KAPITOLA⁰⁷ Mejdan lesbických upírů

121 9 0
                                    

4. březen v roce 2000
Sioux Falls, Jižní Dakota

"Neměla by ses už náhodou oblíkat?" podivil se Bobby, když se krátce před šestou hodinou večer srazili v chodbě u úpatí schodiště.

Elisa – stále oblečená ve vytahaném svetru a tlustých ponožkách, ve kterých ťapala kolem – nadzvedla obočí a kývla bradou směrem k polodopité lahvi piva v jeho ruce. "Neměl bys náhodou už od včerejška střízlivět?" opáčila.

"Ty jsi mi ale vtipná," zabručel a zase odešel.

"Já vím," odvětila Elisa spokojeně a otočila se ke kuchyni, aby se prohrábla Bobbyho sbírkou alkoholu a pokusila se tak opít ještě před začátkem večera, když před domem zaparkovalo auto; zarazila se v půli kroku a zmateně se ohlédla po dveřích.

Bylo nemožné bydlet u Bobbyho a denně neslyšet vyzvánět celou řádku telefonů, ale návštěvy tu rozhodně byly neobvyklé.

Za celý půl rok tu byla akorát místní šerifka Millsová: třikrát, aby vynadala Bobbymu za menší přestupky; jednou, aby přivezla Elisu s palčivou kocovinou domů a dvakrát, aby vynadala za hanobení hrobů a vnik na cizí pozemek.

Elisa si často říkala, že by si spolu už brzo mohly začít tykat, až se napomenutí změní na zatykač jako v létě, když ji chytila na automobilových závodech.

"Co jsi zase udělala?" zavolal Bobby pro jistotu.

Pokrčila rameny, i když to nemohl vidět. "Podle toho, na co mi přišli," zamumlala a vykoukla z okna: neviděla ale policejní sirény, ani drobnou postavu šerifky Millsové, nýbrž naprosto cizí auto a dvě povědomé siluety.

Počkala, až se s klením a klopýtáním ve tmě dostanou před vchodové dveře a zabuší na chatrné dřevo: až potom na škvírku pootevřela.

"Přestaň šaškovat," napomenula ji Hayley a prudce otevřela.

"Co tady děláš?" vyhrkla Elisa překvapeně.

"Já?" opáčila Hayley a našpulila rty. "To bych se měla ptát spíš já tebe, ne? Kdo vymění Colorado za Jižní Dakotu?! Za pár hodin máš maturitní ples a – podívej se na sebe!" Hayley se kolem ní prohnala v dlouhých plesových šatech a vyhopsala do patra.

Elisa se otočila ke dveřím, ve kterých nesměle přešlapoval Josh s rukama za zády, navlečený do smokingu. "Eh, ahoj?"

"Ahoj," odvětila a nervózně si mezi prsty zamnula rukáv svetru.

Josh zaváhal, ale po chvíli si s povzdechem přitáhl svou sestru do náruče; Elisa se k němu přitulila a překvapeně ucítila pod látkou jeho ne příliš padnoucího smokingu tuhou hmotu svalů a široká ramena.

"Tys posiloval!" vydechla pobaveně a poklepala ho po zádech.

"To víš, že jo," odtušil a zasmál se. "Dostal jsem pár nakládaček, tak jsem se poučil," vysvětlil a zavřel za sebou dveře. "Docela ti sníží sebevědomí, když ji nakope zadek duch mrtvý ženský, víš?"

"Tebe bych tu nečekal!" vyhrkl Bobby, když se najednou zjevil v chodbě s dvěmi lahvemi piva.

"No jasně," protáhla Elisa s úšklebkem, "takže jsi mu nevolal?" Pobaveně nad nimi protočila oči v sloup a následovala Hayley do druhého patra, aby zjistila, jaké škody stačila napáchat v jejím šatníku.

Ihned, jak vstoupila do pokoje pro hosty, ji Hayley popadla za ruku a natlačila ji do připravené židle, aby mohla vzápětí zaútočit na její vlasy. "Josh na maturiťáku nebyl?" zeptala se najednou naoko nenápadně.

⁰ELISA DAY a její třináctá komnataOnde histórias criam vida. Descubra agora