EPILÓG II Keď otcovia ostávajú

150 19 2
                                    

Chvíľu sledovala farebný dáždniček v jednom z ich kokteilov a nevnímala nič iné iba smiech jej priateľov. V bare dnes, našťastie, nebolo plno, a tak mali možnosť kecať o čom chceli. Isaac ani Mel nemuseli tak často odbiehať k iným stolom a dávať pozor, či zákazníci majú všetko, čo potrebujú.

Pozrela sa okolo seba a po prvý raz po dlhom čase si uvedomila, že je šťastná. Aj keď mala na krku podmienku, ktorú sa jej polícia rozhodla udeliť pár dní po incidente na policajnej stanici a ešte stále trochu nahnevaného otca. No práve v tomto momente sedela na jednom z jej najobľúbenejších miest, opretá o jedného z najdôležitejších ľudí v jej živote.

Všetci piati sedeli v rohovom boxe odkiaľ videli na celú miestnosť. Melvis mala hlavu opretú o Jupiterovo plece. On sa rozprával s Heather o jej nádejnom výlete do Európy a o miestach, ktoré nesmie vynechať. Kúsok od nich ležal na Isaacových kolenách Finnley, držali sa za ruky a ticho na seba hľadeli.

Aj to, ako to medzi Isaacom a Finnom je, sa Mel dozvedela len pred pár dňami. Nehnevala sa na nich, že jej to nepovedali skôr, no zostala prekvapená. Najprv len nemo hľadela na Isaaca, o ktorom si doteraz myslela, že má tajnú priateľku, za ktorou po práci chodí. No potom jej napadlo, že predsa len, vždy chodil do jej ulice. Mohla si všimnúť jeho auto pred Finnleyho domom.

Heather už nerozprávala o ničom inak ako o jej výlete do Francúzska, kam ju otec na pár týždňov bral. Už sa stihla o tom pohádať s oboma svojimi sestrami, no entuziazmus ju neprešiel. Doma ju nič nedržalo - žiadny priateľ či škola. Len jej kamaráti jej budú chýbať. A najmä Mel, s ktorou sú ako sestry.

Aj Jupiter už bol na lepšej ceste. Našiel si prácu v neďalekom fitku, kde robí trénera. Síce sa musel najprv dva týždne zaúčať, no pozícia sa mu zapáčila a nechcel sa jej už pustiť. A naviac vždy po práci sa mohol zastaviť v bare, aby videl Mel. Aj vzťah s mamou sa mu už zlepšil, no o tom príliš nerozprával.

Bola príjemná augustová noc. Ručičky na hodinách pri vchode sa pomaly blížili k dvanástke a bar sa pomaly vyprázdňoval. Aj Fio už šla domov, a tak si mohli ešte v pokoji posedieť. Nečakali však, že sa k nim ešte niekto pridá.

Zvonček nad dverami jemne zabrnkal, keď sa dvere otvorili. Dnu vkĺzlo trochu teplého vzduchu a dve veselé osoby. Pappa silne stískal June za ruku, akoby ju už nikdy nemal pustiť. Najprv sa rozhliadli, pohľad im hneď padol k baru, no nakoniec baviacu sa partiu objavili v rohovom boxe.

Nesmelo k nim podišli a pán Borgen sa naširoko usmial.

,,Čaute decká," pozdravil sa a ďalej sa na nich s iskričkami v očiach díval.

Nečudo, že bol taký veselý, keď si len pred hodinou pokľakol pred svoju priateľku a ona povedala áno. Boli spolu na ďalšej romantickej večeri a už keď mali odchádzať, p. Borgen nabral odvahu a z vrecka saka vytiahol malý strieborný prstienok. Diamant na ňom nebol taký veľký, ako to býva vo filmoch, pretože to mu jeho plat nedovoľuje, no June sa i tak nesmierne potešila.

Keď June zvestovala novinu, box sa naplnil gratuláciami. Len Mel bola ticho. Nepozerala na prsteň ani na June, no i tak sršila pýchou. Pozerala sa do tváre svojmu otcovi, mužovi, ktorý ju odmalička vychovával sám a ktorý konečne našiel šťastie. Jeden na druhého sa usmiali a ona ďakovala všetkým bohom, že ho môže mať vo svojom živote. Vedela, že ten správny rodič neodišiel. Je jej jedno, kde sa jej matka práve nachádza. To ona ich opustila. Pappa ostal. A Mel vedela, že už nikdy neodíde.

Keď sa atmosféra znova trochu ukľudnila, Isaac priniesol šampanské - ,,Na účet podniku," ako tvrdil - a zasnúbený pár sa posadil medzi nich. Heather s June sa ihneď pustili do reči a Heather nestíhala ochkať a achkať nad krásnym strieborným prsteňom.

Pappa sa Jupitera začal vypytovať na rodinu, na mamu. Mel sa trochu bála, že mu to bude nepríjemné, no Jupiter na otcove otázky odpovedal s chladnou hlavou. Priznal, že otca, ktorého už viac za rodinu nepokladá, ma vo väzení. Priznal, že s mamou si dlho nevychádzali, no už to začína byť lepšie. A priznal i jedno ďalšie, posledné tajomstvo.

,,Mama mi konečne po rokoch prezradila, kto je môj nevlastný brat. Úprimne? Neveril som svojim ušiam," tromfne sa uškrnul a pozrel na Mel, ,,zdá sa, že s Montym Reesom zdieľame spoločnú DNA. Začalo mi dávať zmysel, prečo nie je vo svojej rodine príliš obľúbený."




K o N i E c

rok v znamení jupiteraWhere stories live. Discover now