KAPITOLA 13

2.5K 163 5
                                    


Draco

Akurát som čítal jeden zo Snapeových zápiskov, keď po mňa prišli smrťožrúti. Voldemort zvolal poradu. Zoskupoval všetkých, čo mu boli verní a plánoval útok na Rokfort. Vedel, že sa tam Potter chystá. Po skončení porady som chytil matku za ruku a odtiahol ju do mojej izby.

„Nebudem za neho bojovať."

„Draco.."

Nestihla ani dopovedať, pretože som ju prerušil : „Nie, nebudem. Musím ju nájsť a ty to vieš. Nedopustím, aby jej niekto znova ublížil."

Samozrejme, nesúhlasila so mnou. Keď videla, že ju neposlúchnem a neostanem v bezpečí zbabelo stáť za ním a prizerať sa, vytiahla svoj prútik a podala mi ho.

„Draco, chcem, aby si bol opatrný. Má veľkú moc. Neviem, či ho mladý Pán Potter dokáže poraziť."

„Ide mi len o ňu. Potter ma nezaujíma."

Čakanie na to, čo bude, bolo strašné. Potter bol, ako Voldemort, očakával na hrade s ostatnými. Voldemort im vyhlásil vojnu. Buď Pottera vydajú alebo budú bojovať.

Ako sa dalo očakávať na Rokforte bol celý fénixov rád a stúpenci Pottera, ktorí sa rozhodli pre boj. Smrťožrúti sa zhromaždili pri hranici školy a snažili sa dostať dovnútra. Voldemort, Snape, môj otec a Bellatrix niekam zmizli. Stál som vedľa matky a držal ju za ruku.

Smrťožrúti začali vrhať zaklínadla, aby sa dostali do hradu. Využil som príležitosť a odmiestnil som sa od nich preč. Stál som pred ochranným štítom, ktorý vytvorili. Ale ako sa cez neho dostanem. Pomaly som zodvihol ruku a prešiel som po ňom. Čo ma však prekvapilo bolo to, že moja ruka cez neho prenikla. Nechápal som, ako je to možné. Pomaly som vykročil pravou nohou a cez štít som bez najmenšieho problému prešiel. Chvíľu som ohromene ostal stáť na mieste, ale potom som nestrácal čas. Utekal som smerom k hradu. Dobehol som až na nádvorie. Všade pobehovali profesori, aurori, členovia fénixovho rádu a zúfalí študenti. Panoval tam tak veľký chaos, že si ma nikto z nich ani nevšimol. Ešte predtým som zo seba zhodil smrťožrútsky oblek. Vošiel som do hradu, keď som pocítil, ako ma zasiahlo zaklínadlo. Odletel som o niekoľko metrov a narazil do steny. Bolesť mi prenikla celým telom a zanadával som. Predo mnou stál Longbottom a mieril na mňa prútikom.

„Ako je možné, že si sa sem dostal?"

Postavil som sa „Nemám na teba čas hlupák." Strčil som do neho a snažil sa odísť, ale ďaleko som sa nedostal. Zasiahol ma ďalším zaklínadlom. V tej chvíli som mal sto chutí na neho použiť jednu neodpustiteľnú a zbaviť sa ho nadobro.

„Nevill prestaň." Nemohol som sa ani pohnúť, ale ten hlas som okamžite spoznal. Luna Lovegodoová.

„On nám neublíži." A vyslobodila ma zo zväzovacieho zaklínadlá.

Otočil som sa k Longbottomovi a vrhol na neho nahnevaný pohľad. Nemal som čas na toho hlupáka.

„Nevieš kde je Hermiona?" opýtal som sa jej.

„Je s Harrym a Ronom v bystrohlavskej veži."

„Zbláznila si sa Luna, prečo mu to hovoríš, je to Malfoy.."

Zvyšok jeho rečí som nepočul, pretože som dávno utekal preč. Po ceste do mňa narážalo niekoľko študentov a bol som prekvapený, že som nevidel ani jedného slizolinčana. Čím som bol bližšie k bystrohlavskej veži, tým menej študentov sa mi plietlo do cesty. Utekal som a popri behu som sa obzrel. To som však robiť nemal, pretože som sa s niekým zrazil a tvrdo dopadol na zem. Keď som sa spamätal, prišiel som na to, do koho som narazil. Predo mnou stál Weasley s výrazom zápasníckeho býka a za ním stala Hermiona s Weasleyho sestrou a pozerali na mňa s otvorenými ústami.

