KAPITOLA 15

2.6K 165 4
                                    

„Výborne, Draco. Chytil si Potterovu humusáčku." Odporne sa škeril Amycus.

Tak toto bola prekliato hlúpa situácia. S Hermionou sme ostali stáť ako prikovaní.

„Kde je Potter, humusáčka?" Pristúpila Alecto a pohľadom prepichovala Hermionu. V momente som ju chytil okolo pása a potiahol za seba. Všetci na mňa prekvapene pozreli.

„Ale, ale, Malfoy. Čo to robíš?" opýtal sa ma Amycus a začal chodiť okolo nás. Jeho sestra sa k nemu pridala. Pansy s chalanmi len stála a prizerali sa.

„Temný Pán mal podozrenie, že Draco Malfoy je zradca. Ako sa tak pozerám, asi to bude pravda. Nevadí, najprv sa zbavíme humusáčky a potom si to vybavíme aj s tebou. Temný pán na nás bude hrdý." zasmiala sa Alecto .

Vedel som, že sme v prekliato hlúpej situácií. Svoj zrak som presunul na Pansy. Vedel som, že by mi nikdy neublížila, nech sa deje čokoľvek, ale to sa nedalo povedať o Hermione.

„S touto si to vybavím ja." Povedala Pansy pohľadom prepaľujúc Hermionu.

Pocítil som chvenie na ruke. Temné znamenie sa hýbalo. Voldemort pomocou neho rozdával príkazy. Nevnímal som aký bol teraz. Zato Amycus a Alecto na seba pozreli.

„Crabbe, Goyle, Pansy, postarajte sa o nich. My ideme pohľadať Pottera." vyhlásil Amycus. Alecto sa ten nápad nepozdával, ale poslúchla a spoločne odišli.

Ostali sme len my piati. Crabbe a Goyle na mňa zízali s opovrhovaním.

„Crabbe, Goyle, zložte prútiky." Povedal som im zatiaľ s pokojným hlasom.

Chvíľu som si myslel, že to naozaj urobia, ale mýlil som sa.

„Uhni Draco. Musíme sa postarať o humusáčku. Tebe neublížime." Povedala sebaisto Pansy a namierila prútik na Hermionu.

„To nedovolím." Povedal som odhodlane.

„Čo sa s tebou stalo Malfoy? Ťahať sa s touto špinou." Goyle pozrel na Hermionu a odpľul si na zem.

„To čo sa stalo, je to, že nemienim plniť rozkazy jedného chorého blázna a vy by ste nemali tiež."

„Si pod imperiusom?" Opýtal sa Crabbe.

„Nie, Crabbe nie som. Som to ja."


Pomaly sa približovali k nám

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Pomaly sa približovali k nám. Hermiona neváhala a vyriekla Expelliarmus, ktorý odzbrojil Crabbea. Goyle nemeškal a vrhol po nej Avadu Kedavru. Tá ju minula len o milimeter.

„Zbláznil si sa, ty idiot!" zakričal som na neho a vrhol som na neho zaklínadlo. To ho nezasiahlo, pretože ho odrazila Pansy.

„Neverím tomu, Draco. Ty by si zaklial svojho priateľa kvôli tej špine?" hlas sa jej od zlosti triasol.

„Asi nemám na výber."

Ako keby existovalo spoločné myslenie, s Hermionou sme naraz vrhli Petrificus Totalus na Crabbea a Goyela. Obidvaja stvrdli a spadli na zem ako vrece zemiakov.

„Draco, musíme ísť, nemáme čas." Povedala Hermiona, nečakala na mňa a rozbehla sa ku vchodu. Pansy na mňa zízala a krútila hlavou.

„Nemôžem tomu uveriť Draco."

„Pansy ja..."

„Vypadni. Teraz ti neublížim. Ale keď ta neskôr stretnem, zabijem ťa. A tu humusáčku tiež."

