*NO 11*

11K 760 79
                                    

Medya - Rüzgar.

Keyifli okumalar. ^^

NEVA:

''Ayaklarını tutalım havaya kaldırıp sallayalım. Kan beynine gitsin, kadın tabii şok oldu.'' dedi Sanem, annemin ayak ucunda Duru ile yan yanaydı. Annemin başı babamın dizlerindeydi. Babam yüzünü okşayıp anneme bir şeyler söylüyordu. Duru elinde siyah bir hırkayla, hırkayı aşağı yukarı sallayarak annemi havalandırıyordu. Hepimiz annemi ayıltmaya çalışıyorduk. Kolonya koklattık kendine geldi, Oktay'ı karşısında gördüğünde, 'hamile' diyerek yine bayıldı.

''Tansiyon aleti bulup getirirseniz daha iyi olur.'' Yağız diz çökmüş babamın sinirli bakışlarına rağmen annemin elini tutarak nabzını kontrol ediyordu. Annemin diğer elini de ben tutuyordum. Annemin tekrar bayılmasına karşı babam tedbir olarak Oktay'ı azarlayarak Asu'nun yatak odasına gönderdi.

''Getirdim.'' Asu tansiyon aletini Yağız'a verdi. Yağız gayet ciddi bir şekilde annemin tansiyonunu ölçerken annem sayıklayarak kendine gelmeye başladı.

''Gelinmiş... hamileymiş... kızım... gelinim Bahadır...''

''Anne gözlerini aç.'' Tuttuğum elini öperek yanağıma koydum.

''Hadi canım dikkatli bir şekilde kalk.'' diyerek babam annemi omuzlarından çok narin hareketlerle ittirdi. Yağız ayağa kalkarak anneme tutması için ellerini uzattı. Eceline mi susadın canım sen? Annem dik dik Yağız'a baktı.

''Sanem tut canım elimi.'' diyerek elini Yağız'ın yanında duran Sanem'e uzattı. Sanem hemen annemin ellerini tutmak için eğildi. Annemin elini tereddüt etmeden Sanem'e uzattım. Annem kalkınca ben de Duru'nun yardımıyla ayağa kalktım ve annemi koltuğa oturttuk.

''Ayy Gözde sen beni öldürmek mi istiyorsun?'' Sesin geldiği yöne döndük. Ayşen Teyze bizim misafirler gelmeden önce oturduğumuz masanın önünde Gözde'yi sıkıştırmıştı. Gözde'nin ne dediğini duyamıyorduk.

''Ayy evlendik diyor bu kız Mehmet!'' diyerek, Ayşen Teyze yer ile olan buluşmasını gerçekleştirdi.

''Hemen ayaklarını kaldıralım ki beynine kan gitsin.'' Sanem koşarak Ayşen Teyze'nin ayaklarını tutup sallamaya başladı.

****

Oktay ile Asu'nun yatağında oturmuş, ellerini arkasında bağlayıp odanın içinde volta atan babama bakıyorduk. Annem kendi ayıldıktan bir dakika sonra bayılan Ayşen Teyze'yi sakinleştirdiği için yanımızda değildi.

''Biri hamileyim der, diğerinin İstanbul'da ne yaptığı belli değil.'' Önümüzde durup bize bakan babam konuşmasına devam etti, ''Sizin niyetiniz beni kalpten götürmek mi evladım?'' diyerek volta atmaya devam etti.

''Baba ben açıklayabilirim. Durup beni bir dinle-''

''Sus Neva!'' Elini kaldırıp beni susturan babam cam önündeki beyaz döner sandalyesine oturdu. Yüzünü avuçlarının içine alıp sessiz kaldı. Beni ne şekilde öldüreceğini düşünüyor bence.

''Senin hakkından babaannen gelir.'' diyerek ayağa kalktı babam. Oktay tuttuğu kahkahasını patlattı.

''Babaannem ne alaka baba?''

''Başında durması için Neva, kazık kadar kızsın ama yaptıklarına bak. Bizi düşürdüğün duruma bak,'' Derin nefes alıp veren babam, ''Toparlanın içeri gelin.'' diyerek odadan çıktı. Babaannem mi? Allah'ım lütfen rüya olsun.

''Geçmiş olsun şekerim.'' dedi Oktay gülmesine devam ederek.

''Kapa çeneni Oktay.''

''Tamam, biraz daha güleyim kapatacağım.''

NASIL OLACAK? (Tamamlandı.) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin