KAPITOLA 18

2.6K 156 7
                                    

Draco

Zaťal som ruky v päsť, prehĺtol a ostal som stáť na mieste.

Voldemort sa zahľadel na mňa a prehovoril.

„Draco, prečo neprídeš sem k nám? Nezmenil si však stranu že nie?"

Pocítil som na sebe spýtave pohľady smrťožrútov. Premeriaval som si ich očami a zastavil som sa pri Bellatrix. Pozerala na mňa neveriacky a o opovrhovaním.

Nastalo hrobové ticho. Všetci upierali zrak na mňa. Zrazu som nevedel čo mám robiť. Pocítil som ako niekto chytil moju ruku a pevne ju stisol. Bola to Hermiona. Pohľad do jej očí ma úplne pohltil. Odhodlane som sa pozrel v pred. Voldemort sa otočil k môjmu otcovi.

„Pozri sa Lucius, čo si vychoval."

Začal sa odporne smiať. Videl som že sa smejú aj smrťožrúti, ktorý nenávideli našu rodinu.

Do toho skočil Neville. Vykročil v pred.

Hermiona

Takmer mi puklo srdce keď som videla Harryho mŕtveho. Teda myslela som si že bol mŕtvy. Po tom ako Neville vytiahol chrabromilov meč, Harry vyskočil z Hagridovho náručia, zasiahol niekoľko smrťožrútov a rozbehol sa k nám. Nebol čas. Museli sme rýchlo konať.

„Zabite hada" zakričal nám Harry a utekal preč. Videla som čierny tieň ako letel za ním.

„Poďme" zakričal Ron. S Dracom sme ho nasledovali. Zrazu sa predo mnou zjavila hrôzostrašná tvár Bellatrix Lastrengeovej.

„Teraz ťa zabijem špinavá humusáčka."

Skôr než som sa stihla spamätať, letela som dole schodmi. Každý schod mi spôsoboval mučivú bolesť. Keď som dopadla videla som ako Draco skočil po Bellatrix.

„To nemyslíš vážne Draco. S humusáčkou špinavou. Krvizradca. Nezaslúžiš si meno Malfoy. Chopte sa ho." prikázala smrťožrútom. Začala som pred ňou utekať. V hlave sa mi objavovali mučivé spomienky. Bellatrix za mnou kričala že ma zabije. Mala som pred ňou slušný náskok, skrčila som sa za veľký stojan.

„Kde si humusáčka? Ja si ťa nájdem." Prehovorila spevavým tónom.

Zvierala som v ruke prútik.

„Expelliarmus." Zasiahla som ju. Bez akejkoľvek námahy moje kúzlo odrazila.

„Myslíš si že ma dostaneš? Mňa? Si iba humusáčka. Nič viac. Obyčajná nula."

Chcela som jej odpovedať ale hlas sa mi triasol. Nemohla som. V tom som pocítila ako ma niekto udrel zozadu. Spadla som na zem. Prútik mi vypadol z ruky. Myslím že to bol Rodolphus jej manžel. Škaredo na neho pozrela a utrúsila niečo o temnom pánovi.

„Konečne ťa zabijem." Povedala mi Bellatrix

V tom niekto zasiahol jej manžela omračovacím zaklínadlom. Prekvapilo ma že to bola Ginny. Bellatrix vyriekla smrtiace zaklínadlo, ktorému sa našťastie vyhla. Schytila som prútik a namierila ho na ňu.

Začala sa pobavene smiať.

„Hlupane." Vyriekla a smiala sa ďalej.

Tesne pred tým, ako nás skoro zasiahla smrtiacim kúzlom sa pred nás postavila Molly Weasleyová. Začala bojovať s Bellatrix. Aj keď som bola prekvapená, aká nenávisť sršala z Pani Weasleyovej, nemala som čas sledovať ich boj. Museli sme zabiť toho hada.

„Hermiona" otočila som sa. Utekal ku mne Draco.

„Si v poriadku, nemohol som sa ich striasť, kým neprišla matka."

HP Alternative DramioneWhere stories live. Discover now