*NO 17*

11K 605 51
                                    


Medyada Duru ve Yiğit  var:)

ASU;

''Babaanne sen bize güvenmiyor musun?'' Neva, Pamuk'un önünde diz çöktü. Ellerini birleştirip, dudağını büzerek sorusunu yineledi.

''Akıllı kuzum var ona güveniyorum,'' Pamuk bana bakıp göz kırptı, gülümseyerek karşılık verdim. ''Her aradığımda açacaksınız tamam mı?'' 

''Tamam.'' dedik hep bir ağızdan ve Pamuk'a sarıldık. 

Pamuk'u eski ev sahiplerimiz  Neriman Teyze ve Hüseyin Amca'ya bırakacaktık.

Her şeyi ayarlamıştık, geriye sadece Pamuk'u ikna etmek kalmıştı onu da Neva'nın kendini sevimli sandığı saçma mimikleri sayesinde başarmıştık. Neriman Teyze'ye Pamuk'u ona bırakabilir miyiz diye rica ettiğimizde, bize onlara bu aralar uğramadığımız için haklı olarak sitem etti ve Pamuk'un geldiğini öğrenince çok mutlu oldu.

''Kabanını alıp geliyorum.'' diyerek Neva babaannesinin önünden kalkıp koşarak odadan çıktı. 

Pamuk'u ellerinden tutup kalkmasına yardım ettim. Kızlar odadan çıkarak dış kapının yanında üstlerini giyinmeye başladı. 

''Bu deliler sana emanet Asu kızım.''

''Aklın kalmasın. '' diyerek gülümsedim. 

''Getirdim,'' Neva Pamuk'a kabanını giymesinde yardımcı olurken ben de salonun ışığını kapattım. Üzerimi giyinip dışarı kızların yanına çıktım.

''Dua okuyun hadi, evi boş bırakıyoruz.'' Kapıyı kilitlerken Pamuk'un uyarısıyla hepimiz duamızı okuyup Neva'nın arabasına doğru yürümeye başladık.

****

''Neden ben sürekli birisiyle koala gibi olmak zorunda kalıyorum?'' Neva Sanem'i kolundan tutup dışarı çıkması için çekti. 

''İçimizde en minyon sensin Sanem. Göremiyoruz seni ve bu yüzden ezmek zorunda kalıyoruz.'' Begüm Sanem'in omzuna kolunu attı. Neva ile beşlik çaktılar.

Sanem Begüm'ün kolundan çıkıp yanıma geldi, ''Sana işim düşmemiz olsa bu lafının altında asla kalmazdım Beg.''

Sanem'in koluna girdim ve Duru'ya gel işareti yaptım, yanımıza gelince onun da koluna girdim.

''Hadi girelim.'' dedim omzumun üzerinden kızlara bakıp. Neva ile Begüm başıyla onaylayıp yanımıza geldiler kol kola girip yürümeye başladık. 

''Bismillah.''

Sanem'in cümlesi üzerine ona dönerek, ''Her şey iyi olacak.'' dedim gülümseyerek ve içeri girdik.

****

''Neden buraya geldik?'' Rüzgar kulağıma fısıldayarak sordu.

Kırmızı ve beyaz loş ışıkların aydınlattığı mekanda; sahnenin tam karşısında ki uzun bordo masada, beyaz bar taburelerine oturmuş Begüm'ün gelmesini bekliyorduk. 

''Eğlenmeye geldik hayatım.'' dedim zoraki gülümseyerek. Rüzgar yemedim bakışlarını gönderdi. 

''Baran'ın ruh halini anlayacağız Rüzgar kurcalama ve ayak uydur lütfen,'' son cümlemi dişlerimi sıkarak söyledim. 

''İçimden bir ses bir şeylerin yıkılacağını söylüyor. Hadi bakalım bu gece neler olacak?'' Rüzgar derin bir nefes alıp dışarı verdi. 

''Kızlar buyurun sahne bizi bekliyor.'' Begüm'ün sesiyle ona döndüm. Elindeki defteri bize sallıyordu. İçimden bir ses bunun hayra alamet bir şey olmadığını söylüyor.

NASIL OLACAK? (Tamamlandı.) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin