Chapter 24.

1.9K 97 9
                                    

Chapter 24.

Glavu je naslonila na šake, dok je sa malim smješkom na licu promatrala Harrya i Ally. Sjedili su suprotno od nje, na kožnom dvosjedu, te se igrali slažući lego kockice. Harry joj je već objasnio da ima te igračke za Ally od prije, kad je ona bila oteta i kad je Ally ostala kod njega. Što je ponovo samo potvrđivalo njene misli. Harry je bio drukčiji.

Naravno, htijela im se pridružiti. No, mala curica ju je odbila, govoreći da je to samo njihova igra, da ih ne smije ometati. Stoga je samo podigla ruke u znak predaje te ih promatrala. Ally je pokušavala napraviti traktor iz sitnih kockica, i nije joj išlo traženje točkova između svih sitnih djelića. Soba je bila ispunjena njenim smijehom, dok ju je Harry zezao, namjerno skrivajući dijelove. Julyine misli su odlutale. Na trenutak joj je uspijelo zaboraviti na June, no sad se opet sjetila, te se prestala smješkati.

Sjetila se pravog razloga zašto je tu. Ostavlja Ally njemu, dok se June ne vrati živa i zdrava. Dobro je znala što Vladimir planira. Zamijena. Ona za June. I to joj nije smetalo, sve dok će June biti dobro, a sa njom i Ally.

-"Preslatka je."- Promrmljao je u hrapavom glasu, sjedajući pored nje. Okrenula je glavu te se njen pogled sreo sa njegovim. Oboje su osjetili neki neobičan osjećaj u stomaku, koji im je stvarao neugodje, no opet su bili toliko sretni da su trenutno tu, sjede jedno do drugog.

-"Hvala ti."- Skrenula je pogled prema Ally, koja je maloprije otjerala Harrya, jer joj je 'krao igračke'. -"Za sve što si uradio za nju, onih dana, kada mene nije bilo."- Srce kao da bi se zaustavili sa kucanjem u trenutku, kad se njegov dlan spojio sa njenom rukom. Nesigurno je podigla pogled, susrećući se sa njegovim kristalno zelenim očima i predivnim osmijehom, koji mu je ucrtavao dvije jamice u obraze.

-"Volim tvoj osmijeh."- Rekao je sa nekoliko zavodljivim tonom, za kojeg July nije mogla odgonetnuti odakle je došao i zašto. Uozbiljila se, te su joj obrazi poprimili laganu crvenu boju. Koliko god je htijela spustati pogled, toliko nije mogla. Osjetila se začaranom i zarobljenom duboko u njegovim očima. -"Nemoj prestati da se smiješ."- Preplavio ju je val razočaranja, nakon što je izgubila kontakt sa njegovom rukom. No, ubrzo su se oba njegova dlana našla na kutovima njenih usana, te ih je blago prstima razvlačio u osmijeh. Kad je shvatila, što radi, se nasmijala njegovoj čudnoj gesti te odmahalna glavom. Na ovakvog Harrya definitvno nije navikla. -"Tako."- Promrmljao je, sklonjajući ruke se njenog lica, te je uskoro ponovo isprepleo njihove dlanove.

-"Neću prestati pod jednim uvjetom."- Iznenada je rekla, ne znajući odakle je odjednom došla ta sigurnost. Kovrčavi dečko je blago podigao obrvu, dajući joj do znanja da mu reče taj svoj 'uvjet'. Zagrizla je usnu, gledajući u njegovu kosu. Kovrdže su se blago spuštale niz njegovo čelo, te su na pojedinim mjestima bile rastjerane na sve strane. Čak i u takvom neurednom izdanju, je bio prokleto lijep.

-"Ako mi dozvoliš da ti napravim frizuru."- Reče, spuštajući pogled na njegove oči.

-"Inače niko ne smije da dira ovo žbunje na glavi, osim Lou"- Vidio je zbunjenost na njenom licu, te dodao objašnjenje. Zbog kojeg je ona odahla. Neopazno. -"Radi za nas."- Tek u tom trenutku ju je stvarnost udarila u glavu. Potpuno je zaboravila da je on zapravo u bendu. I da za njim uzdišu milijoni cura. Zašto bi ikojim slučajem se ona njemu svidjela? Nije ništa posebno. Što više. Donosi mu samo nevolje. Ona sama je jedna velika nevolja i čudila se, kako to da je nije već poslao k vragu.

-"Ali mogao bih razmisliti o toj ponudi, kad si to već ti."- Dodao je sa smješkom, namignuvši joj. July je trepalna par puta, pokušavajući se uvjeriti da je istina ono što je vidijela.

-"Nema razmišljanja. Ili da ili ne."- Ponovo mu odgovori, ovaj put se još više čudila tome da je bila uporna u tome. Možda je ipak ta želja da se dotakne njegove kose, bila prejaka. Poput onog dana u kafiću, kad je osjetila tu potrebu da smakne jedan pramen, koji mu je upadao u oči.

-"Sve za tvoj osmijeh."- Odvratio je, pokimavajući glavom, na što se ona nasmijala. Povukao ju je za onu ruku, koju je još uvijek čvrsto držao, natjeravajući je da ustane sa trosjeda. I prije nego što je mogla išta reći Ally, je to napravio on umjesto nje. Ponovo ju je iznenadio, koliko je bio brižljiv. -"Igraj se. Mi ćemo ubrzo doći."- Rekao je glasno, a zatim nekoliko tiše dodao sa rukom preko jedne strane lica, dok je prstom prije toga pokazao na July. -"Planira mi uništiti kosu."- Plavokosa curica se zakihotala, te odmah nakon toga poklonila punu pozornost traktoru, koji je već polako bio pri kraju.

Sa osmijehom na licu ju je vukao za ruku niz hodnik ka kupaonici. Oboje su skrivali svoje osmijehe jedno od drugog. Pokušavali su sakriti i osjećaje, no nije im dobro polazilo za rukom. Kad su ušli unutra, je prišao nekoj manjoj stolažici u kutu, uzimajući tamno plavu torbicu sa nje.

-"To mi je Lou dala. Odnosno natjerala da uzmem i da sa vremena na vrijeme dovedem kosu u red."- Pričao je, dok je otkopčavao torbu, te je prva stvar, što je vidijela u torbi bila zelena zmija. Harry je visoko podigao obrve, nakon što se gumena životinja našla na bijelim pločicama. July se nasmijala njegovom izrazu lica. -"I kao što vidiš nisam otvorio do sad."- Dodao je, te tek onda se pridružio July u smijehu, koji je odzvanjao zbog pločica.

-"Dolazi ovamo."- Rekla je kroz smijeh, stavljajući ruke na njegova ramena te ga tako natjeravajući da sjede na rub blijedo-smeđe kade.

-"Pazi što radiš. Ako me budu poslije fanovi pitali zašto mi manjka pola kose, ću tebe optužiti. A vjeruj, oni su gori nego policija. Oni su FBI."- Pričao je sa ozbiljnim tonom, dok se July ponovo zakihotala uzimajući gel u ruke. Istina je, da nije imala pojma što radi sa njegovom kosom. Čak ni sebi nije nikad znala napraviti normalne frizure i sad tu uređiva poznatog pjevača, čiji fanovi bi je mogli napasti, u slučaju ako mu uništi kosu. Oh, taj optimizam.

-"Joj, Harry..."- Promrmljala je, odmahivajući glavom.

-"Šta? Imam lijepu kosu, zar ne?"- Dodao je praveći neku umišljeno-ponosnu facu. A zapravo je samo tražio njenu pozornost, htio je uživati u trenutcima sa njom na najbolji, mogući način. A volio je vidjeti osmijeh na njenom licu, poput onoga, koji je sad imala. Tako iskren.

-"Ne zadugo."- Odvratila mu je, nakon što je ugledala čudnu bočicu u torbici. Harry se uozbiljio, glumeći strah. Pa, nakon što je pročitala da je to plava boja, koju je namjeravala nanijeti na njegovu kosu, bi i trebao osjećati strah.

-"Pazi što radiš."- Upozorio ju je sa osmijehom.

Cijelo vrijeme, dok je stavljala boju na kosu, je pokušavala sakriti osmijeh. Par puta je vidijela njegov zbunjeni pogled, no onda se prestala smijati. Ali ubrzo bi opet počela, te bi on pitao zašto se smije, no ona bi samo promrljala jedno 'ništa', ponovo pokušavajući sakriti osmijeh. Samo se nadala da će se boja doista saprati, kao što je pisalo na bočici, inače će morati bježati još pred kim osim pred Vladimirom. Postala je tužna, dok je mislila o June. Nije željela da prolazi, kroz ono što je ona prošla. Znala je da se June samo pravila jakom, nosila je tu nevidljivu masku. No, zapravo se lakše slomila nego ona. Ali uskoro će ona opet biti na sigurnom. Namrštila se, otjeravajući misli. Htijela je uživati u posljednjim trenutcima sa Harryem. Jer ovaj put je izgubila svu nadu da će preživjeti.

*

GUYS, hvala vam za 115 readsa i 32 glasa. Nisam ocekivala toliko glasova. Hvala vam. Puno. Nekako sam vam se htijela oduziti, pa sam pozurila sa nastavkom. Imate #Jarry trenutaka, i u iducem nastavku ocekivajte jos malo i onda ide otmica.

Planiram vise nastavak na pricu i nadam se da vam je to okej.

Nadam se da vam se svidja.

Posveta: sumeja799

Lots of love, :)

Love or hate? /h.s./ (završena)Where stories live. Discover now