος . Άρα και η μόνη ελπίδα να την βρούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα , εξαφανίστηκε .

Η μόνη μας ελπίδα τώρα είναι ο Ηλίας . Βιάσου Ηλία , βιάσου .

"Ναι , αυτό είναι . Συγγνώμη για την ενόχληση κιόλας .", λέει ο Πέτρος στον γέροντα ."Πάμε να φύγουμε Φιλιππε ;", απευθύνεται μετά σε μένα .

"Περίμενε .", του απαντάω και έπειτα στρέφω την προσοχή μου πάλι στον ξένο απέναντι μου ." Μήπως ξέρετε που μένει αυτός που σας πούλησε το σπίτι ;", ρωτάω ελπίζοντας μέσα μου να απαντήσει θετικά .

"Όχι αγόρι μου , δεν το γνωρίζω αυτό . Αν το ήξερα σαφώς και θα σας βοηθούσα . Δεν ξέρω όμως που μένει τώρα .", μου απαντάει και πεθαίνει και εκείνη η ελπίδα μέσα μου .

" Εντάξει δεν πειράζει , σας ευχαριστούμε και πάλι .", τον ευχαριστεί ο Πέτρος στην θέση μου .

Χωρίς να χαιρετήσω τον γεράκο , κατευθύνομαι στο αυτοκίνητό μου . Παράλληλα βγάζω το κινητό μου από την τσέπη και προσπαθώ να καλέσω τον αριθμό της Μάγδας μπας και το σηκώσει ο πούστης ο Βασίλης .

Καλώ συνέχεια αλλά ούτε μια φορά δεν απαντάει στις κλήσεις μου . Γιατί δεν απαντάει ; Που είναι ; Τι κάνει ; Αν κάνει κακό στην Μάγδα; Αν της κάνει κάτι και αυτό επηρεάσει και το βρέφος ; Αν το σκοτώσει ;

Όχι όχι δεν θέλω να το  σκέφτομαι αυτό . Θα βρούμε την Μάγδα σώα και αβλαβή. Και το μωρό θα είναι μια χαρά .

Ηρέμησε Φιλιππε , όλα καλά θα πάνε..

Χτυπάω με δύναμη το τιμόνι και εκτονώνονται τα νεύρα μου . Προσπαθώ να ηρεμήσω αλλά κάτι τέτοιο είναι μάταιο .

Δεν μπορώ να ηρεμήσω . Πώς μπορώ να ηρεμήσω όταν ξέρω πως η Μάγδα κρατείται αιχμάλωτη από αυτό το κάθαρμα ; Πείτε μου πως ; Γίνεται να ηρεμήσω ;

"Our Child" #Wattys2019BCWhere stories live. Discover now