Chapter 40.- The end

1.6K 97 10
                                    

Chapter 40.

Osjeti pomjeranje pod kožom promrzlog lica. Poskoči na stolici, na kojoj je očito zaspala. Podiže glavu te prva stvar gdje joj je pogled pobjegao je bio kockasti sat na zidu. Četiri ujutro. Vrijeme je istjecalo. Još samo 12 sati. Još samo malo prije nego se možda sve promijeni. Izdahnu veliku količinu zraka, prije nego skrenu pogled na Harrya. Prsa su bila gola te se moglo jasno vidjeti njegove tetovaže između kojih su se najviše istjecali dva crna leptira. Zurila je neko vrijeme proučujući sve tetovaže i onda sama sebe natjerala da se odvoji od tih čudnih misli koje su kružile njenim mozgom.

Pridiže se iz stolice te poče navlačiti lila deku preko njegovih prsa, tako sakrivajući tetovaže, pa sve do ramena. Dah joj zastade nakon što pomjeri pogled više te ugleda vragolasti osmijeh koji mu je ucrtavao par rupica u obrazima. Je li se on to smije u snu? Možda je previše razmišljala o snovima pa sad to sanja? Premjesti pogled još više, susrećući se sa blještavim zelenim očima.

-''Dobro jutro, July.''- Promrmlja u hrapavom i pomalo umornom glasu. Ona otvori usta, nesposobna da išta reče. Lijevom rukom sama sebe uštinu za desnu koja je sad bila zarobljena Harryevim prstima. Osjeti lagano peckanje pod noktima te shvati da je ovo java.

-''Ne sanjaš.''- Nasmija se te prevrnu očima, nakon što je vidio njenu reakciju.

-''K-Koliko dugo si ti već b-budan?''- Jedva skupi riječi zajedno u neku rečenicu koja je izgledala podosta razumljiva. Promatrala ga je kako se slatko nasmija pokazujući dva reda biserno bijelih zuba. Još čvršće je zgrabi za ruku te je privuče sebi.

-''Dovoljno dugo da te gledam kako spavaš i onda još proučavaš moje tetovaže.''- Prošapta u hrapavom glasu, prinoseći usne ka njenom uhu, na što se ona zacrveni. Pomjeri se sa njegovog ramena u pokušaju da ustane, no njegova ruka je ponovo spriječava.

-''Harry, povrijeđen si.''- Prijekorno ga pogleda, no on je ne pusti. Stisak oko njenog struka postaje čvršći te joj za trenutak ne dopušta ni da diše normalno.

-''I koja tetovaža ti se najviše sviđa?''- Upita sa smješkom, ignorirajući njene pokušaje da se oslobodi. Za trenutak se umiri. Zatišje pred oluju. Njegov dodir postade malaksaviji, a ona se trgnu od njega te spretno doskoči na noge.

-''Idem po doktora. Ostani budan.''- Zbunjeno promrmlja te brzo izađe iz sobe. Smeđokosi dečko odkima glavom, smijući se. Ponekad stvarno zna biti luckasta.

*

-''Doktore!''- Poviče širom otvarajući vrata njegove kancelarije. Čim je začuo novonastalu buku u svom uredu, podiže pogled sa hrpe papira te spusti naočale pored njih. Sam pogled na Julyino lice na kojem je nestao svaki trag sinoćnjeg umora, mu je sve rekao.

-''Probudio se?''- Upita, na što ona luđački protrese glavom. Trenutak kasnije se ponovo zamisli da nije sanjala. Ma nije. Njegovo povlačenje za ruku i riječi su bile previše rečene na 'Harryov' način, to ne može njen mozak izmisliti.

Doktor se plitko nasmija njenoj reakciji te zgrabi sive slušalice sa stola, stavljajući ih oko vrata. -''Znao sam.''

*

-''Pa mogu vam reći da ste imali sreću.''- Reče, odmičući se od aparata, infuzija i ko zna čega još na što je Harry bio priključen. -''Iako, u trenutku, kad sam nju ugledao u vašoj sobi, sam znao da ćete se probuditi.''-July podiže obrve. Ovaj doktor je bio zagonetni čovjek poput onih koje vidiš u serijama na televiziji. Uvijek priča u šiframa i ne dovršava svoje riječi. Zaboravi misli na čudnog doktora nakon što ugleda ispruženu Harryevu ruku.

-''Neko mi je dužan još drugi dio priznanja.''- Tek što primi njegovu ruku, ponovo širom otvori oči. On ju povuče k sebi te ona kao u transu sjede na kraj kreveta, zbunjeno gledajući u doktora. Prijazni starac joj se kratko nasmiješi, prije nego se okrenu te zajedno sa dvjema medicinskima sestrama izađe iz sobe.

Love or hate? /h.s./ (završena)Where stories live. Discover now