Hoofdstuk 17

3.1K 95 20
                                    


Die nacht lagen ze elk in hun eigen bed niet in staat om slaap te vatten. Ze hadden twee weken in elkaar armen geslapen en waren het zo snel gewoon geworden dat alleen slapen onmogelijk leek.

Na twee uur in zijn bed rond te draaien stond Bart op en ging weer aan zijn bureau zitten. Als ik dan toch niet slaap, kan ik maar beter werken, dacht hij.

Hij haalde zijn handen door het haar en keek naar de documenten die hij had gekregen van de persoonlijke adviseurs van zijn vader. Het ging niet goed met de Landelijke Gemeenschap.

De Landelijke Gemeenschap was opgericht na de laatste wereldoorlog en bestond uit al de landen die geen deel waren van de Amérikas, Nihon, Australis of van Orophia. Na de laatste oorlog was er met een vredesakkoord een duidelijke scheiding gekomen tussen deze vijf mogendheden.

De Amérikas hadden zich compleet afgeschermd en niemand wist wat er daar gebeurde. Sinds Trump was de vroegere wereldmacht sterk achteruit gegaan. Al de wetenschappers, schrijvers en andere intellectuelen waren het land ontvlucht en wie er achter bleef, was in constante strijd met elkaar. Nu 100 jaar later wist niemand wat er daar aan de gang was, en kon het ook niemand schelen.

De huidige grootmachten waren de Landelijke Gemeenschap, Orophia, Nihon en Australis.

De Landelijke Gemeenschap bestaande uit de originele landen van de Europese Gemeenschap, Europa en Afrika. De gemeenschap bestaat uit zeven landen. Evarium, Sandraria, Sorenzoza, Scandinavia, Ogovië, Afrika en Arabia.

De overgebleven landen, waaronder Rusland, China en Korea hadden zich samengevoegd tot één wereldmacht, Orophia.

Het vroegere Japan, huidige Nihon en de vroegere landen, Australië, Nieuw-Zeeland en Papoea-Nieuw-Guinea vormden samen Australis. Deze twee landen hielden zich afzijdig tijdens de grote oorlog en tekenden later de overeenkomst om zich niet met elkaars politiek te moeien.

De twee grote mogendheden hadden zeer verschillende regimes.

De Landelijke Gemeenschap bestond uit allemaal onafhankelijke koninkrijken waarvan alle Royals maskers droegen. Dit was om de neutraliteit van het regime te waarborgen. De leiders van elk land werden opgeleid vanaf hun geboorte om goed een land te runnen en hadden alle steun van de meest intelligente personen van het land.

De banden tussen de verschillende landen werden versterkt door verstandhuwelijken. Deze huwelijken waren contracten die werden afgesloten vanaf kinds af aan. De meeste prinsen en prinsessen waren voorbestemd om te trouwen met een andere prinses of prins. Sommigen hadden de grote eer om met een kroonprins te trouwen, anderen versterkten de al bestaande allianties en enkelingen moesten niet onmiddellijk trouwen.

Het was een zeer streng en kil systeem, maar het voorzag in de eerlijkheid van de verdeling van de landen. Er werd bij elke geboorte zeer precies gekeken welk land nog een alliantie nodig had en welk land er al verschillende had.

Indien een gezin meerdere allianties mogelijk maakte, werd dat land als een kruisingsland gezien. Zo ook het geboorteland van Annastasia, met haar vele broers en zussen, waarin veel allianties werden gesloten. De landen waar maar één enkele alliantie mogelijk was, werd gekoppeld aan een kruisingsland zodat de verbondenheid via dat land nog altijd even sterk was.

Orophia had een ander systeem. Er was een systeem van presidentiële verkiezing ingesteld om de inspraak van het volk te verzekeren in gebieden waar dit vroeger niet het geval was. Deze presidenten mochten vrij rondlopen zonder masker en trouwen met wie ze wilden.

De selectie van de mogelijke presidentskandidaten was wel grondiger dan vroeger. Na de Trump affaire was iedereen het erover eens dat een president bepaalde kwaliteiten moest bezitten om als kandidaat te kunnen worden beschouwd. Een zeker niveau van intelligentie, de mogelijkheid om beslissingen te nemen onder druk en diplomatie stonden zeer hoog in het vaandel.

Het Gemaskerd Huwelijk (18+) ✓Where stories live. Discover now