Hermiona

Nasledovali sme Harryho do bystrohlavskej veže. Harry bol rýchlejší ako my. Vtom ma Ron chytil za ruku a zastavil. Ginny sa zastavila tiež.

„Načo nám bude to, ak získame diadém? Nemáme ho ako zničiť, nemáme Chrabromilov meč."

„Viem, Ron, to budeme riešiť potom."

Otočila som sa, ale jemne ma potiahol za ruku

„Hermiona, tak mi napadlo." Otočil sa ku Ginny.

„Harry zničil denník Toma Riddla pomocou zuba baziliska. Myslíte, že je stále v tajomnej komnate alebo ho odpratali preč?"

„Je tam. Viem to." Odpovedala mu Ginny.

Zaujímalo ma odkiaľ to vie, ale skôr než som sa jej stihla na to opýtať, prerušil ma Ron.

„Poď, ideme tam. Ginny ty choď za Harrym, pomôž mu nájsť Diadém."

Prudko sa otočil a ani neviem ako ležal na zemi.

Oči sa mi rozšírili do takej veľkosti ako sa len dalo. Buď som začarovaná alebo práve do Rona vrazil Draco Malfoy. Ostala som stáť ako obarená s otvorenými ústami dokorán a neveriacky som hľadela pred seba. Neviem koľko sme tam na seba všetci štyria vyjavene pozerali, ale prišlo mi to ako večnosť. Môj šok sa prehĺbil v momente, keď sa Draco postavil odstrčil Rona a začal ma objímať.

Stála som tam ako socha a nedokázala som v tej chvíli ani premýšľať. Dracovi som objatie neopätovala. Ani som nestihla. Ron schytil Draca za rameno otočil ho k sebe a jednu mu vrazil.

„Nedotýkaj sa jej, lebo ťa zabijem, ty bastard, rozumel si."

Draco na neho vrhol nahnevaný pohľad. Stáli oproti sebe. Nevedela som, čo mám robiť. Neveriacky som hľadela, najprv na jedného a potom na druhého.

„Čo Weasley, žiarliš snáď?" posmešne sa ho opýtal Draco.

Zagúľala som očami. A postavila sa medzi nich.

„Čo tu robíš?"

Dracovi zmizol z tváre posmešný úškrn a pozrel sa na mňa tak, ako ešte nikdy predtým. V tom pohľade bolo všetko. Láska, bolesť, strach, pocit viny.

Chytil moju ruku do svojej. „Prišiel som po teba. Nedovolím, aby ti niekto viac ublížil."

Chytil mi tvár do dlaní a oprel jeho čelo o moje.

„Hermiona? Vysvetlíš mi, čo sa tu deje?" vymanila som sa z Dracovej blízkosti a otočila sa k Ronovi. V jeho tvári bolo prekvapenie.

„Ron ja.."

Prerušil ma strašný rachot. Všetci sme sa otočili smerom k oknu. Smrťožrúti práve prelomili ochranné zaklínadlá. Vojna sa začala.


Do toho pribehol Harry.

„Viem, kde je posledný horcrux. Je v núdzovej miestnosti."

Vtom si všimol Malfoya a ostal prekvapene pozerať.

„Horcrux?" Draco sa na neho spýtavo pozrel.

„Musíme ho čo najskôr nájsť. Nemáme čas sa zdržiavať." Pozrel na Malfoya a otočil sa.

„NIE! Môže mi niekto dopekla vysvetliť, o čo tu ide! Čo tu robí tento hlupák? Prečo objíma Hermionu? Prečo to Hermione nevadí a prečo Harry hovoríš o horcruxoch pred ním?" Ron sa nechápavo pozeral na všetkých.

„Ron, vysvetlím ti to potom." Otočila som sa ku Ginny „Ginny choď do tajomnej komnaty spolu s Ronom a prineste baziliskov zub." Ginny prikývla a začala ťahať Rona preč. Prekvapivo neprotestoval. Určite vedel o tom, že nám Draco pomohol utiecť z Manoru, ale stále mu neveril.

„Potter, čo je ten horcrux?" opýtal sa Draco Harryho. Vyzeral zamyslene. 

Harry ho odignoroval a pozrel sa na mňa. „Musíme ho pohľadať v núdzovej miestnosti." Prikývla som mu. Rozbehli sme sa smerom k miestnosti.


HP Alternative DramioneWhere stories live. Discover now