78

5.1K 222 18
                                    

Leyla :

De sfeer bij mijn oma was anders, heel erg anders. De enige die normaal tegen me deed was mijn oma zelf en Nafissa. Voor de rest keek iedereen me raar aan. Ik weet echt niet waarom. Normaal ben ik zo geliefd bij de familie, ik weet niet wat ze nu opeens hebben.

"Leyla kom we gaan, je vader wacht buiten" zei me moeder. Eindelijk! Dacht ik. Ik wou hier echt zo snel mogelijk weg. Zonder te groeten, liep ik naar buiten. Nafissa deed me nog een tekentje dat ze me zou bellen. Ik knipoogde en meteen verdween ik naar buiten. Ik wil hier geen seconde langer blijven. Zo jammer. Dit huis is letterlijk mijn jeugdhuis, mijn tweede thuis. Hier ben ik opgegroeid, hier heb ik het meest herinneringen met mijn nichten en neven en nu voel ik me hier niet eens thuis, ewa mezian.

Ik stapte de auto in en onderweg was het stil. Ik had mijn hoofd geleund tegen het raam. Aangekomen thuis, liep ik meteen naar mijn kamer. Het feit dat ik me vandaag niet welkom voelde bij mijn oma, vreet me nog steeds op. Ik deed mijn pyjama aan en Nafissa appte me. Zij was daar nog steeds meskina. Ze zei me dat Siham haar de hele tijd bitchy aankeek. Ayemaaa ik wil niet in haar plaats zitten nu.

Ik liep naar beneden, want had eigenlijk wel honger. Ik liep meteen naar de keuken en pakte Raibi Jamila uit de koelkast met een pakje oreo. "Leyla" hoorde ik me ma roepen vanuit de woonkamer. Ik liep naar haar toe en plofte neer naast haar. "Leyla" zei ze opnieuw. "Ja" Ze zette de tv wat zachter en draaide zich om naar mij. Uhm wat gaat ze zeggen?

"Met wie was je gister iets gaan eten?" vroeg ze. "Uh Nafissa hoezo?" Nou ik lieg niet, ik verzwijg gewoon dat er andere personen bijzaten. "Ben je het zeker?" "Ja hoezo???!" "Ik heb iets anders gehoord en gezien..." zei ze geheimzinnig. "Huuu wat?" "Kijk, ik zeg niet dat ik het geloof, maar ik heb tenslotte wel foto's gezien" Waar the fuck heeft zij het over?  "Mama waar heb je het over?" "Ik heb een foto gezien van gister dat je hand in hand liep met een jongen?" Ik kleurde helemaal rood. Mijn wangen verraadde me gewoon. "Mama da.." "Leyla luister" onderbrak ze me. "Ik weet dat je nu een grote dame geworden bent en dat je daar stilaan aan begint te denken... relatie's, jongens... Maar je moet het niet verzwijgen voor mij oke en vooral niet liegen! Je weet dat ik dat haat" zei ze nu ietsje bozer. "Wacht laat me raden? Heb je dat gehoord van gelto Salwa?" vroeg ik. Ze keek naar de grond en het feit dat ze die vraag ontweek was overduidelijk een ja. Boos stond ik op. Ik pakte snel de sleutels van de golf, trok mijn schoenen aan en liep naar buiten. Mijn moeder kwam me achterna gerend. "LEYLA WAT DOE JIJ?!" riep ze. Ik negeerde haar en liep naar de auto. "LEYLA JIJ HEBT NOG GEEN RIJBEWIJS!!" "Dat betekend niet dat ik niet kan rijden!" riep ik terug. Nu was ik razend, meer dan razend gewoon zoooo boos dat ik Siham kon killen. Ze heeft me 1x proberen zwart maken bij mijn familie, maar wollah geen tweede keer! Dit gaat te ver. Hoezo krijg ik de schuld van dingen die ZIJ doet? Nu gaat ze me leren kennen!

Me ma kwam me achterna gerend tot buiten en trok me terug. "Leyla aub, je bent boos, maar kom terug doe geen domme dingen!" smeekte ze. Ik draaide me om en pakte haar hand vast. "Mama kijk, ga aub terug naar binnen. Maak je geen zorgen. Ik ben zo terug" zei ik rustig om haar gerust te stellen. Tranen rolden over haar wangen heen en dat maakte me alleen nog bozer. ALLEMAAL SIHAM HAAR SCHULD!!!!!

Ik stapte de auto in en me ma stond daar nog huilend naar me te kijken. Pfff wollah het brak mijn hart, maar eerst moet ik dit regelen en dan leg ik haar alles wel uit. Ik liet mijn raam zakken en riep nog "Ik leg je alles uit zodra ik thuis ben, maak je geen zorgen!" en ik schuurde de straat uit.

Onderweg was ik woedend, wollah die gaat vandaag klappen krijgen! Ze gaan een kant van me zien die ze nog nooit hebben gezien. Alles zwierf rond in mijn hoofd. Alles wat Siham me deze zomer heeft aangedaan. Younes afpakken, stiekem afspreken met hem, met hem slapen, mij zwart maken, leugens vertellen, ruzie zaken, mijn moeder laten huilen? Owww waar gaat dit naartoe.

Ik kwam toe aan mijn oma's deur en stapte gelijk af. Ik parkeerde niet eens. Ik belde 3 keer aan na elkaar. Geschrokken deed mijn tante de deur open. "Leyla?" zei ze verbaast toen ze me zag. Ik liep langs haar heen en ging naar de woonkamer, die nog steeds vol was. "JIJ!!!" riep ik boos terwijl ik naar Siham wees. Iedereen keek me aan. Ze begrepen er niks van, maar zodra wel. "JIJ!! JIJ BENT DE REDEN WAAROM IEDEREEN ME ZO AANKIJKT! JIJ BENT DIE VUILE LAFAARD DIE ROND ZIT TE VERTELLEN DAT IK STIEKEM AFSPREEKT MET JONGENS TERWIJL JIJ DEGENE BENT DIE ZE UITNODIGT THUIS!!" Iedereen keek me geschrokken aan. Ze stond op en begon te lachen. "En je vind het nog  grappig ook???!!!!" zei ik woedend. "Ja want iedereen weet dat jij de slet bent hier en niet ik" zei ze zelfzeker. Ik hief mijn hand op om haar een rake klap te geven, maar werd tegengehouden door Nafissa. "Verklaar dit dan!" zei Nafissa en toonde een foto. Een foto waarop Siham op Younes zijn schoot lag terwijl hij sliep. "Verklaar dan?" herhaalde ze. Iedereen keek geschrokken naar Siham. "WAT? SIHAM? IS DIT WAAR? NODIG JIJ JONGENS THUIS UIT?" zei gelto Salwa. Ze gaf haar een harde klap. Ayyy deze verdiende ze echt wel. Mijn handen jeukten en bafff ik gaf haar ook een klap en nog een en nog een. Al die woede van weken aan een stuk, kon ik nu uitoefenen op haar. Haar moeder keek gewoon toe, zonder iets te doen.

Nafissa trok me er vanaf toen ze vond dat het wel genoeg was. "Safe is genoeg" zei ze. Ik keek Siham woedend aan, zij verdient veel meer slaag dan dit. "Dit is je verdiende loon!!" riep haar moeder haar toe. Iedereen zat daar maar verbijsterd te kijken naar dit hele gebeuren. "Het spijt me" zei ik tegen gelto Salwa. Ik heb net haar dochter KO geslagen naast haar. "Nee dit is haar verdiende loon! Wacht maar als je vader hier achterkomt, dan zullen we wel zien of je nog gaat leven" zei haar moeder streng. "Nee alstublieft mama" zei ze kreunend van de pijn. "Benti het spijt me" zei ze en keek naar mij. "Ik wist het echt niet wollah, ik dacht al die tijd dat het jou schuld was" "Gelti me3lsih, maar ik wou geen ruzie zoeken tussen onze familie, daarom hield ik mijn mond" zei ik. Ze knuffelde me en de tranen vonden hun weg naar beneden. "Het spijt ons ook" zeiden mijn andere tantes die me medelijdend aankeken. "Het spijt ons dat we je verdachten. We weten tenslotte wel dat jij dit soort dingen niet doen smahlna" zeiden ze. "Het geeft niet, jullie zijn mijn tantes en geen sprake van dat ik boos op jullie kan zijn" Me andere tante kwam mijn richting op en knuffelde me.

Nadat iedereen zijn excuses had aangeboden, zag ik dat Siham en haar ma er niet meer waren. "Maar ik moet gaan, me ma wacht op me" zei ik. Nafissa trok me nog naar haar toe en gaf me een knuffel. "Goed gedaan meid" fluisterde ze in mijn oor. Ik lachte en ging ervandoor. In de gang hoorde ik Siham en haar moeder spreken. Gelti ging helemaal tekeer en ik hoorde haar van alles en nog wat roepen terwijl Siham luid snikte. Heb geen enkel medelijden, want dit is haar verdiende loon!

Ik stapte de auto terug in en reed weg. Onderweg dacht ik aan alles wat er zonet gebeurd was en aan mijn ma. De tranen rolden vanzelf naar beneden. Ik ben een heel gevoelige en als het over mijn familie gaat al zeker. Kijk deze hele drama omdat gewoon 1 iemand het andere niet gunde? Op Siham heb ik vanaf nu een dikke X opgezet. Zij is mijn nicht niet meer! Mijn moeder, mijn moeder! Sprong er in mijn hoofd. Ik moet haar alles uitleggen en vertellen. Ik dacht aan hoe ik haar daar heb achtergelaten. Tranen rolden naar beneden en ik sloeg hard op mijn stuur. Ik was zo overstuur dat ikzelf aan de kant ging staan. Ik legde mijn hoofd op de stuur en begon te huilen en huilen. Tot er op mijn raam werd getikt, ik keek op en YOUNES? 


Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu