KAPITOLA 6

2.8K 164 4
                                    


Draco

Na dnes bol naplánovaný ďalší útok na fénixov rád. Matka trvala na tom, že sa toho nezúčastním. Popravde ani som ísť nechcel. Nakoniec to dopadlo tak, že som nešiel. Všetci sa mi začali posmievať, že som zbabelec ako môj otec. Ten sa len ticho prizeral a odišiel s nimi. Nazlostene som odišiel do svojej izby a tresol s dverami. Mal som toho po krk. Pozrel som sa na prsteň. V poslednej dobe bola Hermiona prevažne smutná, ale posledné dva dni svietil šťastím. Zaujímalo by ma, čo sa deje. Neuveriteľne mi chýba. Ľutujem deň, keď som ju opustil. Som hlupák. Zrazu za mnou zapraskala podlaha, prudko som sa otočil a vytiahol prútik.

„Dobby?"

Prekvapene som na neho zízal a nechápal som, čo tu robí. Veď od našej rodiny odišiel už dávno. Po pravde, chýbal mi. Aj keď som ho ako malý chlapec dosť bil, bol mojím obľúbeným škriatkom. Až kým ho Potter neoslobodil. To bol ďalší bod na zozname, prečo ho neznášam.

„Dobby prišiel odovzdať Pánovi Malfoyovi list, Dobby robiť láskavosť."

Prišiel som k nemu a zobral som od neho list.

„Kto ti ho dal Dobby?"

„Slečna Grangerová."

Oči sa mi rozšírili od šťastia.

„Ďakujem Dobby." Hneď nato odišiel.

Nedočkavo som otvoril list a začal čítať.

Draco,

Ďakujem ti za to, že si mi zachránil život. Viem že nie si ako oni. Aj napriek všetkému verím že si ten dobrý chlapec, do ktorého som sa zamilovala.

Ty nie si ako oni. To je už druhá osoba, ktorá mi to behom dvoch dní povedala. Ty nie si ako oni. Spomínam si na Dumbledorove slová, keď som ho na astronomickej veži odzbrojil. „Draco, ty nie si zabijak."

Dobre, mali pravdu. Ale čo som mohol urobiť? Priznať, že Voldemort je zlý a Potter mal pravdu. Pridať sa k Potterovi a spoločne bojovať proti zlu? To je to, čo by som mal urobiť. Ale nemôžem. Voldemort má vo svojej moci mojich rodičov. Nemôžem ich nechať zomrieť len preto, aby som sa hral na hrdinu, na ktorého sa hrá Potter. A Grangerová, kvôli nej by som aj bojovať šiel... Tak aký vlastne som?

Myšlienky ma donútili znovu isť do pivnice. Bola tam príšerná tma. Vytiahol som prútik zašepkal Lumos a pozrel sa cez mreže dnu. To divné dievča tam nebolo alebo spalo. Keď som už odchádzal, započul som jej hlas. Vrátil som sa a zasvietil.

Vyzerala príšerne. Malá strapaté vlasy, ktoré boli pozliepané. Pod očami mala červené kruhy. Nevyzerala vôbec dobre. A čo by som vlastne očakával. Bola väzeň.

„Hľadal si ma?" opýtala sa tým zasneným hlasom.

„Vlastne áno. Povedala si, že ja som iný ako oni. Aký podľa teba som?"

Pozrela sa na mňa a dôkladne si ma premerala od nôh až po hlavu.

„Myslím, že to, čo robíš, robíš len zo strachu. V skutočnosti nie si zlý. Aj keď to, ako si sa správal k Harrymu, bolo od teba veľmi nepekné."

Nič som jej na to nepovedal. Nevedel som, čo jej na to mám povedať. Nevedel som, čo mám robiť. Nebavil ma tento život, život podriadeného sluhu. Nemal som však dostatok odvahy sa im postaviť.

Ako to dokážeš?"-D

„Ako dokážem čo?"-L

„Postaviť sa im. Ja neviem. Bojovať za niečo, aj keď všetci okolo teba bojujú, za niečo iné."

„Pamätám si ako nám to raz povedal Dumbledore: Všetci si musíme vybrať medzi tým, čo je ľahké, a tým, čo je správne."