Viac mi netrebalo. Rozbehol som sa preč. Šťastie, že sú Crabbe a Goyle takí hlupáci, inak by to dopadlo oveľa horšie. Kým som dobehol Hermionu, stála nad Potterom, ktorý sa zvieral na zemi. Z jednej strany ho držala Weasleyová a z druhej Hermiona. Weasly stál pred ním, v ruke držal zub baziliska a bolo jasné, že práve zničil horcrux.

Hermiona

Vybehla som von práve vo chvíli, keď Ron zničil diadém. Prebodol ho zubom baziliska. Harry skríkol a spadol na zem. Ginny chytila Harryho a držala ho pevne za ruku. Kľakla som si z druhej strany. Draco musel mať pravdu. Ako inak by Harry mohol takto prežívať zničenie horcruxu? Dúfam, že to nie je tak. Dúfam, že je to niečím iným. Nemôže predsa Harry zomrieť, aby sme mohli zničiť Jeho. Harry prehovoril trasúcim sa hlasom.

„Je to ten had. On je posledný horcrux." Povzdychla som si. Áno, mali sme podozrenie, že je to ten had, ale nevedeli sme to naisto. Dostať sa k nemu bude asi najťažšie.

„Pozri sa mu do mysle Harry, zisti, kde je teraz." Povedal mu Ron.

„Toho hada ma neustále pri sebe." Podotkol Draco.

Harry zavrel oči. Na tvári mu vyskočili kvapôčky potu. Trhane dýchal a sledoval jeho myseľ. Draco prekvapene pozeral. Kľakol si vedľa mňa a položil mi ruku na plece. Všetci sme pozorovali Harryho čakajúc, čo nám povie.

Po krátkej chvíli Harry otvoril oči. Venoval pohľad Dracovi.

„Videl som ho, je s tvojím otcom."

„Verným smrťožrútom." povedal Ron a venoval Dracovi jedovatý pohľad.

Draco ho odignoroval.

„Čo si videl?" opýtal sa ho.

„Tvoj otec mu hovoril, že bude lepšie odvolať útok. Boli na mieste. Neviem, kde to bolo. Tmavá miestnosť, niečo ako škriekajúca búda. Bola tam loďka a voda. Neviem, kde to je."

„Musíme ho nájsť Harry, čo záškodnícka mapa?" opýtala som sa v nádeji, že to miesto je niekde poblízku.

„Ja viem, kde to je." Prehovoril Draco.

Harry sa postavil „Zavedieš nás tam?"

Bolo na ňom vidieť, že nemá záujem, ale keď sa jeho oči spojili s mojimi, povedal len: „áno".

„Počkať, čo ak je to pasca? Veď je to Malfoy. Je jedným z nich." Skríkol Ron

„Ja mu verím." Povedala som.

Harry váhal, pozrel sa najprv na Draca, potom na mňa a nakoniec sa otočil k Ronovi.

„Neverím mu, ale, nemáme inú možnosť. Ginny, ty ostaň v Hrade."

Otočil sa k nej a pobozkal ju. Ginny sa v očiach leskli slzy.

„Buďte opatrní." Povedala a začali sme utekať smerom von z hradu.

Hrôza, ktorú som videla o niekoľko minút na nádvorí, sa mi už nikdy nevymaže z pamäte. Všade okolo nás boli záblesky smrtiacich kúziel. Videla som svojich profesorov, spolužiakov, členov fénixovho rádu a smrťožrútov ako bojujú. Voldemort do boja zapojil všetky odporné stvorenia, akými sú obrie pavúky, vlkodlaci, upíri a niekoľko obrov. Predierali sme sa cez horiace trosky nášho hradu. Mala som sto chutí ostať a bojovať, pomôcť naším priateľom, ale vedela som, že naša úloha bola dôležitá a ak ju splníme, všetko toto sa skončí.

Harry s Ronom utekali popredu. Draco utekal predo mnou a ja som utekala za ním. V tom som ucítila bolesť v bruchu a dopadla som tvrdo na zem. 

HP Alternative DramioneWhere stories live. Discover now