KAPITOLA 24

2.2K 146 14
                                    

Hermiona


„Hermiona to nemôžem."

„Ginny prosím. Ja tu bolesť neznesiem."

„Ale vieš, že to nie je správne."

Bolo mi to jedno. Bolo jedno či to je správne alebo nie. Nikdy s Dracom nebudeme spolu. Bol to len pekný sen. Jeho rodina urobila všetko preto, aby nás rozdelili. A vyšlo im to.

Poprosila som Ginny, aby ma nechala osamote. Bolo mi jedno, že mám na sebe špinavé veci od pavučín a prachu. Ľahla som si do postele, objala som vankúš a zaspala som.

Ráno bolo všetko pochmúrne. Aj keď som spala dlho, zobudila som sa neuveriteľne vyčerpaná. Najprv som si myslela, že to všetko bol len zlý sen. Ale nebol. Bola to skutočnosť.

Vstala som z postele a podišla som k stolíku. Zobrala som prstene do rúk a sadla som si na posteľ. Pri pohľade na nich ma zabolelo pri srdci.

Celý deň som sedela zatvorená v izbe. Ten pocit ma ubíjal. Musela som niekam vypadnúť, odreagovať sa. Chcela som byť so svojimi priateľmi. Ron s Harrym mali nejakú prácu na ministerstve. Pôjdem za nimi a spoločne niekam vybehneme. Napríklad do Londýna. Poslala som Harrymu správu a on súhlasil.

********

Vošla som do výťahu. Harry a Ron boli na oddelení bezpečnostnej služby. Do výťahu nastúpil zvláštny pán. Celý čas na mňa pozeral, až mi to bolo nepríjemné. Predtým, ako vystúpil sa otočil ku mne a podal mi list. Zvedavo som ho otvorila a začala som čítať.

Viem kde si bola a viem čo si ukradla. Varujem ťa, ak sa opovážiš k nemu čo i len priblížiť ublížim mu. A ty budeš za to zodpovedná.

List podpísaný nebol. Ani nemusel. Vedela som kto mi ho poslal. A ten chlapík. Určite bol po Imperiom. Ten list bola posledná kvapka. Nemohla som riskovať,aby sa Dracovi niečo stalo. Radšej nech je v poriadku. Nedovolím aby sa mu niečo stalo.


„Hermiona, zajtra pôjdeme na výlet a neuveríš kam." Nadšene sa usmieval Ron.

Nechcela som svojich priateľov znepokojovať a tak som sa usmievala tiež.

„Kam pôjdeme na výlet?"

„No predsa na Rokfort."

„Na Rokfort?"

„Áno na Rokfort. Už ukončili posledné úpravy a všetko vyzerá tak, ako predtým. Zajtra sa bude konať pamätná slávnosť na počesť tým, ktorí počas vojny prišli o život."

Síce ma výlet na Rokfort nijak netešil, ale musíme si uctiť pamiatku.


Draco

Včera sme sa s Astóriou, dlho do noci rozprávali. Mal som pocit, že odchodom, sa môžeme obaja zachrániť od našich rodín. Nemilujem ju a viem, že ani ona nemiluje mňa, ale pokúsim sa ju urobiť šťastnou.

Na druhý deň ráno mi prišla sova. Na Rokforte sa odohrávala slávnosť na počesť tým, ktorí počas vojny prišli o život. Okamžite som list vyhodil a v žiadnom prípade tam nepôjdem. Koniec koncov, bol som na zlej strane. Všetci čo tam budú ma nenávidia.

Astória trvala na tom aby sme na Rokfort išli. Nesúhlasil som, ale požiadala ma o to preto, pretože jej vo vojne zomrela najlepšia priateľka. Keďže som jej sľúbil, že sa ju pokúsim urobiť šťastnou, súhlasil som.

HP Alternative DramioneWhere stories live. Discover now