Deel 89

509 30 4
                                    

'Welke vind je mooi' staat hij nu samen met Finn voor de bakken waar de vissen zich in bevinden. 'Die' wijst hij blij richting een vis met van die uitpuilende ogen. 'Kies er nog maar een want anders is je visje ook zo alleen he. Terwijl de medewerker de vis probeert te vangen bekijkt Finn nauwkeurig elke andere vis. 'Die' wijst hij nu een goudvis aan. De vrouw vangt hem en doet hem bij het andere visjes die Finn al had uitgezocht. 'Kom dan moeten we nog even een huis zoeken voor je twee vissen he' met de vissen in zijn ene hand geklemd en de andere in die van zijn zoontje lopen ze naar de vissenkommen.

Een kleine 3 kwartier laten lopen ze Wolfs zijn huis binnen. 'Waar zullen we hem neer zetten' vraagt Wolfs aan zijn zoontje die gelijk door de kamer kijkt zoekend naar een leuk plekje. 'Daar' wijst hij naar een tafeltje naast de stoelen.

'Finn kom je eten' is het ondertussen al weer tijd voor avondeten. 'Kijke' schud hij zijn hooft terwijl hij de vissen goed in de gaten houdt en hun bewegingen nauwkeurig volgt. 'Finn kom anders gaan de vissen weer weg hoor'. 'Oké oké' staat hij zuchtend op om naar vader toe te lopen.

Eva ligt nog steeds in haar bed met de dekens over zich heen. Ze voelt en hoort haar maag rommelen maar zin om op te staan heeft ze niet. Ook moet ze enorm nodig naar de wc maar ook dat probeert ze te verbergen voor zichzelf. Ze voelt hoe haar hoofd klopt en haar ogen zijn zeer waarschijnlijk ook vuur rood van de tranen. Na een tijdje te hebben gedraaid besluit ze toch maar op te staan om even naar de wc te kunnen. In de badkamer kijkt ze in de spiegel die er hangt. Ze schrikt van zichzelf ze ziet er beroerder uit dan ze verwacht had. Haar ogen glijden over de wastafel en even twijfelt ze zal ze het doen of niet. Maar ze moet even iets hebben wat haar innerlijke pijn weg neemt. Vroeger werkte het ook. Met trillende hand pakt ze het scheermesje op om het voorzichtig maar toch iets wat hard op haar arm te drukken.

Stay strong 2 Where stories live. Discover now