Chapter 31 ~ I'd rather DIE!

4K 199 14
                                    

Pjesma za nastavak: Annie Lennox - I Put A Spell On You

Pustite pjesmu, opustite se, čitajte, uživajte i ne zaboravite komentarisati. ;)

Nastavak

"Harry, mislim da trebamo prvo popričati prije nego što uradimo nešto veoma glupo," zakreštim na kraju rečenice kad mi rukama obuhvati zadnjicu, a zatim je stisne. "Imamo dosta vremena za pričanje, a malo manje za druge, važnije stvari. Zar ti ne misliš tako?" Cijelo vrijeme šapuće i priča opušteno, zavodljivo - dok sam ja čista suprotnost. Ukočena pod njegovim dodirom, bez mogućnosti da mu vidim lice zbog svog položaja u koji me on postavio, razmišljam kako da ga urazumim da ne uradi nešto veoma glupo. "Harry hoću da uđem u tim." progovorim zatvorenih očiju, a njegovi dodiri na mojoj koži prestanu iste sekunde kad mi te riječi izađu iz usta. Ukočen je, ali mu ne vidim lice. Smognem hrabrosti okrenuti glavu prema njemu i vidjeti njegov prazan pogled usmjeren prema prozoru koji pruža pogled samo na zelenilo, tj. šumu.

"Harry" pozovem ga, ali se on ne odazove. "Jesam li rekla nešto što nisam trebala ili...?" glas mi se izgubi kad me opet naglo okrene, ali ovog puta prema sebi da ga mogu u potpunosti pogledati. Stisne vilicu, a ja pogledam u njegovu adamovu jabučicu koja se pomjeri kad proguta. "Znaš li ti uopšte šta znači biti dio tima?" upita me. "Znam." u sekundi odgovorim, a on se nasmije. "Tako si zabavna i smiješna." kaže mi, a ja se nasmijem sarkastično. "Da, za razliku od tebe." Odmah se uozbiljim i krenem provući ruku kroz kosu, ali shvatim da su mi obe zarobljene. "Harry odmakni se od mene. Hoću da bar pokušamo normalno razgovarati." uzdahnem i pogledam ga u oči. "Zašto si se nasilno ponašala prema Rebecci i otkud znaš za tim?" Odlučim preskočiti njegova pitanja. "Reci mi šta trebam uraditi da uđem u tim. Uradiću apsolutno sve." saopštim mu. On se prvo iznenadi, ali onda skupi obrve i namršti se. "Pravilo broj dva: uvijek mi odgovaraj na pitanja i budi poslušna." Nakrivim glavu. "Zar očekuješ od mene da poštujem pravilo broj dva, a nisam još ni usvojila pravilo broj jedan?" Namjerno ugrizem donju usnu sa namjerom da ga dekoncentrišem i ovu malu igru prebacim u svoju korist. Moj potez uspije jer on iste sekunde pogleda prema mojim usnama i proguta pljuvačku.

Harry Styles POV

Zašto?

Zašto me ta djevojka mora dovoditi do granice živaca i kontrole? Zašto mora biti tako prokleto zgodna, prkosna i tvrdoglava? Šta ako me odvuče od osvete?

Ne Harry. Ti si se zakleo na osvetu. Nema koraka nazad--samo naprijed.
A ona je samo sredstvo za big finish, glavni događaj--i samo to.

Otjeram misli i približim joj se. "Imaš li pojma koliko me samo izluđuješ?" riječi ne izađu iz mojih usta potpuno neiskreno kao rezultat moje odlične glume.

Svejedno. Gluma će izgledati još realnije.

"Ne vidim razlog zbog kog bi te izluđivala." pogleda me nevino, a ja je poželim žestoko izjebati odmah tu na podu. "Ne igraj se sa vatrom." povučem je lagano za kosu, a ona zastenje.

O Gospode. Ako ovako nastavi ne znam koliko ću još dugo moći izdržati.

Sa mnogo boljim pristupom na njen vrat, s obzirom da sam joj glavu pomjerio unazad, priljubim usne na mekanu kožu njenog vrata i ostavim nekoliko poljubaca.

Osjetim. Mogu osjetiti kako joj tijelo drhti pod mojim dodirima i laganim poljupcima koje joj ostavljam po koži. Još malo i slomiću njenu tvrdoglavost. Ako to uspijem, na kraju ću imati mogućnost da slomim i nju. Namjerno ili slučajno. Još uvijek ne znam.

Ali moja osveta će biti ostvarena, sa poteškoćama ili bez njih.

Avery Cooper POV

Love or Revenge?- by JelenaaStyles #COMPLETEDWhere stories live. Discover now