18.

584 7 0
                                    

Zijn vingers bevroren op zijn half geknoopte das. Goed dan, je houdt van haar. Dat verandert niets aan de zaak, dacht hij. Het was niet zo dat hij haar pas deze week zijn hart had gegeven. Nee, hij hield al een hele poos van haar - van de verlegen, stille schoonheid die naast hem woonde en die verder had gekeken dan zijn ondeugende streken, die zijn ware ik aardig had gevonden.

Omdat hij ervan overtuigd was geweest dat ze niet zat te wachten op een liefdesverklaring, en omdat hij op de middelbare school niet genoeg zelfvertrouwen had gehad om een afwijzing aan te kunnen, was hij weggegaan. Sinds die tijd waren er veel vrouwen in zijn leven geweest, maar niemand had hem echt geraakt. Altijd had Lindy door zijn achterhoofd gespookt.

Wat moest hij nu doen? Dat was de grote vraag. Wat hij wílde doen, wist hij maar al te goed: hij wilde met haar trouwen.

Maar... zou zij dat zelfs maar in overweging willen nemen? In de afgelopen paar dagen was hij ervan overtuigd geraakt dat ze wel bepaalde gevoelens voor hem móést hebben. Dat kon gewoon niet anders. Kon ze zo intens op zijn liefdesspel reageren als ze die niet had? Hield ze van hem? Kon ze van hem houden?

Als ze van hem hield, wat zou ze dan zeggen als hij haar vroeg met hem te trouwen en voor altijd Bell Gap te verlaten?

Ze leek zo verweven met dit kleine stadje, met hun herinneringen. Maar ze had een nieuwe start nodig. Hij wilde haar de hele wereld laten zien, nieuwe bestemmingen met haar delen, haar bedelven onder mooie dingen.

Hij wist dat ze zichzelf niet erg aantrekkelijk vond. Dat stoorde hem. Op school mocht ze dan stil en vlijtig zijn geweest, het gedrag van haar achterlijke verloofde leek haar zelfvertrouwen erger te hebben beschadigd dan ze op het eerste gezicht liet merken.

Als hij zei dat hij van haar hield en vroeg of ze met hem wilde trouwen, zou ze denken dat hij loog. Dat hij haar voor de gek hield.

Misschien kon hij beter klein beginnen en het dan steeds iets opvoeren. Eerst zou hij haar vragen of ze hem kwam bezoeken, of een reis met hem wilde maken. Dan zou hij haar kunnen laten zien wat voor vrouw ze kon zijn. Dan zou ze misschien geloven dat hij al de helft van hun achtentwintig jaar op haar wachtte.

Schaamteloos verleidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu