196

4.6K 278 64
                                    

*Alarm* Ik sloeg op mijn telefoon en zuchtte. Ik woelde nog een beetje in mijn bed en wreef in mijn ogen. Ik nam mijn gsm erbij en keek naar het uur, kwart voor 7. Ik moet echt opstaan, dacht ik. Uiteindelijk, stond ik op en ging naar de badkamer. Ik verfriste mezelf, poetste mijn tanden en kamde mijn haren. Ik nam er de stijltang bij en stijlde snel snel mijn haren.

Ik ging naar Anouar's kamer en maakte hem wakker. "Binnen drie kwartier vertrekken we goed?" zei ik. Hij mompelde dat hij wakker zou worden en ik ging terug naar mijn kamer. Ik kleedde me aan (omslag) en bracht lichtjes wat make up op. Ik nam mijn grote zwarte longchamp tas en stopte er allerlei nodige spullen in.

7:30 :

"Ben je klaar?" vroeg Anouar die naar beneden kwam. Ik knikte. "Zeed" Ik stond op en nam afscheid van mijn moeder die net naar beneden was gekomen. "Trik slama en veel succes meid, doe je best!" moedigde ze me aan. "Ameen mams en ja zal ik doen!" zei ik terwijl ik naar buiten liep. Ik zag dat Anouar de zwarte Range Rover had genomen. Hij stak mijn koffer in de kofferbak en ik stapte achteraan in.

Onderweg was het stil. We waren allebei moe. Ik stopte mijn oortjes in en kreeg een berichtje van Raja dat ze ook al onderweg waren. Is goed, dan kom ik ze daar tegen.

Drie kwartier later :

We kwamen aan in zaventem. Anouar parkeerde ergens en stapte met me af. Hij haalde mijn koffer uit de kofferbak en trok hem voor me. We liepen naar binnen en ik zag daar iedereen staan. Raja en Jasmina kwamen naar me toegelopen en sprongen op me. "Salam" zeiden ze tegen mijn broer. "Walikoum salam" zei hij en gaf ze een hand. "Mohim Leyla, ik ga door safe" zei hij. "Ja is goed, beslema" Ik gaf hem 2 kusjes. "Doe je best eh sis en denk aan wat ik je zei safe" zei hij. "Ja sowieso" Hij knipoogde en ging door. "Weyemaaaa hij is zo knaappp!!" riepen ze. Ik begon te lachen. "Hij is verloofd dames" zei ik. "Je hebt andere broer toch? Ewa fix fix!" "Haha lol, als je hoofdpijn wil moet je vooral met hem gaan" De andere meisjes kwamen ook mijn richting op en ik groette ze allemaal. 

"ALLE LEERLINGEN VAN ******* GA IN DE RIJ STAAN ZODAT WE JULLIE KUNNEN TELLEN!" hoorden we. "Wesh zijn wij 3 om in de rij te gaan staan" zei Oumaima. Ik begon te lachen en deed wat ze zeiden.

Mohim we hadden dus ingechekt alles en zaten nu in het vliegtuig. Ik zat jammer genoeg niet naast mijn vriendinnen, maar maakt niet uit want twas toch niet zo lang vliegen. Ik stak mijn oortjes in, leunde tegen het raam en viel zo in slaap tot we aankwamen.

*Aangekomen in Frankrijk*

We stapten allemaal af en liepen naar de douane voor allerlaatste controle. Na dit allemaal gedaan te hebben, namen we onze valiezen en gingen naar buiten. Een frisse lucht blies door mijn haren heen. Ik zag een grote bus die ons aan het opwachten stond. We liepen er allemaal heen en stapten op. Ik ging helemaal vanachter zitten, want daar is altijd rwina haha. Beetje per beetje begon de bus zich te vullen. "Ewaa Leyla, bedankt om plaats voor ons te houden" zei Hicham en ging zitten.

*In het hotel*

Ik lag languit op mijn bed en zuchtte. "Wat is er?" vroeg Jasmina die haar kleren in de kast stopte. "Ben echt moe jonge en ik stres" "Hoezo stres, chill" "Als dit niet goed gaat, dan kan ik mijn diploma vergeten man, ik wil afstuderen dit jaar!" "Haha inshallah, het gaat je wel lukken. Met wie zit je in groep?" vroeg ze. "Youssef, Jaouad en Aurelie jij?" "Oumaima, Anissa en Nassim" "Ah nice nice" Mohim we staken al onze kleren in de kast, maakten ons klaar en gingen toen naar beneden waar iedereen verzameld was. We gingen zitten bij de anderen en spraken nog over ditjes en datjes.

"Is iedereen hier?!" Riep een docent. "Jaaa" riepen sommigen. "Oke luister allemaal! We gaan nu een bedrijf gaan bezoek, daar krijgen jullie belangrijke tips die jullie eventueel kunnen gebruiken. Daarna krijgen jullie tijd met jullie groepjes om verder te werken" We stonden allemaal op en liepen naar buiten. Youssef en Jaouad kwamen naar me toe. "Ewa" "Hey" "Heb je leuke kamer?" vroegen ze. "Ja chill jullie?" "Ja ook ghataar wollah" "Haha ewa bsaha" We gingen nog praten tot we aankwamen, daarna kregen we een rondleiding en blabla.

"Waar is Aurelie?" Vroeg ik. "Wollah meh kweet" "Ewa wacht kga haar halen" zei ik. Youssef trok me terug. "Nee hoeft niet" "Jawel jonge zij is slim zij gaat ons helpen" "Wij zijn ook slim" zei Jaouad. Ik rolde met mijn ogen en ging haar zoeken.

Younes :

Ik liep naar beneden. "Ben je klaar?" zei me vader. Ik knikte. Hij liep naar buiten en ik ging naar mijn moeder. "Beslema" zei ik en gaf haar een kus op haar hoofd. "Beslema, doe je best oke tis belangrijk!" zei ze. "Ja sowieso" Ze liep met mij mee tot aan de deur en zwaaide ons uit tot we de oprit af waren.

Onderweg had ik het mijn vader over dit allemaal. Hij zei me hoe belangrijk dit allemaal is en dat ik echt serieus moet zijn. "Het gaat om de toekomst van ons bedrijf" waren zijn precieze woorden. Ondertussen stuurde Samah mij een berichtje dat ze ook onderweg was met Natasha, dus ik kom hun daar tegen.

Aangekomen in zaventem, nam ik mijn koffer en liep samen met mijn vader naar binnen. "Daar zijn ze" zei hij en liep naar ze toe. Hij gaf ze een hand en ik ook. "Zijn jullie er klaar voor?" vroeg hij. Samah en Natasha knikten. "Ik wens jullie veel succes en ik hoop dat jullie goed gaan presteren" "Zeker weten" zei Natasha met een glimlach. "Dan wens ik jullie een goeie reis" zei hij en gaf ze een hand. "Bedankt" Ze liepen verder en ik nam nog afscheid van mijn vader.

Aangekomen in Frankrijk :

We stapten het vliegtuig uit en liepen naar binnen. Daar gingen we nog langs de douane en die dingen en toen namen we onze taxi richting het hotel.

We kregen onze sleutels en namen de lift naar boven. Samah en Natasha zouden samen slapen en ik in mijn eigen suite. Ik liep naar binnen en ging meteen liggen op mijn bed. Hij was lekker groot. Ik staarde naar het plafond en dacht aan Leyla. De laatste keer dat ik naar een hotel ben geweest, was met haar. Dat was zo leuk! Ik wil echt terug naar die tijd waar alles nog goed was tussen ons...

Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu