Chapter 36.

1.3K 79 7
                                    

Chapter 36.

-''July?''- Iznenađenost u Gemminom glasu nije iznenadila July. Ako se postavi u njen položaj, se vjerovatno poslije one scene u Harryevom stanu, ne bi ni javila. Možda bi čak ponovo po ne znani put negdje zafrljatila mobitel, koji bi po nekom čudu ponovo preživio. Kao da je bio mačka pomnožena sa 10 puta, znači ukupno 90 života. Matematika joj je izgleda još uvijek išla iako u školu ne ide već 5 mjeseci. Prevrće očima, možda zbog same Gemme ili ipak svojih misli.

-''Ispričaj mi svoju stranu priče.''- Glas je bio hladan, baš onakav kako se ona i osjećala. Hladnom. Možda je ta July bila prisutna većinu vremena. Samo sa tri osobe nije. June, Ally i Harry. Skupi obrve pokušavajući se koncentrirati na pravi razlog ovog poziva i ne pitati gdje je Harry, kako on i ono najvažnije da li mu nedostaje. Sama sebi prevrće sa očima. To je nemoguće.

-''Uživo ili...''- Gemma ubrzo odgovara, dok July odkimava. Skoro joj dođe da se lupi rukom po čelu, nakon što je pomislila da je Gemma vidijela njeno odkimavanje i nije uopšte odgovorila.

-''Preko telefona.''- Iz više razloga. Prvi Vladimir koji se ne smije pojaviti ispred njenih očiju prije vremena, jer bi to uništilo plan. Drugi policija koja bi vjerovatno povezala nešto i osudila i Gemmu. Možda je osudi u svakom slučaju, no prije se July htijela uvjeriti da li je stvarno ona bila ta koja ih je ubila. Ako jest... Zanemarit će činjenicu da je sestra momka koji joj znači i znala je da će ga povrijediti sa tim. No... Da li pomoći nekome ko je vas slomio? Ne vjerujem da bi iko to napravio.

-''Uredu. Vidijela si video. Lažni je, kunem ti se da nisam ono napravila. Znaš me, Ju-''-July se prevrće potrebuške naslonjajući laktove na snježno bijele jastuke, dok je jednom rukom pridržavala telefon.

-''Znaš da nisam sigurna znam li te.''- Drsko se upliće u Gemmin govor, ponovo joj ne dozvoljavajući da ispriča sve do kraja. Možda bi bila dobra u ulogi policajke, upravo to je onaj policajac njoj radio. Ispitivao je, uvijek ponavljajući jedno i isto, pokušavao otkriti u što sve može posumnjati. No, jedina razlika između nje i policajca su bili živci. Njegovi jaki poput bakra koji podnosi struju, dok su njeni bili poput lista u jeseni. Svako malo su se kidali.

-''Prije sam ti pričala priču da sam bila prisutna ubojstvu. To su bil tvoji roditelji, istina je. Već  sam ti rekla da sam ih pokušala spriječiti da nisam znala za njihov plan. To je istina.''- To je bilo nešto što je July već znala, no zašto joj nije to htijela ponoviti pred Vladimirom. Što ako ga štiti? Ako ga još uvijek voli... Sigurna je bila da bi tako Gemma kao i ona napravila sve za osobu do koje joj je stalo. Zaboravila sve greške, štitila je. Unatoč svađi je July bila svjesna da bi baš sve napravila za Harrya.

-''Zašto mi to nisi rekla onaj dan pred Vladimirom?''- Otvorila je još jedno pitanje te se nadala da je vrijeme za odgovor na njega. Nakon kraće tišine i Gemminog razmišljanja je začula odgovor.

-''Igrala sam igru. Izgubila sam je kao što vidiš. Ne znam što on ima još u planu sa tobom, no ono sam napravila samo kako bi tebe izvukla iz one rupe.''- Ovaj put je tišina nastupila u Julyinoj sobi, moglo se čuti samo odzvanjanje kapljica kiše po prozoru kroz koji je July trenutno gledala. Odgovor je dobila. No, da li je iskren i istinit? Prođe rukom preko čela, ne znajući više u što da vjeruje. Činilo joj se kao da stoji na sredini, četiri strane svjeta, četiri puta, tri laži i jedna istina. I nije imala pojma u što od svega da vjeruje.

-''Zašto si to napravila?''- Upita prekidajući tišinu.

-''Jer te Harry voli.''- Očekivala je svakakav odgovor samo ovoga ne. Da je to napravila, jer je morala, jer ju je Merlin natjerao sa nekakvom čarolijom, jer joj je Grimm prijetio da će je ubiti. Definitivno, toliko ideja, no ova ne. I nije vjerovala. Da joj je neko sad rekao da Djed Mraz postoji... Prije bi u to povjerovala.

-''To nije istina.''- Odmahnu glavom, smučeno se smijući. -''Da mu je imalo stalo do mene, bi mi vjerovao. Barem jednom.''- Duboko udahnu sprječavajući povrijeđenost da izađe napolje. Konstantno se podsjećala da mora biti hladnokrvna. No, sa otvaranjem teme 'Harry' je to postalo nemoguće. Primjetila je kako se Gemma sprema da nešto reče te ju je prekinula i prije dovršene prve riječi. -''Uostalom, zar me ti ne mrziš? Zar ne misliš da ga samo iskorištavam? To si rekla na drugom videu.''

-''Taj video nije lažan.''- July se skoro cinično nasmija ne shvaćajući Gemmu. Jedno vrijeme joj govori kako je to napravila zbog nje da je spasi, jer je Harry kao voli, dok niti pet minuta poslije toga priznaje da je video original. -''No, lažne su moje riječi. Nisam znala da snima, ali morala sam pristati na njegovu igru, pokazati mu koliko te mrzim, da bi te pustio.''- To je već imalo nekog smisla. July je priznala sama sebi. No, još uvijek... Da li da joj povjeruje ili ne? -''July... Razmišljala sam i priznati ću Harryu sve. Prihvatiti ću posljedice. I stvarno mi je žao zbog svega što sam ti napravila.''- July se okrene na leđa pronalazeći zanimljivu tačku negdje na stropu. Ponovo nastaje tišina, uzrokovana Gemminim zabrinutim, no iskrenim glasom, barem se tako činilo. Prolazi rukom kroz zamršenu kosu, dok iduće riječi spontano napuštaju njena usta.

-''Sutra se nemoj ni slučajno naći sa Vladimirom. Riješi se svakog kontakta sa njim, telefonski broj, slike, bilo što što imate zajedničko. Sutra će budala završiti u zatvoru.''- Sa tim riječima prekida telefonski poziv te baca telefon na rozi jorgan prošaran tamnim ružama. Možda je pogriješila sa upozoravanjem Gemme, možda nije. Sutra će saznati.

*

Oh, yeah. Još 4 nastavka... Wuhu. Haha. Kako god. Znam da je nastavak dosadan, no htijela sam napisati tako da na kraju Gemma ne završi u zatvoru. To mi se čini previše kruto, ionako sam je ni krivu ni dužnu umiješala u svašta, lol. Nadam se da vam se sviđa.

Lots of love, :)

Love or hate? /h.s./ (završena)Where stories live. Discover now