110. Keep going

5.7K 174 31
                                    

"Hallo?" hoor ik hem slaperig zeggen.

"Niall?"

"Ja?"

"Ik ben het, Amber."

"Oh, hey Amber."

"Niall ik heb een probleem...."

"Wat voor een probleem?"

"Mijn benzine is op."

"Moet ik je komen ophalen?"

"Ja, dat zou fijn zijn."

"Waar ben je?"

"Op de parkeerplaats van de studio."

"Ik kom eraan, blijf in de auto."

Als Niall ophangt, vergendel ik mijn telefoon en stop hem terug in mijn tas. De auto zet ik op slot en met mijn handen omklem ik het stuur. Ik staar voor me uit in het donker.

Verderop bij een lantaarnpaal zie ik iets bewegen. Waggelend loopt het verder. Als hij iets dichterbij komt, zie ik dat het een dronken persoon is.

Al weet ik dat ik veilig in de auto zit, de persoon die aan komt waggelen, maakt me toch wel bang. Gefocust op de man, kijk ik voor me uit. Hij is niet ver meer en heeft mij nu ook opgemerkt. Opeens heb ik spijt dat ik bij een lantaarnpaal heb geparkeerd. Ik dacht dat het wel handig zou zijn voor Niall, maar dat had ik beter niet kunnen doen.

Ik pak mijn tas en graai er gefrustreerd met mijn hand in. Als ik het rechthoekige voorwerp niet voel, kijk ik in de tas. Algauw zie ik hem achter mijn portemonnee en grijp ik hem eruit. Net als ik hem heb ontgrendeld, hoor ik geklop op het raam. Van schrik gil ik even en kijk naar het raam. De man heeft flink doorgelopen en staat nu aan de deur van de bijrijderskant.

Nu ik beter naar hem kijk, herken ik het gezicht.

"Scott?!" zeg ik verbaasd en open het slot van de auto. Ik wil de deur opentrekken maar een hand duwt hem van buiten dicht. Wanneer ik Niall zie, voel ik me opgelucht maar ook wel in paniek. Als hij ziet dat ik hem heb opgemerkt, loopt hij om de auto heen, naar Scott.

Zodra ik besef dat Niall Scott nooit heeft ontmoet en geen idee heeft dat dat Scott is, trek ik de deur open en stap snel uit.

Niall heeft Scott met een hand bij zijn kraag vastgepakt en de andere hand staat gebald te wachten.

"Niall stop!" roep ik.

Verbaasd draait Niall zich naar me om en wacht tot ik nog iets ga zeggen.

"Dat is Scott," leg ik hem uit. "Miranda's Scott."

Zijn gebalde vuist ontspant en langzaam laat hij Scott's kraag los. Zodra Scott vrij is van Niall's grip, zakt hij tegen de auto in elkaar. Voordat hij de grond raakt, schiet ik hem te hulp en sta onder zijn arm. Zijn gewicht leunt op mij en hij ruikt vreselijk naar alcohol. Niall gaat aan zijn andere kant staan en neemt Scott van me over.

"We moeten hem helpen," zeg ik tegen Niall.

"Wat wil je doen?"

"Laten we naar huis gaan," zeg ik.

Niall loopt met Scott, die half strompelt. Ik open de deur voor ze en help Niall om Scott achterin te plaatsen.

"Lijkt je dit echt een goed idee? Om hem mee naar huis te nemen, bedoel ik," vraagt Niall als we in de auto zitten. 

"We kunnen niet anders."

Niall start de auto en rijdt terug naar huis.

Als Niall eenmaal voor het huis heeft geparkeerd, stap ik uit en loop snel naar de voordeur om hem open te maken. Niall heeft Scott al uit de auto geholpen en loopt met hem naar binnen. In de woonkamer laat hij hem langzaam zakken op de bank.

Onmogelijke Liefde (one direction)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu