07

5.1K 299 16
                                    

Louis


-Most én tényleg képzelődöm, vagy tényleg Louis-t látom?
Louis, Shawn csodálkozó kijelentésén csak lesütött szemekkel megrázta a fejét, miközben ruganyos léptekkel, mégis óvatosan,-nehogy ölében lévő kislánya megrázkódjon,-sétált a pult felé, ahol barátai éppen serényen tevékenykedtek.
Furcsa érzés volt, hogy újra a 21 névre hallgató, belvárosi pub épületében járt, ami tulajdonképpen hónapokig szolgált munkahelyéül. A hely semmit sem változott, csupán nem voltak vendégek, és nem szólt hangos zene. Minden nyugodt, és csendes volt. A hatalmas tér, melyet általában megtöltöttek a táncolni vágyó emberek sokasága, most üres volt, ahogy az emelet is. Táncos lányok sem öltöztek divatos, csillogó, elég keveset takaró ruháikba, és nem keringtek a rúd körül, vagy a páholyban. Most hétköznapi ruhákban álldogáltak a pult mellett, és beszélgettek.
-Louis!-Gigi, az egyik táncos lány hatalmas mosollyal, csillogó szemekkel integetett a pult felé gyalogló fiúnak.
Neve említésére, mindenki csodálkozva, mégis kedves mosollyal az arcukon nézett fel, és hagyták abba munkájukat.
-Sziasztok!-köszönt Louis, miközben a cumiját rágcsáló Darcy-t megigazította ölében.
Zayn csodálkozva rakta le a kezében lévő üveg poharat, amit percekkel ezelőtt még unott arccal törölgetett, és mérte végig legjobb barátját. Zayn talpig feketében álldogált a pult mögött, a szín, melyet most viselt fura módon illetek a hajához, melyben a zöld tincsek szinte világítottak.
-Hát te?-a pakisztáni őszinte meglepettséggel arcán ölelte át Louis-t, miután kisietett a pultból.
-Gondoltam meglátogatunk titeket.-mosolygott rá legjobb barátjára, miközben óvatosan átadta neki Darcy-t és ült le az egyik bárszékre.-Hé, Shawn!-pacsizott le a poharakat rendezgető, magas, barna hajú sráccal, akit hónapok óta most látott először. Igazából, Eleanoron és Zayn-en kívül mindenkit most látott először. A bárban dolgozókkal utóljára Darcy születésekor találkozott, amikor meglátogatták őt a kórházban. Azután megszakított minden kapcsolatot velük, emiatt pedig rosszul érezte magát, mert ezeket az embereket igazán szerette. Nagyon jó barátainak mondhatta őket, akikre mindig számíthatott, és ők is viszont szerették Louis-t. Számtalan alkalommal keresték őt kevés kommunikáció reményében, de Louis mindegyik alkalommal hárított, és rosszul létre hivatkozva nem válaszolt a telefonhívásokra, sem pedig az SMS-ekre.
-Mizu Louis?-vigyorgott rá a Shawn-nak nevezett.
-Semmi különös. Gyereket nevelek.-tárta szét karjait tipikus "ez  van" mozdulatával.
-Hidd el, én is nevelnék gyereket, mint sem itt dolgozzak.-fintorodott el a fiú vállára dobva egy fehér törlőrongyot, majd kezeit összefonta maga előtt.
-Amikor itt dolgoztam, nem ezen a véleményen voltál.-jegyezte meg a kék szemű halvány mosollyal az arcán.
-Változtak az idők.-legyintett a magas fiú, szentimentális pillantásokat vetve a plafonra, ami Louis-ból kicsalt egy halk kuncogást.
-Shawn-bébi mostanában lusta, és elpuhult. Borzalmas.
Eleanor alakja jelent meg mellette. A lány vékony alakját lenge, virág mintás szoknya alá rejtette, hosszú, göndör barna haját lófarokba kötötte.
