*NO/27*

4.6K 407 94
                                    

Medyada bizimkilerin verdiği pozlar var. Asıl ayrıntılı halleri instagram sayfamızda paylaşılacak. :)

Keyifli okumalar.^^

NEVA;

''Ayakkabımı bulamıyorum!''

''Kızlar hadi!''

''Duru şu son lokmayı da at ağzına.''

''24 Haziran, ayy davetiyeye baktıkça içim gidiyor!''

''Abla benim mavi gömleğimi ütülesene.'' Sanem eşini aradığı ayakkabıyı Batuhan'a attı. ''Az ye kendine hizmetçi tut.''

Evde herkes ayrı telden çalıyordu. Melek teyze Duru'ya kahvaltı yaptırmaya çalışırken, Ayşen teyze Asuların davetiyesine bakıp iç çekiyordu. Asu bize seslenirken Sanem ve Baho gömlek yüzünden çoktan birbirlerine girmişleri. Benim canım ailem bir güne daha yine muhteşem başlamıştık.

''Neva neler oluyor?'' Babaannemin sorusuyla yerimde sıçradım. Bizimkilere o kadar dalmışım ki onun geldiğini fark etmemiştim.

''Asu'nun düğünü var ya bu akşam babaanne hazırlanıp kuaföre gideceğiz.'' Babaannem şaşkınca yüzüme bakıyordu.

''Asu evleniyor mu?'' Gülümsedim. Son bir aydır telefonda her konuştuğumuzda unuttuğu için ona her şeyi sil baştan anlatıyorduk. Bazen hafızası bizimkinden daha iyiydi bazen de işte böyleydi.

''Anne gel biz içeri geçelim.'' Babaannem annemi başıyla onayladı ve içeri geçtiler. Annemle birbirimize zoraki gülümsedik.

''On dakika içinde burada olmazsınız kendim giderim.'' Asu dış kapıdan başını içeri uzattı.

''Oktay takım elbiselerinize çiçekleri takmayı unutmayın aradığımızda orada olun.'' Kızlara seslenip evden çıktım. Benim arkamdan onlarda çıktı.

''Arabayı neden süsletmedin?'' Asu hışımla Rüzgar'a döndü. Rüzgar tek kaşını kaldırdı. ''Çünkü arabamız bu değil.'' Göz kırparak Asu'ya kapıyı açtı.

Biz de Baran'ın arabasına bindik ve Asuları takip ettik.

****

''Ayy size inanmıyorum saat öğlen oldu!'' Nuri Ağabey kolundaki saatine baktı ben de duvardaki saate baktım. Saat daha sabahın dokuzuydu.

''Ne öğleni Nurişko akşam oldu akşam hoca birazdan akşam ezanını okuyacak hatta.''

''Sus Neva!'' Gözlerini bana devirip Asu'ya inciler dizerek koltuğa oturttu. Kuaförde bizden başka kimse olmadığı için Rüzgar balıklama içeri daldı.

''Asu'nun gelinliği,'' gülümseyerek gidip elinden aldım. ''Hayatım fotoğrafçılar da birazdan burada olacakmış.'' demesine kalmadan kapı açıldı ve Rüzgar'ın ayarladığı ekip geldi.

Gülümseyerek onları karşıladık. Onlar ekipmanlarını hazırlarken biz de fotoğrafçı Ali Bey'in komutuyla Asu'nun gelinliğini ve Rüzgar'ın takım elbisesini; askı kısmına da papyonunu tavana astık. Videoyu onlarla başlatacakmış.

Nurişko bugün Asu için en özel gün diyerek; onlar için bugün müşteri almayacakmış, Asu'nun iki koltuk ötesinde de Rüzgar oturdu ve ikisinin de süslenmeleri başladı.

Kibarlık örneği gösterilmeden kapı direk açıldı ve bizimkiler gülümseyerek içeri girdi. Nurişko Asu'nun makyajını yaparken yardımcısı da Rüzgar'ın saçını yapmaya başlamıştı.

Baran telefonundan oyun havası açtı ve biz de oynamaya başladık.

***

''Geç kalayım demeyin sakın.'' Asu çıkarken Nuri Ağabey ve ekibini uyardı.

NASIL OLACAK? (Tamamlandı.) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin