{30}

1.5K 157 204
                                    


•5 μέρες μετά •

"Φιλιππε άντε δεν τελείωσες ακόμη ;", τον ρωτάω αναφερόμενη στο πλύσιμο των πιάτων .

Το πλύσιμο των πιάτων δεν είναι από τις 'δραστηριοτητες' που μου αρέσει να κάνω και έτσι αυτό το αναλαμβάνει ο Φίλιππος τις περισσότερες φορές .

Αυτός μια μέρα ήρθε και προσφέρθηκε να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού , το ξέρω πως σας ακούγεται παράξενο αλλά ο Φίλιππος είναι διαφορετικός - εξωγήινος .  Εγώ εκμεταλλέυοντας αυτή του την καλή πρόθεση να με βοηθήσει του 'πασαρα' το πλύσιμο των πιάτων .

"Τελείωσα Μάγδα , τελείωσα .", μου λέει καθώς σκουπίζει τα νερά και τις σαπουνάδες από τα χέρια του." Σε λίγο θα έρθει ο πατέρας σου με την Αγγελική και τον Πέτρο ?", συνεχίζει ρωτώντας με αυτό .

Εγώ απλά του νεύω με το κεφάλι μου και έπειτα συνεχίζω να παρακολουθώ το τουρκικό  σίριαλ  που παίζει στην τηλεόραση . Μου αρέσουν τα τούρκικα , που 'ναι το πρόβλημα ;

Ο ξεροκέφαλος αδελφός μου δεν δέχτηκε , απ'οσο καταλάβατε , να τον φέρει στο σπίτι ο Φίλιππος με την δικαιολογία πως αρκετά θα μας κουράσει που θα μείνει στο σπίτι μας για αρκετό καιρό και δεν θέλει να μας φορτώνετε και άλλο . Λες και ένας ακόμη δρόμος μέχρι το νοσοκομείο θα ήταν μεγάλη κούραση !!

Σήμερα δεν πήγα καθόλου στο νοσοκομείο γιατί έπρεπε να μαγειρέψω για να αποδεχτώ τους ' καλεσμένους ' . Τις άλλες μέρες όμως πήγαινα κάθε μέρα και καθόμουν καθόλη την διάρκεια της ημέρας πέρα από τις αντιρρήσεις του Φιλίππου.

"Μάγδα;" , με ξυπνάει από τον λήθαργο η φωνή του Φίλιππου. Γυρνάω προς το μέρος του και του κάνω νόημα να συνεχίσει .

"Πες μου τι θες .", του λέω .

"Τον Δημήτρη τον έχουμε γράψει στο σχολείο έτσι ; Ρωτάω για να ξέρω μήπως το ξεχάσαμε και αν είναι να πάω να τον γράψω τώρα . Ξέρεις σε 3 μέρες αρχίζουν τα σχολεία . ", λέει αυτό που τελικά ήθελε να πει .

Σε τρείς μέρες αρχίζουν τα σχολεία ; Μα, πότε πέρασε τόσο γρήγορα ο καιρός ;! Σα να πέρασαν μόνο δύο τρεις βδομάδες και όχι τρείς μήνες !! Έγιναν τόσα πολλά αυτό το καλοκαίρι !!

"Ναι Φιλιππε , τον έχω ήδη  γράψει από την αρχή του καλοκαιριού , μην ανησυχείς." , απαντάω στην ερώτηση του. "Α , έχει πάει μαζί με την μητέρα μου και έχουν πάρει και σχολική τσάντα . Τα υπόλοιπα σχολικά θα του τα πάρω όταν αρχίσουν τα σχολεία ."

"Our Child" #Wattys2019BCWhere stories live. Discover now