Chapter 27 ~ Who is she?

3.3K 198 8
                                    

"Izgleda kao da se ponašaš kao kurva." kaže mi otvoreno u lice, a moja ruka poleti prema njegovom obrazu i ostvari pakleni kontakt. On se samo nasmije i pogleda opet u mene. "Šta je? Istina boli?" upita cinično, a ja samo odmahnem glavom. "Samo gubim vrijeme sa tobom."

Bez potrebe da se raspravljam i ulazim u svađu sa njim, samo mu okrenem leđa uvjerena da baš nikome ovdje ne mogu vjerovati, pa ni njemu. Nazvao me kurvom, a nisam ni spavala ni sa kim.

Samo pokušavam saznati šta se dešava ovdje Niall, kako to ne razumiješ?

Author POV

Potpuno zamišljena, Avery napokon stigne do Stylesovih vrata sobe, ali kad otvori vrata ne zatekne nikoga. "Još bolje." kaže naglas spremna da se mirno vrati svom krevetu i izležavanju, ali ipak zastane kad začuje zvukove koji dopru iza vrata veoma blizu vratima Harryjeve sobe. Ostane stajati nekoliko trenutaka u istom mjestu nesigurna da li da provjeri odakle tačno dolaze zvukovi stenjanja.

Uradi sve kad je znatiželja pobjedi, pa tako i ovog puta. Napravi nekoliko koraka prije nego što stigne do vrata iza kojih čuje zvukove. Malo se približi i shvati kako su skoro napola odškrinuta. Proviri i istog momenta se zgrozi na morbidan prizor koji ugleda ispred sebe. Rebecca, za sada nepoznata osoba za Avery, sjedi na stolu raširenih nogu između kojih stoji Styles.

Avery ne mogne više gledati taj, za njene oči, odvratan prizor koji u njoj izazove erupciju bijesa pomiješane sa ljubomorom i gađenjem. Prva rečenica koju izgovori kad se odmakne korak od vrata jeste: ''Ta kurva!'' Naglo se okrene da ode što dalje od tog prizora i na njenu žalost, saplete se o sopstvene noge. "U kurac!" odmah opsuje, ali tiho jer ne dopusti sebi da je Harry čuje. Podigne pogled sa noge koju je uganula prema hodniku da se uvjeri da nema nikoga prisutnog. Polako se počne otvarati nekoliko vrata ispred i iza nje, te iza njih proviri nekoliko djevojaka. "Koji...?" Avery se začudi i opsuje kad shvati da će Harry ubrzo izaći iz kancelarije, shvatiti šta se desilo i umirati od smijeha zajedno sa svima ostalima.

*Avery Cooper POV*

Vrata se polako počnu otvarati jedna za drugima nakon mog, bar mislim, tihog psovanja, ali izgleda da je bilo dovoljno glasno da više od pola tog sprata čuje i otvori vrata da vidi šta se dešava. Nisam tako glasno opsovala! Možda se moj tupi pad dobro čuo, pa odzovnio velikim hodnikom? Ko bi to znao...

Ali... otkud sve te djevojke? SVE su djevojke oko mene. Priđu mi i skupe se oko mene dok ja kao zadnji idiot sjedim na podu i držim se za uganuti zglob koji pakleno boli kad god ga pomjerim i pokušam ustati.

"Šta se desilo? Jesi li dobro?" slatka mala plavušica mi priđe i njen brižan glas me momentalno podsjeti na Veronicu i sjetim se njenog uplakanog lica. Bože, stvarno sam loša osoba.

"Heej, da li me čuješ? Tebe pitam." ista plavuša mi mahne rukom ispred lica, a ja se trgnem iz svojih misli o Veronici. "Savršeno te čujem. Nije mi ništa, samo sam se okliznula i pala. To je sve." kažem i pokušam opet ustati, ali uz glasne jecaje koje prigušim u grlu. Uspješno se dignem na pola, pa opet tresnem zadnjicom od pod. "Auu!" ispustim jauk, a djevojke se počnu smijati. Plavuša se zahihoće i odmahne glavom, te odmahne i rukom. "Ti šašava djevojko, daj mi ruku da ti pomognem da ustaneš." pruži mi ruku, a ja dobro promislim da li da je prihvatim ili ne, ali ipak to uradim. Pomogne mi da ustanem i kaže mi, zapravo više mi naredi, da stavim ruku na njeno rame i ja je bez riječi poslušam. "Gdje idemo?" upitam dok šepavo hodam uz njenu pomoć. "Pa pričekajte tu da sad ne silazite same u kuhinju. Ima dosta stepenica, ona neće moći hodati i obe ćete se strmoglaviti niz stepenice. Ja ću donijeti hladnu oblogu i pozvati nekog da je odnese u naručju dole u njenu sobu." visoka brineta objasni i odmah ode u kuhinju da ispuni svoje riječi. "Onda ćemo mi samo pričekati ovdje." plavuša kaže ostalim curama i meni. "Ne! Ne želim da ostanemo ovdje." brzo izgovorim dok očekujem da Harry i ona kurva izađu svake sekunde iz te jebene kancelarije.

Baš kad pomislim na to pažnja djevojaka i mene na hodniku se usmjeri na vrata blizu nas. Na vrata pred kojima sam pala.

Začujemo vrištanje. Da, vrištanje. I to ni manje ni više nego Harryjevog imena. Meni se želudac prevrne nekoliko puta dok se prizor viđen prije tri minute ponovi ispred mojih očiju i život mi se smuči. Ubrzo zatim se vrati brineta sa hladnom oblogom u rukama, ali bez bilo kog muškarca pored sebe koji bi me mogao odnijeti niz stepenice u moju sobu. No kad malo bolje razmislim možda je tako i bolje...

"Nisam te do sada viđala. Jesi li ti nova?" brineta mi preda oblogu i usput postavi pitanje na koje ne znam šta da joj tačno odgovorim. Jesam li nova? "To je nekako duga priča." uzdahnem uz ton glasa koji je upozorava da mi ne postavlja daljnja pitanja, ali ona kao da to ne primijeti. "Kako to misliš duga priča? Hoćeš reći da si već imala nešto sa Harryjem prije nego što si došla ovdje?" uzbuđeno me upita, a ja opet osjetim poznatu mučninu u želucu. "Može li mi neko pomoći da siđem dole u svoju sobu?" potpuno svjesno zaobiđem njena pitanja, a ona ni tada ne odustane. "Kako to da se do sada nismo srele?" postavi još jedno pitanje, a ja se polako počnem ljutiti. "Jer sam dva sprata dole u prizemlju. Jesi li sad srećna?!" odgovorim joj na pitanje jer pomislim da će me onda ostaviti na miru, ali se gadno prevarim. "A kako to da si ti dole, a ne ovdje gdje mi oslobođene budemo?" više promrmlja za sebe, ali je ja jasno i glasno čujem. "Oslobođene? Šta bi to trebalo-" moje pitanje presiječe otvaranje kancelarijskih vrata, a ja opsujem. Zašto se on pojavi svaki put kad ja nešto trebam saznati?!! "O moje dame." pozdravi ih, a ja se skupim sa pokušajem da nestanem, ali naravno to se ne dogodi i on me skoro odmah ugleda. "Vidi koga mi to imamo ovdje. Jesi li konačno odlučila malo pronjuškati i pridružiti se ovim mladim djevojkama ovdje?" 

Podsjetnik: Harry je glup k'o noć. 

"Zar me nisi ti zvao da dođem u kancelariju i bio nezadovoljan jer mi je trebalo dugo da se nakanim i dođem do tebe?" naslonjena na zid, stavim jednu ruku na bok, a u drugoj zadržim hladnu oblogu. "Bar više nisam nezadovoljan." obliže usne i prođe kroz kosu da je popravi. O da, jesam li opisala kako izgleda? Vjerovatno znate kako osoba izgleda poslije seksa: čupava kosa, zgužvana poluotkopčana košulja (mada mu je uvijek poluotkopčana-dakle ništa novo), i o Isuse, šlic mu je još uvijek otkopčan! "Odvratno." prokomentarišem nakon detaljnog pregleda njegovog stanja nakon... Iza njega se pojavi ona kurva, khmm, djevojka sa prekratkom crvenom haljinicom na sebi. Materijal joj doseže tek toliko da joj jedva prekriva važne dijelove tijela. Kosa joj  je duga, skoro do pola zadnjice, glatka i ispeglana, a šminka joj prekriva lice u punom sjaju. Lagala bih kad bih rekla da nije lijepa. Pogleda prvo u Harryja i primijeti da gleda u mene, pa zatim opet pogleda u njega. Silovito ga poljubi, a on joj uhvati zadnjicu i stisne je. Ona mu na usnama ispusti 'Harry' a ja pomislim: Zar se niste upravo jebali? Ovo je nepodnošljivo i neko ozbiljno sranje se ovdje dešava. Ali nikako da otkrijem šta! "Auu, može li mi neko pomoći da siđem dole do svoje sobe. Ovo me stvarno boli." skoncentrišem se na svoju bol i odglumim nevin screparajući glas. Stylesove oči se odmah otvore i odgurne onu drolju sa sebe. "Šta ti se desilo?"

Dakle sad imam tvoju pažnju Styles.

---

Imate nastavke redovno kao što sam vam i obećala. :) Iako je možda malo kraći nego inače xD Uglavnom sve ćete dalje saznati u sljedećem nastavku (logičnoo) Željela bih da malo više komentarišete! :D

Šta očekujete da će se desiti sljedeće? I toliko da znate, tu 'drolju' glumi Lucy Hale, tj. u priči Rebecca Lawrence. Još jedan novi lik! Mišljenja o njoj?

VOTE&COMMENT!

-Jelena


Love or Revenge?- by JelenaaStyles #COMPLETEDWhere stories live. Discover now