*NO 6*

16.7K 941 101
                                    

SANEM;

Kızlara 'Hamileyim.' desem ancak bu kadar manasız bakarlardı yüzüme. Sanki beni tanımıyorlar bu şaşkınlık niye canım? Neva başını tutarak yanıma geldi, elini önce alnıma sonra yanaklarıma koyup konuşmaya başladı, ''Ayy ateşi de yok, hastanede bir seksen düşüp kafayı kıran benim ama etkisi sana nasıl oluyor ben anlamadım?'' dedi. Kollarını kavuşturarak tek ayağının üzerine ağırlığını verdi. Yüzüme pür dikkat bakıp başımda dikilmeye başladı.

Gözlerimi kısıp konuşmaya başladım, ''Tepemde dikilme Neva, geç otur şuraya.'' diyerek yanımı işaret ettim gözlerimle, Neva omuz silkerek oturdu. Tam konuşacakken bu sefer zekilikte çağ atlatmış Sarı girdi lafa, ''Ayy Asu Sanem hiç iyi bakmıyor. Baksana çıldırmış gibi. Acile mi gitsek acaba?'' dedi Asu'ya yanaşarak. Asu, Sarı'ya bir şeyler söyledi ama ben kolumdaki hayvanımsı güç sayesinde dikkatim dağıldığı için duyamadım. Neva bir eliyle kolumu tutup diğer eliyle saatine bakarak aklınca nabzımı ölçüyordu.

Kolumu elinden çekip konuşmaya başladım, ''Bir durun biz daha dün akşam neye karar verdik?'' dedim gözlerimi tek tek hepsinin üzerinde gezdirerek.

''Neye?'' diye tekrarladı Sarı ve Neva. Cansu anlamış olacak ki sadece kıkırdamakla yetindi. Asu zaten olaya hakim olduğu için eğlenerek bizi izliyordu.

''Hadi Sarı'ya biraz geç geliyor. Ya sen Neva bu kıtlığını kalın kafana verdiğin hasara bağlıyorum.'' dedim. Neva dil çıkardı.

''Kızlar evlilik falan olmayacak. Baran Bey'in yalanına ortak oluyorum ve işleri hızlandırıyorum çaktınız mı?'' dedim.

''Ben anlamadım niye evleneceksin şimdi Baran ile hani sevmiyordun?'' dedi Sarı. Hani her filmde filmin bir saf karakteri olur olayları hemen anlamaz diğerleri ona açıklamayı yapar da öyle anlar ya. Hah işte bizde ki safta Duru'nun ta kendisi.

''Asu sen anlat mecalim kalmadı.'' diyerek topu Asu'ya attım.

''Hay hay şekerim. Bakın beybiler hani Baran Sanem'e 'dedem hasta, yok mürüvvetimi görmek istiyor o yüzden benimle evlenmen lazım' falan diyerek yalan söyledi ya hatırlıyor musunuz?'' dedi Asu ve durdu. Eliyle saçını sağ omzuna alırken kızlara baktı. Kızlar başlarıyla onayladılar, onayı alan Asu devam etti, ''Hah işte bu yalanı da Sanem'den intikam almak için attığını Rüzgar'dan öğrenmiştik ya hani, sonra ben Sanem'e kısasa kısas yapacaksın demiştim buraya kadar anlaşılmayan bir yer var mı?'' dedi Asu, kızlar aynı anda, ''Hayır'' dedi.

Asu devam etti, ''İşte Sanem'in de planı bu yani benim planım. Sanem Baran'ı sıkıştıracak sürekli baskı yapacak. Baran bakacak bizim kız ciddi, tırsıp yelkenleri suya indirecek ve yalanı itiraf edecek.''

''İyi plan da Baran yalandı dediğinde ne olacak, elimize ne geçecek?'' diye sordu Neva. Aslında mantıklı bir soru bunu düşünmemiştim.

''Orasını şimdi düşünmeyelim. O sağ biz selamet oluruz en fazla. Şu an tek önceliğimiz planı uygulamaya geçirmek.'' dedi Asu ve devam etti, ''Sanem bugün Baran'ın yoğunluğu yüzünden yapamadı. Sanem sadece Baran'a bizim kutlama yaptığımız gece sunduğu teklifi kabul ettiğini söyleyebildi ortada nikah falan yok. Sanem aklınca espri yapıyor. Baran'a en fazla bir hafta veriyorum Sanem'in yapacağı baskıya dayanamaz.''

Bana dönerek devam etti, ''Sen de sonuna kadar baskı yap. Yarın yani bugün asıl planı hayata geçiyoruz ve dedesiyle tanışmak için elinden geleni yapacaksın unutma!'' dedi. Asu'nun bunu bana kaçıncı hatırlatması sayısını unuttum.

''Tamam, o iş bende.'' dedim.

''İşte bende bu yüzden tedirginim ya.'' dedi Asu gülerek. Kız bu dünyaya ya bize laf sokmaya, ya da birilerini bize ayarlamaya gelmiş.

NASIL OLACAK? (Tamamlandı.) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin