Chapter 63 ~ Masquerade ball (2)

1.5K 98 27
                                    

Author 

Sigurnim, elegantnim i sporim koracima koračala je ka velikoj bijeloj villi. Osjećala je veliku dozu uzbuđenja i znatiželje.

"Izvolite gospođice," čuvar, takođe sa maskom na licu, vratio joj je ulaznicu koju joj je ona prethodno pružila i klimnuo joj glavom da slobodno uđe.

Uzela je ulaznicu i vratila je u torbicu.

Pogledala je ispred sebe i ugledala ogromnu prekrasnu prostoriju ukrašenu dijamantnim dekoracijama, prigušenim svjetlima i na svakom ćošku osim u sredini prostorije gdje je bio prostor za plesanje. Bijele i crvene ruže su takođe bile dio dekoracije i sve je to za Avery bilo nebitno.

Svi ti ljudi oko nje sa maskama na licu su bili nevažni i nevidljivi za nju.

Njen glavni cilj je bio da se taj tajni obožavalac već jednom pojavi i otkrije svoje pravo lice.

'Gdje li je do sad?', pitala se dok je naručivala piće za šankom.

"Šta tako lijepa mlada djevojka kao ti radi sama?"

Okrenula se prema nepoznatom glasu, ali ne toliko nepoznatom. Želudac joj se na sekundu zgrčio, ali je pomislila da se to desilo zato što joj je odjednom prišao sa leđa.

Pogledala je dečka sa maskom na licu od glave do pete i nakrivila glavu. "Ta fora je previše otrcana," prekrstila je ruke.

"Konačno se srećemo, ljepoto," nasmiješio joj se, želeći joj dati do znanja da je on taj koga traži.

Ona se zagleda u njegove plave oči koje joj se najednom učine toliko poznate.

"Znamo li se?" izvila je obrvu i popila gutljaj pića. 

On joj se još više nasmiješio, pokazujući svoje bijele zube. "Itekako Avery," izgovorio je, ali da se odmah ne bi odao, želeći da se malo zabavi sa njom, dodao je: "Ja sam tvoj tajni obožavalac."

Ona samo klimne glavom kao da je shvatila, ali ustvari, osjećala je nemir i nelagodu.
"Zašto me uhodiš i kako se usuđuješ poslati mi one slike?" lice joj se već smračilo i to se moglo vidjeti, iako je imala masku na licu.

"Neko je morao da ti otvori oči kad te već svi oko tebe lažu," rekao joj je značajno.

Taj ton glasa je toliko podsjetio na nekoga koga je prije poznavala, no nije htjela ni da pomisli da je to on. Činilo joj se tako nemogućno. 

"Slušaj dragi tajni obožavaoče," usiljeno se nakezila. "Zapravo više nisi toliko tajan, ali dobro. Želim da me ostaviš na miru! Bila sam toliko dobra da se nađem sa tobom na ovom jebenom maskenbalu, ali samo da ti kažem da me prestaneš uhoditi, slati poruke i uznemiravati me. Ti si mi niko i ništa i tako će ostati. Ako nastaviš sa ovim glupostima, pa," stavila je ruke na bokove i rekla uz osmijeh: "Recimo samo da si unaprijed upozoren."

"Kako ti se sviđa?" okrenuo se i pokazao rukom prema prostoriji. Ignorisao je sve što je ona rekla i to je natjeralo da se namršti. "Potrudio sam se da sve bude kako treba samo za tebe," dodao je i odjednom joj pružio buket crvenih ruža.

Ona se vidno iznenadila i pogledala ga začuđeno. Prije je obožavala crvene ruže. Da li je slučajnost što je on to znao?

Još jednom je pogledala u buket, pa vratila pogled na njegove misteriozne plave oči koje su sijale nekim posebnim sjajem dok su je gledale pod blago zagušenim svjetlima.

"Znamo li se mi?" ponovila je još jednom isto pitanje, a on je klimnuo glavom prema buketu, ne odgovarajući joj na pitanje.

Avery je prihvatila buket ne odvajajući oči od njegovih. Kao da je njegov pogled hipnotisao.

Love or Revenge?- by JelenaaStyles #COMPLETEDWhere stories live. Discover now