Chapter 34 ~ Finally saved?

3.7K 221 13
                                    

Za inspiraciju su mi pomogle sljedeće pjesme:
Avril Lavigne-Give you what you like
Selena Gomez- Me & My Girls, Hands to myself
Justin Bieber- I'll show you
One Direction-Rock me

Uslovi na prošlom nastavku nisu ispunjeni, ali sam vam ovog puta 'progledala kroz prste'. Uživajte! 

-

Avery Cooper

Brzo obrišem poruku koju sam poslala Veronici, te opet vratim mobitel na stolić. Sva sreća pa Zayn nema šifru.

"Znam da je otišla u ovom pravcu Zayn. Ako me lažeš, kunem ti se-" Harryja prekine ženski glas. "Trebaš poći sa mnom pod hitno Harry!" prepoznam Rebeccin glas i poželim izaći iz ormara i zadaviti je. 

Šta ja uopšte radim u ormaru?

Pratiš Zaynove naredbe?

Ne, zvala sam Veronicu, sada samo moram zadržati Zayna dovoljno dugo da Veronica stigne do policije, a da Zayn ne uzme mobitel, shvati šta se dešava i upropasti moj savršen plan bježanja sa ovog ludog mjesta.

"Ne sada Rebecca," Harry joj kaže. "Ovo je ozbiljno Harry. I ako te baš zanima, Avery jeste u ovoj sobi."

Vrati film unazad... ŠTA REČE OVA?


Rekla je da si ti u ovoj-

Znam to!

Pa što pitaš kad znaš?

Sljedeća stvar koju čujem jeste Zaynov bolan jauk. "Harry smiri se," Rebecca ga pokuša smiriti, ali po zvukovima koji dopru do mene shvatim da ne uspijeva. "Gdje je ona?!" prostorija odzvoni njegovim glasom. Zayn se samo nasmije. "Malo je umorna, imali smo brzinski u ormaru. Toliko sam je iscijedio da je ostala tamo, nije mogla ustati," pijano mu kaže.
Šokirana Zaynovom izgovorenom laži, stavim ruku na usta i ustanem iz sjedećeg položaja. Onda shvatim: nikako nisam spremna suočiti se sa Harryjem sada, a da sam pri sebi.

U sekundi se odlučim da legnem na pod. Legnem na leđa, okrenem glavu prema pozadini ormara, a ne vratima, stavim kosu preko lica, jednu ruku položim iznad glave, a drugu stavim na stomak. Desnu nogu ispružim, a lijevu malo savijem, ali je i dalje naslonjena na pod.
Sve to napravim za doslovno tri sekunde.

Vrata ormara se otvore, a ja usporim disanje. Ne začujem nikakve pokrete nekoliko sekundi, ali zatim čujem: "Ne... Bože, ne!" Harry dramatično kaže i zvuk njegovih čizama se začuje kad potrči prema meni. Dođe mi da se nasmijem, ali shvatim da to ni po živu glavu ne smijem uraditi. "Šta si joj uradio Zayn?!" ogorčeno upita dok polako uzima moju glavu u svoje ruke i nježno je stavlja u svoje krilo. Ne napravim ni jedan jedini pokret koji me može odati i moram priznati--veoma sam odlična u tome. 
Harry obuhvati moje lice svojim velikim dlanovima i pomiluje mi desni obraz palcem. Onda dobijem priliku da bolje osjetim parfem 'Styles' kada mi se približi i nasloni čelo na moje. "Molim te probudi se," šapne mi srceparajućim glasom, a mene nešto zaboli iznutra. "Ne čini mi to Avery, probudi se preklinjem te! Ajde divljakušice moja, otvori oči i ispričaj mi šta se zapravo desilo. Oprostiću ti što si me slikala dok spavam, možeš čak i zadržati kopije tih slika, nije me briga... samo se probudi!" 
Osjetim kako mu tijelo počinje drhtati, ali šta da uradim?

Otvoriti oči i reci 'Iznenađenjeee!'

Kako korisna ideja u ovom trenutku!

"Harry, zar ne vidiš da glumi?" Rebecca se stvori odnekuda i ja se ovog puta odlučim propustiti je kroz šake prvom prilikom kada budemo same. "Izađi napolje!" naredi joj. Osjetim mu ruke na svojim leđima. Podigne me i nasloni mi glavu na svoje rame, te me zadrži u naručju. Počne hodati sa mnom u naručju, ali uskoro osjetim kako je stao. "Nisam još završio sa tobom," vjerovatno tu rečenicu uputi Zayn-u. Sam je kriv za to. Nije trebao lagati.

-

Love or Revenge?- by JelenaaStyles #COMPLETEDWhere stories live. Discover now