hoofdstuk 7

1.9K 64 7
                                    

Ik beland met een knal op de grond "je moet wel opletten" zegt Gigi. Ze steekt haar hand uit en ik pak zuchtend haar hand aan. Ze trekt me overeind. Vandaag zijn de groepjes man tegen man en vrouw tegen vrouw. Ik snap nog steeds niet waarom we worden getraind.

Mijn blik glijd onbewust naar Jace. Gigi ziet het en kijkt me grijnzend aan "jullie zouden een leuk koppel zijn" ik schrik op uit mijn gedachte en kijk haar vragend aan. Ik schud lachend mijn hoofd "er is niets tussen ons." zeg ik ontkennend. Gigi begint te fronsen "probeer je mij te overtuigen of jezelf?" ze gaat weer in de gevechtshouding staan en ik maak mijn hoofd leeg.

Ze stormt op me af met had dolken en slaat toe. Ik rol opzij en vloer haar. Ze valt op de grond maar rolt direct recht. Ik storm naar voor en sla met mijn wapenstokken tegen haar knie. Ze zakt neer en ik leg mijn arm tegen haar nek. 

Pov Jace

Ik vloer Mark met gemak en kijk in het rond. Mijn ogen blijven even op Haven rusten. Ze slaagt tegen Gigi haar knie waardoor ze ineenzakt en ze legt haar arm op haar nek. Mark komt recht en ziet me naar Haven kijken. "Ga gewoon met haar praten" zegt hij terwijl hij over zijn pijnlijke arm wrijft. Ik kijk hem vragend aan waardoor hij lacht "jullie zijn de enigste die het niet weten" zegt hij met een geamuseerde blik. Ik ga terug in de vechthouding staan en vloer hem, hij staat recht en valt me aan. Ik probeer tegen zijn kaak te slaan maar hij bukt en schopt tegen mijn been waardoor ik val. Ik sta direct recht en hou hem in een stevige greep waardoor hij niet los kan komen.

Het teken dat de training voorbij is klinkt door de ruimte en we worden naar de kantine gebracht. We gaan met de hele trainingsgroep aan een tafel zitten en ik zie dat Haven aan de andere kant van de tafel zit. Ik merk te laat dat ik aan het staren ben "geen zorgen, het valt niet op" zegt max op een sarcastische toon. Ik schrik op en zie Max en Jake me lachend aankijken "wat valt niet op?" vraag ik verward. De rollen met hun ogen en max komt dichterbij "dat je verliefd bent op Haven" fluistert hij. "Ik schud mijn hoofd "ik ben niet verliefd op haar" zeg ik ontkennend. Ze beginnen te lachen waardoor de hele zaal ons aankijkt en ik ongemakkelijk met mijn hand door mijn haar ga. Nadat ze uitgelachen zijn vegen ze hun tranen af "dus dan zou je het niet erg vinden als ik haar kus?" vraagt Max opeens. Ik schud mijn hoofd "Haven!" roept hij opeens. Ze draait haar hoofd naar ons om en kijkt ons een voor een aan met haar groene ogen. Max geeft haar een knipoog en ik voel een jaloers gevoel naar boven komen. Haven draait haar ogen en praat verder met Bella en Ari. Jake ziet mijn jaloers gezicht en begint te lachen. "Jullie passen wel bij elkaar. De 2 meest getraumatiseerde mensen in dit gebouw" zegt Jake opeens "hoezo?" vraag ik aan Jake. "Jullie weten dat Bella en ik vaak praten met elkaar toch?" we knikken. Jake heeft een mega crush op Bella. "Wel, ze geeft me verteld over Haven haar training. Ze hebben haar ouders neergeschoten vlak voor haar ogen, haar in het bloed geduwd en dan haar ouders een week lang in haar kamer laten rotten terwijl ze nog onder het bloed zat" fluistert hij. Mijn ogen schieten open van verbazing. "Wie doet zoiets?" vraagt Max walgend. Ik staar in de verte en denk terug aan mijn trauma

"Doe het Jace!" roept hij tegen me. Ik kijk hem met tranen in mijn ogen aan. Ik kijk van mijn moeder naar mijn zus en terug naar mijn geweer. "Dood ze Jace" roept mijn vader in mijn oren. Mijn handen trillen zohard dat ik het geweer bijna laat vallen. Tranen stromen over mijn wangen en ik zie de angst in mijn moeder en zus hun ogen.

Ik leg mijn hand op de trekker en schiet mijn moeder neer en daarna mijn zus. Hun lichamen zakken op de grond en ik laat het geweer uit mijn handen vallen.

Mijn vader pakt me ruw vast en duwt me in een donker, vochtige cel. Ik leg mijn hoofd op mijn knieën en kijk naar de ratten die rondlopen. Ik heb net mijn eigen familie vermoord.

"Jace!" Iemand klapt in zijn handen en ik schrik op. Max en Jake kijken me bang aan. "Wat is er?" ze kijken elkaar aan

"ze hebben Haven meegenomen voor de laatste test"

____________________________
Ik had vandaag een paar uur geen internet maar gelukkig nu wel. Phoew

Xx Gallifrey-stands

Kidnapped Assassin's (Nederlands) (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu