TWENTY NINE

843 36 2
                                    

A/N

Съжалявам, че се бавя с качването на главата. Хванала съм грип и вече няколко дни не се чувствам добре. От това и нямам абсолютно никаква муза за писане. И все пак се опитвам да напиша нещо.

Надявам се все пак да ви хареса главата. Очаквам мненията ви! Приятно четене! 💖

***

Гледна точка на Зейн

*1 ден по-късно*

Какъв ден! Навън времето беше ужасно. Валеше, гърмеше и дъжда се удряше с все сила в прозорците на стаята ми. Найл спеше в своята стая, всичките ми приятели са си по къщите и не им се мърда по това време, дори Джи ме остави, защото имаше работа със сестра си.

Чудих се какво да правя, сто пъти превъртах каналите на телевизора, но не се спрях на нито един. Накрая просто станах и реших да оправя куфара си. Оказа се, че полета ни е днес в полунощ и остават около 7 часа до тогава. 

Изкарах черния си средно-голям куфар от гардероба и напъхах няколко чифта тениски, дънки, по-удобен анцунг, взех и банския си за всеки случай. Напъхах няколко кърпи, сложих резервен чифт обувки, принадлежностите за баня и след час оправяне на куфара, го затворих и го сложих на земята до гардероба.

Телефона ми извибрира на нощното ми шкафче, любопитството ми надделя и го взех. Написах паролата си и отключих телефона. Имах известие от инстаграм. Джи беше качила снимка и ме беше тагнала.

"@gigihadid: Благодаря ти за страхотната снимка @zayn! Искам още такива! 🤗😝💓"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


"@gigihadid: Благодаря ти за страхотната снимка @zayn! Искам още такива! 🤗😝💓"

Засмях се и харесах снимката, коментирайки:

"@zayn: Усмивке! 🤗 За теб винаги @gigihadid 💖"

Хвърлих телефона на леглото си, но след секунда отново го взех и реших да сляза надолу. Излязох от стаята си в момента, в който на входната врата се звънна. Чух отварянето и след секунда гласа на Найл и... на Джи и на Бела. Ококорих очи и заслизах по стълбите надолу. Те вече се бяха преместили в хола. Влязох при тях, Найл стоеше прав, държейки кутии с пица в ръцете си.

-Ще отида да кажа на Зейн.-каза Найл, оставяйки кутиите на масичката пред дивана.

-Закъсня.-отговорих, влизайки по-навътре в стаята. Джи стана и се затича към мен. Прегърнах я, завъртайки я.- Хей, Прекасна!

-Здравей, Зейн!-усмихна се тя.

-Хей, Белс.-усмихнах й се, отивайки да я прегърна.

-Как си днес, Зейн?-попита, ставайки за да ме прегърне.

-Сега ми се оправи настроението.-засмях се.-Изненадохте ме.-отбелязах.

-Найл не ти ли каза, че ще идваме?-попита ме Джи, а аз повдигнах рамене, поглеждайки към брат си.

-Опсс.-засмя се нерво, почесвайки се зад врата. Извъртях очи.

-Не се и учудвам, той си пада малко забраванин.-казах, карайки момичетата да се засмеят, а Найл ме удари зад врата, което усили повече смеха ми.

-Да, много смешно. Престани! Олигофрен.-поклати глава Найл.

-Не се заяждай днес с мен, Китариста.-казах, а Найл повдигна ръце и седна до Бела. 

-Хайде, хайде, дошли сме за филм.-каза Бела.

-Да, пускайте някакъв филм и да започваме с пицата.-плесна с ръце Джи, намествайки се по-удобно на дивана. Седнах до нея, а Найл пусна филма. Отворихме едната кутия и всеки си взе парче. Наместихме се, заглеждайки се във филма.

*****

-Боже, Зак Ефрон е толкова секси.-изкоментира Бела, а Джи се направи,че припада.

Стояхме в хола, коментирайки филма "Спасители на плажа", който гледахме. По-скоро момичетата го обсъждаха и се наслаждаваха на този Зак Ефрон. С Найл за пореден път се спогледахме и извъртяхме очи.

-Не мога да разбера какво му харесвате на този. Не е нищо особено.-заяви Найл, вземайки си едно парче пица.

-Именно. Я ни погледнете, ние сме много по-яки от този там.-включих се и аз, посочвайки мен и Найл, а брат ми кина няколко пъти в съгласие. Момичетата се засмяха.

-О, моля ви, момчета, не ми казвайте, че ревнувате.-засмя се Бела.

-Защо да ревнуваме?-повдигна вежди Найл.

-Защото не сте толкова яки, колкото Зак.-засмя се Джи.

-Да сменим темата, а?-предложих.

-Ни ма се саднахте?-попита Бела.

-Зейн, знаеш, че се шегуваме, нали?-Джи дойде до мен, гледайки ме миличко. Нямаше как да не се усмихна и да не кимна. Тя ме прегърна и се настани до мен.

-И, какво ще правим сега?-попита Найл.

-Аз знам!-вдигна ръка във въздуха Бела.-Истина или предизвикателство.

Texting with Zayn Malik (Bulgarian Fanfiction)Where stories live. Discover now