KAPITOLA SIEDMA II Kokteily

152 24 0
                                    

Po nejakom čase jej život znova upadol do tej istej rutiny. Len s tým rozdielom, že školu nahradila práca. S otcom sa už nevidela tak často, pretože každé ráno, zatiaľ čo ona spala, odchádzal do novej práce a len niekedy sa stihol vrátiť domov predtým, ako ona šla do baru.

Práca Na rohu štrnástej ju bavila. Každý deň stretávala nových ľudí. S mnohými, najmä trvalými zákazníkmi, si rada i pokecá. Vzťah s Fio však trochu upadol. Nie je to také, ako si na začiatku myslela, pretože zväčša sa zdá, že Fio má hlavu v oblakoch. Nerada sa popri vykonávaní svojich pracovných povinností s niekým rozpráva, a tak je Isaac ten, s kým si je bližšia.

Aj stretávanie s Heather a Finnom musela trochu odsunúť. No našťastie to obaja chápu. Jeden krát za týždeň si spolu vyrazia niekam von a poriadne sa zabavia. Aj dnes večer to platí. Spoločne vyrážajú do mesta trocha sa zabaviť, vymeniť si nové skúsenosti a klebety.

Bola sobota podvečer. Už pred týždňom si na tento deň vzala voľno. Dolu buchli vchodové dvere a Mel vedela, že jej otec sa vrátil z práce. Ona sa zatiaľ chystala vo svojej izbe. Za oknami už poletoval október, takže teplota klesla o niečo bližšie k nule, a tak sa Mel len smutne pousmiala nad ligotavými šatami v rohu svojej skrine. Obliekanie jej dalo o čosi viac zabrať, keďže sa chystali do nového klubu, no ona nebola majiteľkou svetielkujúcich a luxusných outfitov ako Heather.

Nakoniec z izby vychádzala v čiernych rifiach a ladiacom tielku, s bledou riflovou bundou okolo pásu. Držala sa hesla, že dnes sa ide zabaviť a nie ukázať. Heather to však poňala inak. Už z diaľky bolo vidieť, že to čo si dnes oblečie mala naplánované mesiac dopredu.

Isaac stál potichu pri bare a rozhliadal sa po zákazníkoch. Stoly boli len do polovice plné, pretože dnes sa všetci išli zabaviť do novootvoreného nočného klubu, len kúsok od ich baru. S Fio bola v práci nuda, jeho spoločníčka Melvis mu po boku chýbala. Nemal s kým žartovať a zabíjať voľný čas. Fio okolo neho pobehovala a obsluhovala zákazníkov, takže jeho prácou bolo len sem-tam niečo naliať do pohára. Dnes je to katastrofa, pomyslel si.

Navyše mu deň pokazila aj hádka s otcom, ktorého rozčúlilo, že mu vlastný syn nechce prezradiť, odkiaľ berie toľko peňazí. Lenže Isaac mu nechcel nič povedať. Chvíľu rozmýšľal nad tým, že za jazdy vyskočí z auta, no po chvíli hádka ustala a v aute sa rozhostilo trápne ticho.

Vonku bola už dlho tma. V októbri noc prichádza skôr. Bez nálady utieral mokré poháre a pokukoval po zákazníkoch. Pri dverách zatiaľ cinkol zvonček, no to už ho nezaujímalo. Len sa modlil, aby tento večer prešiel čo najrýchlejšie. Chýbala mu Melvis, tak veľmi mu chýbala.

Dokonca sa mu zazdalo, že počul jej hlas, no tú myšlienku ihneď odtlačil do úzadia. Blbosť. Teraz sa určite niekde baví so svojimi priateľmi, pije a tancuje s niekým, koho on nepozná. Už aby bol ďalší deň a on sa nemusel dívať na Fio, celú červenú v tvári.

„Uhm, môžem si objednať?" ozval sa známy hlas.

Isaac zodvihol hlavu a ona sa naňho usmiala. Bola však iná. Možno to robil ten make-up, možno to, že ju po prvý raz videl s rozpustenými vlasmi. Melvis sa zvonivo zasmiala.

„Prišla si mi pomôcť? Už som sa bez teba začínal nudiť," uškrnul sa.

„Bohužiaľ ťa sklamem, dnes tu nie som pracovne. S kamarátmi," kývla hlavou k dvom osobám za stolíkom v rohu, „sme chceli ísť tancovať, no ten nový klub je úplne napráskaný. Veril by si tomu? Nedostali sme sa ani dnu!" znova sa začala smiať.

„A čo vám teda dám?" spýtal sa s úsmevom.

„To najlepšie, čo máš. Skús ma ohromiť svojimi schopnosťami."

rok v znamení jupiteraWhere stories live. Discover now