Zmeravel som. Jeho slová si pamätám. Pre mňa bolo ľahké ostať na strane rodičov a Voldemorta, ale cítim v hĺbke duše, že je správne bojovať proti nemu. Lenže, čo môžem urobiť? Lovegoodová ako keby vyčítala moje myšlienky a povedala:

„Nikdy nie je neskoro urobiť správne rozhodnutie."

Tak to ma dostalo už úplne. Bolo by správne bojovať? Za Hermionu?

Zvyšok večera som si nad ňou naďalej lámal hlavu. Opustil som ju, pretože som musel. Pokiaľ by naši zistili, pre koho chcem bojovať, asi by dostali infarkt. Ale na ich názore mi už nezáleží. Ani na tom, čo mi odmalička vštepovali do hlavy. Kam nás to dostalo? Do tejto prekliatej vojny, ktorá nám obrátila život na ruby. Čo je koho po tom, či je čarodejník čistokrvný alebo nie? Koniec koncov Grangerová je výborný príklad toho, že aj nečistokrvní môžu byť najlepší. Veď len v škole prekonala všetkých, bez ohľadu na krv.

Moje odhodlanie ísť preč a pridať sa k Potterovej armáde zničil fakt, čo by sa mohlo Hermione stať, keby moja rodina zistila, že ona je ten dôvod mojej zrady. Bellatrix ju nenávidela asi najviac zo všetkých. Nedokážem si ani predstaviť, čo by jej mohla urobiť. Je jeho najvernejšou vrahyňou. Bez váhania by zabila aj mňa a mojich rodičov. Nemôžem dopustiť, aby išla po Hermione. To nemôžem.

Pochmúrne dni, plné strachu a násilia pokračovali naďalej. Ani neviem ako a zrazu boli Vianoce. Toho roku však boli iné ako doteraz. Od detstva sme mali vždy nádherne Vianoce. Vždy som sa na nich neskutočne tešil. Mávali sme honosnú večeru a celý večer sme trávili rozbaľovaním darčekov. Bol to asi jediný deň v roku, kedy u nás doma bola vynikajúca nálada. Vtedy sa zabudlo na všetko. Na nenávisť, na opovrhovanie a venovali sme sa len jeden druhému. Minulý rok som ich trávil s Hermionou. Boli to najkrajšie Vianoce za môj život. Čo by som len dal za to, aby som bol s ňou.

Tohto ročné Vianoce boli iné. Žiadna večera, žiadne darčeky. Miesto toho si nás zavolal na jedno z jeho vražedných posedení. Keď som vstúpil do nášho salónu, v momente mi skrútilo žalúdok. Na zemi ležali traja muži a jedná žena. Nepoznal som ich, ale neskôr som od matky zistil, že kedysi pracovali na ministerstve. Boli z polovičných rodín. Nedávno sa pridali k fénixovmu rádu, a to bol dôvod, prečo tu boli. Voldemort a Bellatrix sa najprv zabávali mučením s použitím kliatby cruciatus. Bellatrix dvoch mužov zabila. Tá žena prosila v slzách o milosť kvôli jej deťom. Oni ich bez milosti mučili ďalej. Bolo to príšerné. Takmer som sa neudržal. Ich krik sa ozýval po celom Manore.

„Nebojte sa o vaše deti sa postaráme tiež." Odvetil s hrôzostrašným smiechom Voldemort utrápenej žene. Tá to nezniesla a vrhla sa na neho. Skôr než stihla niečo urobiť zabila ju Bellatrixina kliatba. Potom sa otočila na jej muža a zabila ho tiež.

„Nagini večera." Povedal hadovi a ten sa pomaly priplazil k mŕtvym telám. Odvrátil som zrak. Na to som sa pozerať nemohol. Moja matka mala kamennú tvár bez známky emócií, ale vedel som, že je to len pretvárka. Otec mal v očiach pomaly väčší strach než ja. Bellatrix si to, samozrejme, nesmierne užívala. Boli príšerní. Radšej by som zvolil smrť ako byť s nimi a prizerať sa na tu hrôzu, ktorú páchali na nevinných. Aj tak tu trčím len kvôli rodičom. Pre ich záchranu urobím čokoľvek.


HP Alternative DramioneWhere stories live. Discover now