*NO 21/2*

8.9K 594 131
                                    

30 k olmamıza az mı kaldııı?

30 k olmamıza az mı kaldııı?

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Hepiniz iyi ki varsınız!

Hepiniz iyi ki varsınız!

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


NEVA;

Nur'un söyledikleri duymak istemediğim şarkı gibi sürekli beynimin içindeydi. Ona Yağız'ı anlattığımda bana, takınca havalı olduğunu söylediği siyah, kalın çerçeveli gözlüğünü burnunun üzerine indirip, gözlerini kısarak; ''Adam yıldızlara bakınca beni yanında hisset diyor. Sen safım benim hala o benim dert ortağım diyorsun. Burak da benim bugüne bugün kardeşim zaten Neva. Buse de zaten kızımız değil.'' diyerek salaksın sen bakışlarını göndermişti. Nur'un saçma imasına burun kıvırıp konuyu değiştirmiştim.

Görüşmemiz tam üç saat sürmüştü; Nur her zamanki gibi kendi işkenceleriyle beni deli gibi ağlatıp konuşturmuştu, şikayetçi değilim çok iyi gelmişti. Şu an şu karşımdaki denizin üzerinde yüzen martı gibi hafif hissediyordum kendimi.

''Geçmişi sana hatırlatacak şeyleri hayatından çıkart.'' Nur'un cümlesi kulaklarımda çınlarken elimle oynadığım saçıma baktım. Saçlarım...

***

''Vur makası usta. Bu gecede sarhoşuz kalan sağlar bizimdir.'' Beyaz önlüğü bana takan Nurişko gözlerini devirerek arkama geçti; aynadan bana baktı ve göz göze geldik.

''Birincisi o vur kadehi makası değil. İkincisi sen içtin mi? Üçüncüsü uçlardan alalım sonra bana çirkinleşme kestim diye.'' Elimi kaldırıp salladım. ''Telefondan şarkıyı açabilir miyim? Tam bana yazılmış gibi değil mi Nurişko?'' Nuri Ağabey kaşlarını havaya kaldırdı ve geliyorum diyerek yanımdan uzaklaştı.

Nuri Ağabey'in salonun tadilatı bitmediği için bana arkadaşının yerine gelmemi söylemişti. Geldiğimden beri beni vazgeçirmek için yapmadığını bırakmamıştı. Sürekli sen saçlarını seversin Neva bari Asu'nun nişanını bekle sonra kesersin. Hem vazgeçersin belki.'' diyerek konuşup durmuştu. Makası elime alıp, ''Bak ben keserim,'' diyerek tehdit etmiştim. Makası elimden alıp beni şu an oturduğum beyaz koltuğa oturtmuştu. ''Türkiye bu felakete hazır değil.'' diyerek boynumdaki önlüğü almak için gitmişti. Asu kılıklı laf sokmadan rahat edemez.

NASIL OLACAK? (Tamamlandı.) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin