70. Goed nieuws

7.7K 210 11
                                    

Zodra ik Niall zie staan, loop ik meteen zijn kant op. Als ik bij hem ben, slaat hij zijn armen om me heen. Hij neemt mijn koffer van me over en pakt met zijn vrije hand de mijne vast. Hij zegt Miranda gedag en daarna lopen we naar de auto met Miranda die rustig achter ons aan loopt.

Als we thuis zijn, plof ik neer op de bank en komt Niall bij me zitten. Onze vingers verstrengelen met elkaar terwijl hij zijn armen om me heen heeft. Miranda gaat zitten op de bank die tegenover staat.

"Hoe was het?" vraagt Niall.

Voordat ik maar iets kan antwoorden geeft Miranda al antwoord.

"Het was super gezellig! We waren allemaal zo blij met het nieuws!"

"Welk nieuws?" vraagt Niall nieuwsgierig.

Ik sper mijn ogen wijd open en kijk Miranda boos aan. Als ik hier niet had gezeten had ze het van de baby meteen aan Niall verteld.

"Mam en pap verrasten me met het nieuws dat ze van plan waren om over een paar maanden te komen," probeer ik de situatie te redden.

"Oh," zegt Niall. Hij had een spannender en leuker antwoord verwacht.

"Hoe was het diner?" vraagt hij dan. Ik weet meteen wat hij bedoelt. Hij stelt me eigenlijk de vraag: 'Heeft Jake iets gedaan?'.

"Het was gezellig," zeg ik, door de vraag te vermijden.

Maar zoals gewoonlijk kan Miranda haar mond niet houden en zegt ze: "Ugh die eikel, Jake, viel haar lastig,  maar Niall, je had er bij moeten zijn," zegt ze opgewonden, "hij had de klap niet verwacht."

Ik merk dat hij verstrakt bij die woorden. Miranda merkt ook de omgeslagen sfeer, dus loopt ze naar boven om ons alleen te laten.

"Je hebt hem geslagen?" vraagt Niall als Miranda weg is.

Ik knik kort en zie hem nadenken.

"Wat deed hij?"

"Hij wou praten, het goedmaken, maar ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik er niet over wou praten of het goedmaken."

"Dus sloeg je hem?"

"Hij pakte me twee keer vast, wat twee te veel is. Dus voor ik het zelf besefte sloeg ik hem in zijn gezicht."

Ik zie dat Niall trots glimlacht en drukt een kus op mijn voorhoofd.

Hij staat op en trekt me overeind.

"Kom dan gaan we ergens wat eten."

Ik knik en loop naar de trap om naar Miranda te roepen.

~

Terwijl we over de donkere straten lopen, die licht verlicht zijn, bedenk ik me dat het morgen nieuwjaar is. Ik heb het lang genoeg uitgesteld en mag er niet weer over twijfelen. Niall moet het weten. Ik weet niet wat het is, maar ik ben bang voor Niall's reactie. Dat is natuurlijk nergens voor nodig, maar het maakt me wel steeds zenuwachtig.

Als we thuis komen, loop ik meteen naar boven naar onze slaapkamer. Ik doe mijn haren in een staart en trek mijn kleren uit. Daarna trek ik mijn pyjama aan en haal mijn make-up eraf. Terwijl ik Niall de trap hoor oplopen poets ik mijn tanden.

Ik loop terug de slaapkamer in en zie Niall op het bed zitten. Zonder iets te zeggen stap ik in bed. Niall komt bij me liggen en ik draai me op mijn zij. Zachtjes drukt hij kusjes in mijn nek.

"Mmmh," murmel ik, "Niall, ik ben moe, ik wil slapen."

Hij trekt zijn wenkbrauw op en kijkt me aan. Ik druk mijn lippen op de zijne en ga met mijn hoofd op zijn borst liggen.

Onmogelijke Liefde (one direction)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu