_29_

778 26 0
                                    

p.o.v Sofie

het is 5 jaar later. ik ben nu 12 jaar oud. ik woon nog steeds bij Niall. ik vind het echt nog steeds geweldig bij hem. alleen is hij niet meer zo schattig als vroeger. Wel nog steeds even aardig. ik heb veel optredens gegeven. maar nu ben ik ermee gestopt. ik zit op school maar dat gaat niet al te goed. de leraren zeggen dat ik te brutaal ben, en de kinderen pesten mij omdat ze vinden dat ik een rijkeluiskind ben. nou dat ben ik niet. ik heb gezegd tegen Niall dat ik dat niet wou. en met mijn punten, nou ja laten we zeggen dat leren niet mijn ding is.

ik ben er echt slecht in. of terwijl, thuis gaat het perfect maar op school is het een ramp. Louis heeft een schattig kind Freddie. hij is nu 2 jaar oud en echt te schattig. we wonen nog steeds samen en ik help heel vaak met Freddie. op dit moment zit ik op de bank met Freddie op mijn schoot. ik lig tegen Niall aan en hij heeft zijn arm om me heen geslagen. vaak maakt Louis foto's van dit soort momenten. alleen vaak verbied ik de foto's te gebruiken.

 de moeder van Freddie woont hier niet. ik weet niet waar ze is. dus wij verzorgen Freddie zonder de moeder. ik ben gewoon zijn moeder. 'papa, ik heb eigenlijk iets waar ik al langer mee zit' zeg ik. hij kijkt gelijk op. 'ik wil eigenlijk weer een keer mijn echte ouders bezoeken, want ze zijn uit de gevangenis. ik wil er niet wonen maar gewoon langs gaan' zeg ik. Niall kijkt me raar maar ook geschokt aan. 'wil je dat echt' vraagt hij nog. ik knik. 'dan doen we dat, Femke zal er wel wat van weten' antwoord Niall.

ja we hebben nog steeds contact met Femke. heel goed contact zelfs. ik weet zeker dat Niall en Femke elkaar leuk vinden maar ze willen niet toe geven. het zou wel leuk zijn. in al die jaren heeft Niall niet een vriendin gehad. en dat word toch echt wel eens tijd. alleen blijf ik dan wel closer met Niall omdat hij me al 5 of 6 jaar lang verzorgd. Femke heeft me ook lang verzorgd maar het is anders. net zoals Niall niet mijn echt vader is maar wel zo aanvoelt. en Femke zou dan als een stiefmoeder aanvoelen. niet als een echte. maar dat plan komt nog wel een keer. Niall en Femke gaan het toe geven.

 na een paar minuten roept Louis dat het eten klaar is. Niall rent gelijk weg en ik sta rustig op met Freddie in mijn armen. ik zet hem in zijn stoel in de keuken en ga dan naast hem zitten. 'jij bent wel echt heel lief voor Freddie. gewoon zijn 2de moeder' zegt Louis. 'ja, ik ben zijn moeder, maak hem dat wijs' zeg ik. 'jonge moeder. en zou wel een beetje raar zijn' zegt Louis lachend.

na het eten ga ik weer bij Niall zitten. 'wanneer wil je eigenlijk naar je ouders' vraagt Niall. ik zie aan hem dat hij bang is dat ik daar blijf. maar dat zal ik echt niet doen. 'misschien over 2 dagen dan kunnen we morgen aan Femke vragen' zeg ik. Niall knikt. 'ik zal morgen wel even informatie vragen aan Femke' zegt Niall met een lach. 'geen andere dingetjes he' zeg ik lachend. gelijk krijg ik een stomp terug.

 er gaat een dag voorbij. vandaag gaat Niall naar Femke voor de namen en adres van mijn echte ouders. ik merk aan Niall dat hij het echt niet leuk vind dat ik naar mijn ouders wil. hij zegt het niet maar ik zie het echt wel. hij wil me niet kwijt en hij denkt dat ik daar blijf. maar dat zou ik nooit doen. ik zat niet voor niks in het weeshuis en hun in de gevangenis. ik wil gewoon wat contact, want het blijven mijn ouders.

 alleen weet niemand dat omdat ik echt zo veel op Niall lijk. blond haar. blauwe ogen. en Niall zegt dat ik een schattige glimlach heb. hij ook dus dan lijken we op elkaar. beide houden we van knuffels en gek doen. alleen eet ik weinig en hij veel. 'kom we gaan naar Femke' zegt Niall. ik knik.

ze werkt nog steeds bij het weeshuis dus daar gaan we nu naartoe. het is zaterdag dus hoef ik ook niet naar school. en daar ben ik blij mee ook. Niall en ik stappen in de auto en samen rijden we naar het weeshuis. daar aangekomen stappen we uit en lopen we naar binnen waar Femke in de gang staat. alle kinderen staan op een rij en er staat een onbekend iemand. waarschijnlijk een adopteerder.

 zodra we binnen komen kijkt de baas ons gelijk boos aan. ja het is nog steeds dezelfde persoon. 'hoe vaak heb ik al gezegd dat jullie hier niet elke keer binnen kunnen vallen' zeurt hij. 'kop dicht' zeg ik en snel ren ik naar het kantoortje van Femke waar ze zit.

ik doe de deur open en loop op haar af gevolgd door Niall. 'heey Sofie en Niall' zegt ze blij. eerst geeft ze Niall een knuffel en dan mij. is dat niet genoeg bewijs dat er iets speelt tussen die 2? 'waarvoor zijn jullie hier' vraagt ze. 'nou heb jij informatie over de echte ouders van Sofie, ze wil ze graag een keer opzoeken' antwoord Niall.

'weet je dat zeker Sofie' vraagt Femke. ik knik. 'ik heb al de informatie' zegt ze terwijl ze een map in mijn handen drukt. ik bedank haar en ga dan naar een tafel die in haar kantoortje staat. uiteindelijk heb ik het adres en hun namen. ik schrijf het op een briefje en geef de map weer aan Femke. 'bedankt' zeggen we voordat we weg gaan. 'Niall, moet je geen afscheidskusje geven aan Femke' zeg ik plagend. 'hoelang duurt die puberteitsfase' vraagt Niall. 'tot hun 16e volgens mij, dus veel succes' zegt Femke.

'geef gewoon toe dat jullie elkaar leuk vinden' zeg ik lachend. Niall zegt niks, tilt me op en loopt snel weg. bij de deur staat de directeur. 'bedankt voor de gastvrijheid' zeg ik sarcastisch. de directeur zucht en Niall loopt snel door. oke misschien maak ik zijn leven soms moeilijk. daarna stappen we samen in de auto en rijden we naar huis.

heey. weer een nieuw deel.

i'm adopt ✔Where stories live. Discover now