Gigi, és Haley hangosan felnevettek. A  két lány Zayn mellett állt, és dögönyölték Darcy-t. Amíg göndör hajú babája hangosan gügyögve fejezte ki tetszését a két lánynak, addig Zayn fintorogva igyekezett elhúzni az ölében tartott Darcy-t a  puszik, rúzsfoltok, és matató ujjak elől.
-Kapd be El.-villantott egy csúnya grimaszt a magas fiú, majd elfordult, hogy tovább törölgesse a poharakat.
Eleanor és Shawn nem igazán jöttek ki egymással. Ez nem mindig volt így, de egy hosszú buli, és rengeteg pia után egymás mellett ébredtek mezítelenül..a barátságuknak lőttek. Azóta undorodva néznek a másikra, és ha lehet kerülik a kommunikációt, viszont a csípős megjegyzéseket örömmel szórják.
-Szia Lou!-puszilta arcon a lány, majd leült a mellette lévő székre, és úgy fordult, hogy Louis-val szemben legyen.-Hogy-hogy itt vagy? Egyáltalán, hogy-hogy kitetted a lábad a lakásból.
-Erre én is kíváncsi vagyok.-ült le mellé Zayn, mire Louis kissé összerezzent. Zayn kuncogva rakta kezét barátja vállára.-Bocsi haver!
-Darcy?-kérdezte Louis szemöldökét ráncolva, ugyanis kislánya nem volt haverja karjaiban.
-Kendall elrabolta.-sóhajtott, miközben mutató ujjával a táncos lányok csoportjára mutatott. Louis azonnal felismerte a Gigi mellett álló,magas, vékony, sötét, rövid barna hajú lányt. Kendall Darcy-t a magasba emelve tartotta, miközben pofákat vágva grimaszolt a kislánynak.
-Akkor jó.-biccentett az alacsony fiú, és fordult vissza barátja felé székével.
-Na, hogy-hogy itt vagy?-kérdezett rá Eleanor ismét a pulton könyökölve jobb kezével.
-Amúgy.-bólintott Zayn.
Louis sóhajtva nézett barátaira. Két hét telt el az ominózus Ellen show óta. Louis két héten keresztül csak sírt, és ki sem dugta orrát a szobájából. Még Darcy-t sem gondozta, ez pedig még jobban kikészítette őt. Hiába hallotta gyönyörű kislánya keserves sírását, ő nem tudott róla gondoskodni, emiatt pedig még jobban megszakadt már így is darabokban heverő szíve. De tudta, hogy nem sikerülne meg nyugtatni a síró lányát. Darcy, mint múltkor, most is megérezte volna apja zaklatottságát, és még inkább rákezdett volna. Tehát Louis fájó szívvel, a tudattal a mellkasában, hogy saját személye egy jelentéktelen ember, rossz apa, egy roncs, aki nem tud saját lábra állni, és összeszedni magát, hagyta, hogy Zayn, valamint Eleanor gondozza Darcy-t. Szerencse, hogy két barátja szabadságon volt azokon a borzalmas heteken, mert ha egyedül lett volna, biztosan kárt tett volna önmagában. Nem egyszer jutott eszébe az öngyilkosság gondolata. Nem egyszer jutott eszébe, hogy milyen jó lenne elfelejteni mindent, a rossz dolgokat, a bántó szavakat, Harry Styles-t. Nem egyszer jutott eszébe, hogy itt hagyja ezt a világot, és egy új életet kezd immár a mennyek országában. Vagy a pokolban. Louis néha nem tudta eldönteni, hogy ő mégis milyen ember. Jó? Rossz?
De aztán rájött, hogy Darcy-t nem hagyhatja magára. Ő az apukája, és nem mondhat le róla csak úgy, hiszen csak Louis volt neki. Másik apjára nem számíthatott, másik édesapja nem tudott a létezéséről, és ez így volt rendjén. Nem hiányzott még az is, hogy Harry Styles, Louis arcába ordítsa mekkora undorító alak, és mennyire tönkre tette az életét. Louis-nak ez jó volt így. Csak ő és Darcy volt. Szerette ezt. Szerette a kislányát, ezzel együtt az apaságot, és minden vele járó dolgot. Legyen az könnyű, esetleg nehéz dolog. Épp ezért felejtette el az öngyilkosságot. Darcy-nak szüksége van rá! Louis pedig látni akarja felnőni szépséges kisbabáját, aki Isten legszebb ajándéka volt. Két hét után megpróbált talpra állni, és kisebb megingásokkal bár, de sikerült. Ellátta Darcy-t, takarított, zenét hallgatott, és minden olyan dolgot megprbált mellyel elterelheti zűrös gondolatait.
-Nem bírtam már otthon lenni, és különben is Darcy-t vizsgálatra kell vinnem.-vonta meg a vállát, majd oldalra pillantott. Hatalmas mosoly kúszott vékony ajkaira, amikor megpillantotta Kendall-t felé sétálni karjaiban Darcy-val. Göndör hajú babája, négy hónapos létére kis termettel rendelkezett. Mivel Darcy koraszülött volt erre számítani lehetet, és hiába aggódalmaskodtak az orvosok lánya egészségével kapcsolatban, Louis nem tette. Igaz, még a legapróbb porszemtől is védte őt, tudta, hogy Darcy a világ egyik legegészségesebb gyermeke. Kislánya igazán eleven, és virgonc, bár vannak megnyilvánulásai, melyek néha megijesztik az apukát.
-Meghoztam ezt a kis gyönyörűséget!-mondta Kendall, arcán hatalmas vigyorral, miközben átadta Darcy apró testét Louis-nak.-Mellesleg Lou, rég láttalak. Minden rendben?
Louis nagyot nyelve nézett a lányra.
-Fogjuk rá.-mosolyodott el kényszeredetten.-És veled?
Kendall sóhajtva legyintett, és tett két lépést hátra.
-Fogjuk rá.-mondta ő is vigyorogva, majd megfordult és elment.
-Megcsalta a pasija..-súgta oda Eleanor.
-Oh..-Louis sajnálkozva nézett a magas lány irányába. Kendall mosolygott. Kendall mindig mosolygott, és ha valami baja volt, azt mindig jól titkolta az emberek elől. Louis ezért becsülte, és irigyelte is a lány erősségét.
-Mikor végeztek?-nézett barátaira.
Zayn sóhajtva az órájára nézett.
-Két óra múlva minden csillogni-villogni fog. Tom volt olyan nagylelkű, és hazaengedett minket kezdésig. -fintorgott.
-Megvársz minket? Azután mehetünk haza együtt!-mosolygott rá Eleanor.
-Bocsi srácok de, a hercegnőmet orvoshoz kell vinnem. Ugye szívem?-pillantott le karjaiban lévő lányára, aki szinte elveszett rózsaszín, egyszarvús pulóverjében. Darcy cumiját mozgatva szájában nézett fel apukájára hatalmas kék szemeivel.
-Utána gondoltam átmegyek anyáékhoz. Rég láttam őket, és Lottie-t. Darcy-t pedig ha két alkalommal látták és fogták..-húzta el szomorúan a száját.-Ott hagynám náluk egy éjszakára, persze ha nekik nem teher..és utána pedig ide jönnék. Levezetném kicsit a feszültséget..-vonta meg vállát szégyenlősen. Puszit nyomott babája göndör hajacskájába, és mélyen beszívta az illatát.
Egy kezet érzett a vállán, mire felemelte a fejét.
Zayn és Eleanor őt nézték. Arcukon nem sajnálat tükröződött..most nem. Most inkább büszke mosollyal az arcukon nézték az előttük ülő apukát.

Hey, Angel-(Larry Stylinson mpreg. BEFEJEZETT)Where stories live. Discover now