*NO 17/1*

9.3K 589 81
                                    

NEVA;

''Çüş!''

''Yok deve!''

''Adnan yapmaz öyle şey!''

Sümeyye'nin patlattığı bombanın ardından kısa süren şokumuzu atlatıp, hep bir ağızdan konuşmaya başlamıştık.

''Ayy bastın mı? Kız nasıl sarışın, kumral, esmer hangisi? Ay yoksa kızıl mı?'' Duru'nun her kelimesinde Sümeyye'nin ağlama şiddeti kat ve kat artıyordu.

''Sus Duru!'' Asu Godzilla bakışlarını Duru'ya gönderdi ve Sümeyye'nin gözyaşlarını bir anne edasıyla sildi. ''Nasıl anladın aldattığını?''

''Mesajını yakaladım.'' diyerek Sümeyye'nin burnunu mendile temizlemesi bir oldu. Bir Sanem'in lokmalarını yutuşu, bir de Sümeyye'nin burun silmesi. Gök gürültüsü bu ikisinin yanında sol da sıfır kalır.

''Ne yazıyordu?'' Sanem tek kaşını kaldırıp, avukat ifadesini yüzüne yerleştirdi.

'' Mesajda, 'Karına iş görüşmesine gittiğini söylersin. Bir şey anlamaz.' yazıyordu. Bir de ismini de değiştirmemiş. İnsan erkek ismi koyar. Hilal'i gider Hüseyin yapar, Hakkı yapar. Hilal nedir arkadaş? Aldatıyorsan bari usulüne uygun aldat.''

''Bu mesajdan aldattığını mı anladın?'' Sanem'in iki kaşı da havaya kalkmıştı.

''Gayet açık değil mi?''

''Belki sürpriz hazırlıyordur Sümeyye. Sormak yerine neden ağlayıp, zırlıyorsun?''

''Ayy şiştim. Sanem nedir bu iyilik meleği hallerin? Adam resmen boynuzlamış kızı.'' dememle Sümeyye'nin tekrar o muhteşem hıçkırıklarına boğulması bir oldu. Onu umursamadan derin nefes alıp devam ettim:

''Basacaksın tekmeyi kıç-''

''Neva!''

''Tamam. Basacaksın tekmeyi kaba eti-''

''Neva dedim!''

''Tamam pardon. Basacaksın tekmeyi popo-''

''Nevacığım, tekme kısmını geçsek.'' Asu her cümlemde omuzunda daha da şiddetli ağlayan Sümeyye'yi işaret etti.

''Bu iş böyle olmaz. Kalk güzelim biz seninle elimizi yüzümüzü yıkayalım.'' Asu ayağa kalktı ve Sümeyye'nin koluna girerek onun da kalkmasına yardımcı oldu.

''Neva git babaanneni al, kadın meraktan ölmüştür. Sanem, Sümeyye'ye küçük misafir odamızı hazırla ve pijama getir. Begüm ve Duru siz de yiye-''

''Tamam Asu. O iş biz de, zaten stres oldum ve çok karnım acıktı. Ben burayı donatırım iki dakika da.'' Asu Duru'nun cümlesini başıyla onayladı ve çıktılar odadan. Kızlarla tek kelime etmeden aynı anda kalkıp bize denilenleri yapmak üzere salondan çıktık.

****

''Kocanın bebekten haberi var mı?'' Babaannem dizlerinde yatmış ağlayan Sümeyye'nin saçlarını okşarken sormuştu sorusunu.

Babaanneme yolda Sümeyye'nin yaşadıklarını anlattığımda, ''Kocasıyla konuşmadan karar vermesin. Ortada doğmamış bebe var,'' diyerek kesin tavrını ortaya koymuştu.

''Yok.''

''Hele bir önce kocanla konuş kızım. Adama bir haber ver burada olduğunu. İşin aslı neymiş bir öğren, öyle hemen kestirip atmak olmaz. Yuva kolay yapılmıyor yavrum.''

''Babaanne adam kızı aldatmış. Adam kelimesini lafın gelişi söylüyorum yanlış anlaşılma olma-''

''Bekara koca boşamak kolay tabii. Siz karışmayın. Sümeyye sen dediğimi yap kuzum.''

NASIL OLACAK? (Tamamlandı.) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin